Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.09.2006, 17:29:06
Clausemi
Guest

Implicit

silverstar
Si mai spun ca viata mea nu este deloc un secret...dar nici nu cred ca este atat de importanta incat sa mi-o expun neantrebata...nu de alta dar nu vad de ce trebuie sa oblig pe cineva sa citeasca ceva ce nu-l intereseaza...si pt tine mai divulg un secret..viata mea s-ar putea sa apara cat de curand intr-un roman...amanunte voi da la momentul respectiv...deci,cine este interesat poate afla si amanunte despre mine in viitorul apropiat...ca,normal imi voi face reclama aici ca sa-mi vand romanul.:p
Reply With Quote
Vechi 23.09.2006, 17:56:19
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Nu ai inteles: am intrebat de viata intima, ceea ce e cu totul altceva. Credinta, iubirea de Dumnezeu este, de asemenea, un lucru extrem de intim, de personal si nu umbli cu surle si trambite sa ti-o faci cunoscuta. Intrebarea, insa, e de ce? Ce urmareste acea persoana care striga, cu poalele in cap, cat de mult iubeste, cat de credincioasa este!... Invata sa citesti oamenii printre randuri! E greu, e foarte greu... sa vezi intotdeauna de dupa sticla sau prin sticla...
Reply With Quote
Vechi 23.09.2006, 18:04:41
Clausemi
Guest

Implicit

:D :D :D
Adevarul este ca nu m-a interesat niciodata sa demontez un monitor sa vad ce este de dupa sticla iar prin sticla,trebuie sa-ti dau dreptate,mai eles cand sticla este fumurie sau heliomata :D...
De preferat ,prefer sa citesc toate randurile,nu printre ele...asta ca sa inteleg ce si cum...iar eu nu am vazut pe nimeni pe acest top ca si-a ridicat vreo poala sau vreo toala...am vazut numai raspunsuri la intrebarea topului :"Ce este Hristos pt noi?"

"am intrebat de viata intima, ceea ce e cu totul altceva"
Si acum spune-mi tu te rog...ce este viata intima?...ca poate eu am inteles altceva si in ziua de azi viata intima o insemna cine stie ce...eu am terminat cam de mult cele 4 clase si..ma intelegi...:D
Reply With Quote
Vechi 23.09.2006, 19:41:06
theodor theodor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
Nu ai inteles: am intrebat de viata intima, ceea ce e cu totul altceva. Credinta, iubirea de Dumnezeu este, de asemenea, un lucru extrem de intim, de personal si nu umbli cu surle si trambite sa ti-o faci cunoscuta.
De acord, nu cred ca exista ceva mai intim in viata unui credincios decat aceasta iubire. Atunci cand iubim o persoana ne e greu sa recunoastem fata de oricine, mai ales fata de acea persoana, pentru ca e vorba de ceva ce ne defineste total pe noi ca oameni. Iar cand iti faci curaj intr-un sfarsit si declari acea dragoste poti sa o faci sincer, in cuvinte proprii, sau poti sa apelezi la cuvintele altora si atunci devine ceva artificial, nu mai este ceva asa de intim.
Si cand esti intrebat: De ce o iubesti? la o astfel de intrebare nu numai ca ti-e greu sa raspunzi, dar nici nu poti sa raspunzi, pentru ca aceste lucruri nu au explicatie. Si aici e vorba de o persoana care poate fi vazuta, cunoscuta, fiecare isi poate da cu parerea (desi nu prea conteaza), dar ce sa mai zic de atunci cand e vorba de Cineva nevazut, pe care putini Il cunosc si in orice caz nu toti Il cunosc la fel ca tine.
In cazul acesta tot ce pot zice e ca Il iubesc, pentru ca asa simt.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2006, 19:57:58
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Cred ca Theodor a fost mai explicit ca mine si a reusit sa exprime mult mai bine ceea ce eu insami simt.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2006, 20:01:25
Clausemi
Guest

