Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2009, 23:30:49
archanghel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
De ce nu vrei sa te duci la manastire?
Este a 3-a varianta.Problema este ca unele manastiri sint axate preponderent spre exterior si mai putin spre interior.Iar dintre cele stabile spre interior nu am ales inca,prefer un schit dar nu cred ca sint considerat vrednic de schit (eu zic ca da) si apoi mai exista atasament fata de lume si credinta ca se poate si intre oameni,si o urma de chemare spre polul opus si o speranta firava ca...etc,etc.Un lucru este cert:simt ca nu mai rezist mult timp.Daca cauti deslusiri despre ce stari traieste unul care se sinucide in urma pierderii prietenei iubite sau o ''ea'' care se sinucide din aceleasi motive,atunci vei sti ce stari suport.Le-am observat,le-am analizat,eu sint cobaiul si rezultatul este ca doar reusesc sa le stapinesc,dar NU SA LE ELIMIN,iar pentru asta trebuie sa fiu tot timpul cu garda sus si aceasta atentie constanta se face cu mare,mare consum de energie.Uneori sint epuizat,ca de exemplu astazi,cind mi-am permis 2 ore de relaxare a atentiei si acum platesc pentru ele.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2009, 23:44:12
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de archanghel Vezi mesajul
A fost o perioada in care am zimbit FARA EXCEPTII la toata lumea,si in timp ce in interiorul meu era numai foc si zbucium,eu aveam puterea sa zimbesc.[...] In acea perioada cind eram numai un zimbet,in corp simteam valuri de caldura care urcau in piept si spre cap iar de 4 ori efectul a fost ca simteam ochii fierbintii,stiu ca imi era frica,dar in momentul in care se incalzea si capul ma apuca o BUCURIE enorma,cum nu am trait in rarele momente din trecut pe care,atunci le numeam fericire.[...] Mobilizarea mea spre Dumnezeu vine din faptul ca percep desfrinarea fostei sotii si nu mai stiu CUM sa anihilez aceasta legatura invizibila care NU asculta de ratiune.
parerea mea este ca ai un inceput de depresie, tulburare bi polara - datorita dramei prin care ai trecut (divortul) si faptul ca te-ai "tratat" cu acel zambet exterior fortat, in timp ce in interior erai f. tulburat. ar trebui sa schimbi RADICAL mediul si anturajul - mai ales ca zici ca nu te leaga mai nimic de micul orasel in care esti acum - si de asemenea incearca sa vezi un medic psihiatru.

referitor la fraza cu perceperea desfranarii fostei sotii, n-am prea inteles ce vrei sa spui, poate explici.

Doamne ajuta si nu uita ca Dumnezeu te iubeste!
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 00:24:47
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
Este a 3-a varianta.Problema este ca unele manastiri sint axate preponderent spre exterior si mai putin spre interior.Iar dintre cele stabile spre interior nu am ales inca,prefer un schit dar nu cred ca sint considerat vrednic de schit (eu zic ca da) si apoi mai exista atasament fata de lume si credinta ca se poate si intre oameni,si o urma de chemare spre polul opus si o speranta firava ca...etc,etc.Un lucru este cert:simt ca nu mai rezist mult timp.Daca cauti deslusiri despre ce stari traieste unul care se sinucide in urma pierderii prietenei iubite sau o ''ea'' care se sinucide din aceleasi motive,atunci vei sti ce stari suport.Le-am observat,le-am analizat,eu sint cobaiul si rezultatul este ca doar reusesc sa le stapinesc,dar NU SA LE ELIMIN,iar pentru asta trebuie sa fiu tot timpul cu garda sus si aceasta atentie constanta se face cu mare,mare consum de energie.Uneori sint epuizat,ca de exemplu astazi,cind mi-am permis 2 ore de relaxare a atentiei si acum platesc pentru ele.
Ei draga Archanghel, poate ca asta ti-a fost o lectie de viata si Dumnezeu a randuit asa fel incat sa alegi calea asta... se zice ca nimic nu este intamplator. Cat despre atasament fata de lume, eu cred ca orice atasament in afara lui Dumnezeu e un atasament bolnavicios, care nu prea aduce foloase... dar acum ramane la latitudinea ta ce vei face in continuare. Ideea cu manastirea e foarte buna, depinde si de pregatirea ta spirituala si daca vei face fata cerintelor de acolo... cu orientarea spre exterior a celor din manastire, ai foarte mare dreptate, te poti trezi cu mari dezamagiri daca ai asteptari de la ceilalti... ai putea sa incerci ca frate cateva luni iar daca nu iti place manastirea/schitul, mergi la alta (banuiesc ca se poate)... doar o sugestie.
In lume cred ca o sa iti fie mai greu daca nu te casatoresti, caci vezi tu, oamenii sunt foarte superficiali si rautaciosi si daca nu esti cu ei, esti impotriva lor. (eu te inteleg perfect, dar altii s-ar putea sa te considere un ciudat)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 01:37:41
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Minunato..multi ani am mers la preoti si calugari,singurele locuri unde exista liniste/pace sint manastirile (lipsesc gindurile desarte)..si linistea lor este PALPABILA daca esti atent.
Nu am aflat intelegere sau poate canonul a fost prea mic.Tin legatura cu preotul local,dar te rog sa intelegi ca sint un PRACTICANT a invataturilor.Daca practici TE LOVESTI de piedici pe care NU LE POT INTELEGE decit cei care practica...''STIU este ceva,iar INTELEG este TOTAL diferit.Preotul local are ceva suferinte in trup,ca urmare este si practicant,asa ca...si colaboram.Informatii am acumulat multi ani,nu mai am nevoie de altele caci am INTELES esentialul.Foarte posibil,in urma statului in casa,din cauza ploilor de zilele astea,sa fi coborit asa de jos.In schimb,ma bucur sa aflu din partea voastra pareri vizavi de situatia mea..nu poti sti de unde sare iepurele.Eu am 3 variante,cea mai sigura este si cea mai periculoasa dar poate voi imi furnizati ceia ce eu nu observ,o varianta neobservata.
Amin.
Oricare ar fi acele 3 variante, sa tii minte ca pe drum periculos nu se merge niciodata fara ghid. Cum inca nu ai unul, fereste-te de varianta cea periculoasa. Dar daca o preferi roaga-te sa-ti daruiasca Dumnezeu acel parinte care sa-ti fie ghid bun pe calea ta.

