![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Zaharia, da de ce spune parintele Ioanichie Balan ca nu e bine sa ne aratam dezbracati in fata icoanelor??
Mie mi s epare ca au dreptate Anna si Mirela. Si aici apare aceeasi proiblema cu trupul pe care par sa o cam aiba crestinii in zilele noastre. Trupul este curat, noi il murdarim cu ganduri necurate de pofta ca pentru un obiect si de desfranare.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfintii dobindind prin proprie nevointa trup curatit si neintinat si-au acoperit cit mai mult fata si trupul,indiferent de sex,in orice zi ,adica in mod curent,si asa sunt si pictati in biserici,cu toate ca dupa speculatia ta ar fi fost indreptatiti sa umble cit mai goi !Ori nici pe departe nu este asa ! Noi murdarim trupul in primul rind faptic,mai ales faptic si mai apoi si cu gindul !Trupul la zidirea lui (a noastra a fiecarui om)si mai ales imediat dupa sf. botez este clar ca este imaculat ,dar imediat dupa aceea(este greu sa spunem cu precizie mare cit timp dupa aceea)si pina la sfirsitul vietii este continuu intinat ,in mod voit de catre noi,fiecare. Dar nu asta este subiectul ...ci ,,tratamentul" icoanelor. Iarta-ma ca m-am lasat dus de subiect : te salut si-ti doresc o duminica cu pace si bucurie ! Last edited by zaharia_2009; 09.08.2009 at 02:21:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai ce, Dumnezeu ne vede numai daca avem icoane in camera? El nu ne vede si intr-o camera fara icoane? Eu n-am probleme din astea, trebuie sa ne jenam daca facem pacate... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hmmmm? |
|
||||
|
||||
![]()
Daca in camara de nunta nu sunt icoane, oare nu este Dumnezeu ?
Daca noi nu vedem, ori ne pacalim mintea, asta nu inseamna ca Domnul nu vede toate si ca nu este peste tot. Daca facem cele lasate de Domnul nu ne poate fi rusine, chiar de ar fi langa noi, precum si este. Problema rusinii apare atunci cand faptele nu sunt cele lasate de Domnul, si cautam sa le ascundem.
|
||||
|
||||
![]()
Icoanele sunt vii.
In fata unui sfant in viata ne prezentam cat mai dezbracati sau cat mai acoperiti? Ia ganditi-va! Sunt unii barbati care, pe caldura de 40 de grade, se duc la biserica in camasa cu maneca lunga. De ce? Pentru ca acolo sunt icoane. Si au evlavie! Nu toti avem evlavie. Calitatea asta se castiga prin rugaciune, cu timpul. Deci sa avem rabdare. Dar pana atunci, macar sa nu umblam goi prin fata icoanelor.
|
||||
|
||||
![]()
Noi spunem ca ne cuprinde rusinea daca ne dezbracam intr-o camera in care se afla o icoana. Ca si cand sfantul, ingerii sau insusi Dumnezeu ar privi intr-un mod patimas. Sa nu uitam ca inainte de caderea in pacat Adam si Eva erau goi si nu se rusinau unul fata de altul si nici fata de Dumnezeu. Rusinea apare dupa cadere. Ori in cazul sfantului vorbim de o natura transfigurata, nu de una ramasa in pacat. Imi aduc aminte ca Sfanta Maria Egipteanca traia fara imbracaminte in pustie si nu simtea rusinea. De ce? Pentru ca lepadase tot ce-i stricacios in natura umana. Asa ca nu e cazul sa ascundem o icoana atunci cand ne dezbracam, ca doar Dumnezeu nu-Si limiteaza prezenta Sa doar la icoana respectiva. Se ne rusinam fata de tot ceea ce-i contrar voii dumnezeiesti.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by zaharia_2009; 19.08.2009 at 17:12:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă dormitorul este locul unde se consumă intimitatea celor doi soți sau propria intimitate păcătoasă,dacă trupul tău este pătimaș și dornic de a face păcate atunci da, ar fi bine ca icoanele să le ții în alt loc decât în dormitor.
Dar dacă locul unde și dormi este spațiul tău personal unde lucrezi,unde te rogi iar sfinții din icoane sunt casnicii tăi nu văd de ce nu te-ai schimba acolo de hainele, sau atunci când este mai cald, nu ai sta îmbrăcat mai sumar. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
doi agenti de politie discutau despre ce cadou sa-i faca sefului lor. Unul dintre ei spune: - sa ii luam un after shawe ... deosebit ! - nu, ba ,ca o sa ii ia ceilalti, - atunci o cravata de matase! - nu,nu ca nu-i stim gusturile, - bai, eu am vazut o moda acuma... mai toti cumpara carti.Sa-i facem cadou o carte,...asa...! - a, nu...asta nu, pai ce sa faca cu ea ...ca mai are una ?! Parerea mea este ca daca veti fractiona dialogul dupa propria intentie cum de altfel fractionati realitatea duhovniceasca ...veti avea o cultura ...tot fractionata. Eu nu va cunosc apriori ci interpretez doar ceea ce lasati sa se vada. Asta se vede... Sa fiti iubit si sa aveti ...pace in suflet ! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoanele din scoli | alexina | Stiri, actualitati, anunturi | 95 | 03.03.2014 12:36:26 |
Icoanele eretice | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 24.07.2013 22:25:47 |
ma intereseaza icoanele bizantine | carmenserghi | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 10 | 01.05.2011 10:07:43 |
Vor sa elimine icoanele din scoli | Va_iubesc | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 26.06.2010 15:56:53 |
Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 21:00:04 |
|