Canonul mic taie mandria mare.

Last edited by cristina2012; 10.08.2009 at 01:40:26.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 09:05:12
archanghel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
parerea mea este ca ai un inceput de depresie, tulburare bi polara - datorita dramei prin care ai trecut (divortul) si faptul ca te-ai "tratat" cu acel zambet exterior fortat, in timp ce in interior erai f. tulburat. ar trebui sa schimbi RADICAL mediul si anturajul - mai ales ca zici ca nu te leaga mai nimic de micul orasel in care esti acum - si de asemenea incearca sa vezi un medic psihiatru.

referitor la fraza cu perceperea desfranarii fostei sotii, n-am prea inteles ce vrei sa spui, poate explici.

Doamne ajuta si nu uita ca Dumnezeu te iubeste!
Minunato,am sa raspund mai pe larg.Chiar am depresie,sint constient de ea,tulburare bi-polara nu stiu ce este dar sint tulburat,asa este.Drama NU a aparut in urma divortului.Inainte de divort,cu aproape 2 ani,nu m-am dus la munca intr-o zi,si acasa fiind,intra prietenul fara sa bata sau sa sune.Merge spre fosta si da sa o ia in brate.Eu eram dupa use la calculator.Apoi se intorce si ma saluta,in urma soaptei ei.Au fost MULTE cazuri asemanatoare.Problema ESTE ca am devenit constient si am invatat INVOLUNTAR,sa recunosc acel CEVA,ce m-a oprit sa merg la lucru.Axindu-ma pe acel CEVA,am descoperit ca fosta sotie nu este ceia ce credeam,am consultat 3 psihologi care au confirmat TOTI ca in multe cupluri,unul din parteneri poseda acel CEVA,un aspect al celui de-al 6-lea simt.
Vindecarea se produce doar prin schimbare de context (contextul este orasul in care traiesc).In aceste cazuri,psihiatria,nu are capacitatea de vindecare,poate anula efectul dar inlaturarea cauzei nu este posibila.Ea se petrece doar prin gratia lui Dumnezeu.Sau prin schimbarea chipului fapturii,se linisteste totul.
Anturaj nu exista,nu sint atras de alte discutii.Omul flamind vorbeste numai despre mincare.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 09:05:34
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Mi se pare mie sau descopar prea multa ratiune in ceea ce scrii?
Ortodoxia inseamna iubire ,descoperirea eului si vindecarea lui ,fapte bune.
Exista rugaciuni ,paraclise ,psalmi ,slujbe de vindecare(sf.Maslu).
Mantuitorul ne indeamna sa nu fim fatarnici ,deci sa fim deschisi sufleteste cu cei din jur.
Deci sa nu gandim rau de ei pentru ca zimbetul pe care il avem sa fie unul real ,din dorinta de a ne apropia ,nu unul de convenienta.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 10:58:04
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Si,totusi,ce te-a facut sa te casatoresti cu o femeie pe care nu o iubeai?Nu crezi ca aici a fost prima ta greseala?
Deasemenea,daca nu o iubeai,pentru ce anume te-a ranit atat de mult infidelitatea ei?
Calugaria,in cazul tau,imi pare iesita din discutie: te duci intr-un astfel de loc pentru ca esti total dedicat lui Dumnezeu,nu pentru a pune un pansament pe rana deschisa.Nu oricine poate duce o astfel de cruce in spate...
Te-ar ajuta mult si terapie la psiholog pe langa un duhovnic,sa te inconjori de cat mai multe lucruri pozitive,sa socializezi.
Pentru ce spui ca este imperativ necesar sa schimbi orasul?Poate,te poate ajuta,dar nu cred ca de asta depinde vindecarea ta.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 11:13:23
archanghel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Mi se pare mie sau descopar prea multa ratiune in ceea ce scrii?
Ortodoxia inseamna iubire ,descoperirea eului si vindecarea lui ,fapte bune.
Exista rugaciuni ,paraclise ,psalmi ,slujbe de vindecare(sf.Maslu).
Mantuitorul ne indeamna sa nu fim fatarnici ,deci sa fim deschisi sufleteste cu cei din jur.
Deci sa nu gandim rau de ei pentru ca zimbetul pe care il avem sa fie unul real ,din dorinta de a ne apropia ,nu unul de convenienta.
Totul este ratiune.Ratiunea ma ajuta sa remarc fraza scrisa de tine ''DESCOPERIREA EULUI SI VINDECAREA LUI''...o fraza extraordinar de importanta.Nu exista capacitatea de a indentifica eul complet) la un om din lume,dar exista laureatii ai premiului Nobel care,fara legatura cu credinta,ci pentru stiinta,l-au indentificat (precizarea acestui aspect indica faptul ca nu exista partinire) Unul din ei se numeste PAULUS MOULDING (cred ca am scris gresit numele,dar cam asa ceva sa numeste).Trebuie doar SA VREI.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 11:34:42
archanghel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Si,totusi,ce te-a facut sa te casatoresti cu o femeie pe care nu o iubeai?Nu crezi ca aici a fost prima ta greseala?
Deasemenea,daca nu o iubeai,pentru ce anume te-a ranit atat de mult infidelitatea ei?
Calugaria,in cazul tau,imi pare iesita din discutie: te duci intr-un astfel de loc pentru ca esti total dedicat lui Dumnezeu,nu pentru a pune un pansament pe rana deschisa.Nu oricine poate duce o astfel de cruce in spate...
Te-ar ajuta mult si terapie la psiholog pe langa un duhovnic,sa te inconjori de cat mai multe lucruri pozitive,sa socializezi.
Pentru ce spui ca este imperativ necesar sa schimbi orasul?Poate,te poate ajuta,dar nu cred ca de asta depinde vindecarea ta.
Faptul ca m-am casatorit cu o femeie ce nu o iubeam,s-a datorat suferintei.TOATA LUMEA se recasatoreste evitind suferinta.Daca o femeie/barbat care-si iubeste jumatatea este parasit/parasita,suferinta se arunca asupra lui/ei.Toti/toate vor evita suferinta printr-o noua legatura.La mine,tentativele de eliberare de suferinta s-au intins pe o durata de un an si ceva,in care NU am dorit sa fac o legatura.Finalul perioadei a devenit insuportabil,si cind am realizat ca NU MAI POT,m-am casatorit.Eroarea urmatoare a fost ca din cauza educatiei primite prin cei 7 ani de acasa (copile,nu-ti bate joc,fi drept inaintea lui Dumnezeu) nu m-am despartit la timpul potrivit,atunci cind am realizat ca ea e desfrinata intr-un grad avansat.Aceasta observatie a venit cam la 2 ani de la casatorie,cind eram linistit si nu-mi pasa ca se desfrina,caci NU MAI SUFEREAM,si ca atare,puteam sa-mi fac datoria fata de Dumnezeu si in fata lumii (si sa o aduc pe calea buna) Dar,prin concursul timpului,in mod progresiv s-a produs noul atasament si am luat decizia de despartire MULT prea tirziu.
Schimbarea contextului (locul unde traiesc) ajuta la schimbarea credintei mele ca sint ciudat,intretinuta si de suficient de multi oameni din jur.Ies in oras si privesc si in timp ce privesc in jur ma observ pe mine ca privesc suspicios,crispar ca atitudinea emana neincredere..etc.Schimbarea contextului ajuta la schimbarea atitudini mele care tinde sa-si sa se intareasca in subconstient.Ma rog..mai vad,deja a iesit soarele,citeva zile la riu ajuta.

Last edited by archanghel; 10.08.2009 at 11:41:44.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 12:19:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Totul este ratiune.Ratiunea ma ajuta sa remarc fraza scrisa de tine ''DESCOPERIREA EULUI SI VINDECAREA LUI''...o fraza extraordinar de importanta.Nu exista capacitatea de a indentifica eul complet) la un om din lume,dar exista laureatii ai premiului Nobel care,fara legatura cu credinta,ci pentru stiinta,l-au indentificat (precizarea acestui aspect indica faptul ca nu exista partinire) Unul din ei se numeste PAULUS MOULDING (cred ca am scris gresit numele,dar cam asa ceva sa numeste).Trebuie doar SA VREI.
Descoperirea eului se poate realiza numai dupa multa rugaciune si mers la biserica.Dumnezeu ne descopera ce am gresit acolo unde noi credeam ca stam bine.
Vointa trebuie directionata intr-un sens pozitiv ,si fara smerenie nimic nu facem.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
NEVOIA DE DIALOG iosif Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 253 10.01.2013 23:51:18
Nevoia credintei Kronos Generalitati 16 26.06.2011 17:17:25
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01
nevoia de credinta oni91 Teologie si Stiinta 6 18.01.2008 18:01:36
Nevoia de Hristos danyel Generalitati 10 09.03.2007 14:45:15