Implicit

theodor
Da...frumos spus...trebuie sa recunosc.:)
Reply With Quote
Vechi 24.09.2006, 01:14:46
NiCcoleta NiCcoleta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2006
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am zis ca Domnul e Prea Dulcea mea Dragoste....dar nu e vorba de faptul ca L-as fi iubit eu macar un pic pe El...oh nu!!!!Eu n-am ajuns sa-L cunosc macar un pic...apoi sa-L iubesc nici vorba.....Insa El ma iubeste cu siguranta...asta o simt mai ales de cite ori cad...si credeti-ma ca ma intorc de la El , si cad , si ratacesc zi de zi,clipa de clipa...si ma mir si eu ca El ma rabda atit...:(
Reply With Quote
Vechi 01.10.2006, 11:55:42
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Fratilor,iubiti-va aproapele mai mult decat credeti ca o faceti,si iubirea de Dumnezeu va veni inevitabil mai puternica.Cu adevarat este o fatarnicie sa spun ca Dumnezeu este totul pentru mine,si iubirea vietii mele,atata timp cat pe cei din jurul meu pe care-i vad,ai simt,ai aud....ai ignor!Credeti-ma cele mai credincioase "prietene" ale mele,sunt totodata si cele mai neiertatoare,intolerante si mandre.Asa ca eu sunt satula de teorii prea frumoase ca sa fie adevarate,vis-a-vi de exprimarea nemarginitei dragoste pentru Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2006, 17:14:30
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory
Fratilor,iubiti-va aproapele mai mult decat credeti ca o faceti,si iubirea de Dumnezeu va veni inevitabil mai puternica.Cu adevarat este o fatarnicie sa spun ca Dumnezeu este totul pentru mine,si iubirea vietii mele,atata timp cat pe cei din jurul meu pe care-i vad,ai simt,ai aud....ai ignor!Credeti-ma cele mai credincioase "prietene" ale mele,sunt totodata si cele mai neiertatoare,intolerante si mandre.Asa ca eu sunt satula de teorii prea frumoase ca sa fie adevarate,vis-a-vi de exprimarea nemarginitei dragoste pentru Dumnezeu.
Intr-adevar, e important sa ne iubim aproapele, dar inainte de toate trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu. Putem sa spunem ca asta e crucea noastra. Partea verticala a ei este legatura noastra cu Dumnezeu, partea orizontala a ei este legatura noastra cu oamenii, imbratisarea lumii intregi. Daca ramanem numai la partea verticala, cadem intr-un misticism fara roade, daca mergem numai pe cea orizontala, cadem in umanism. Esential e sa gasim calea de echilibru. Dar sa vedem ca daca partea verticala a crucii nu exista, adica legatura noastra directa cu Dumnezeu, nu putem sa avem partea orizontala, adica iubirea noastra fata de oameni. Iubirea noastra de unde vine? Nu e ea un dar de la Dumnezeu? Dar pentru asta, trebuie sa ne conectam la "satelitul" Doamne. Deci mai intai iubire de Dumnezeu si apoi El ne va da si iubire pt noi si pt aproape.

Legat de prietenele tale "credincioase", sa nu fie o credinta superficiala, ceva de genul eticheta de crestin, dar inauntru borcanul gol, sau plin cu mizerie. Nu confunda Ortodoxia cu ortodocsii. Dar fii in cautare si vei gasi si ortodocsi cum trebuie. Trebuie numai sa ai ochi sa-i vezi si inima sa-i simti. Si mai trebuie sa te asemeni putin si tu cu ei. Eu inteleg perfect nemultumirea ta, pe care si eu am trait-o la un moment dat in viata mea, dar asta m-a determinat sa ma uit mai mult spre mine si sa vad unde sunt problemele in adancul meu si sa iau aminte sa le rezolv. Sa invatam de la toti si de la toate.

Elena
Reply With Quote
Vechi 05.10.2006, 06:39:49
ecumest ecumest is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
De dupa majoritatea cuvintelor scrise aici, pe acest topic, transpare atata minciuna, prefacatorie, atata efort de a impresiona pe altii. Dragostea pentru Dumnezeu, credinta in sine, credeti ca se striga prin forumuri si pe la colturile de strada? Eu cred ca Dumnezeu ar vrea un echilibru in toate, "ce e mult nici porcii nu mananca", spune un proverb romanasc, proverb nascut din intelepciunea poporului. Cui folosesc cuvintele acestea atat de penibile, de mincinoase, de prefacute? Pe cine vreti sa mintiti, pe Dumnezeu sau pe noi care le citim? Aratati-va dragostea pentru Dumnezeu prin fapte, nu prin voebe lipsite de continut. Am ajuns si noi ortodocsii, prin unii reprezentanti ai nostri, sa ne facem de ras, am ajuns in unele situatii mai rau ca sectantii si asta numai din orgoliu si dorinte desarte... Pacat ca nu mai avem bun simt, echilibru, masura in ceea ce ar trebui sa facem.
Mi-am imaginat ca pe un forum dintr-acesta voi gasi oameni cu simtul masurii de la care sa am ce invata si cu care sa pot schimba idei, pareri... Dar, ce aberatii mi-e dat sa citesc sambata seara spre duminica!
Iarta-i Doamne ca nu stiu nici ce fac, nici ce gandesc!
S-ar parea ca nu luati in calcul varsta.In adolescenta nu exista echilibru, ci exuberanta; dorinta de a fi oriunde si oricand,dorinta de a da oricat si a primi de oriunde, fara a se pune intrebarea:traiesc?.Aici totul e nimic si nimic este totul.E multa dreptate in ceea ce spune fiecare.De pe pozitia pe care se afla.Exista mai multe feluri de a sti:sa nu stii ca nu stii,sa nu stii ca stii, sa stii ca nu stii si sa stii ca stii.Se parcurg in etape.Unii trec mai repede pe fiecare dinte ele,altii raman o viata la a crede ca stiu.Sunt irecuperabilii.Ceilalti vor ajunge mai devreme sau mai tarziu in Lumina, dupa vointa Domnului , dar si dupa cata dorinta exista in ei.Priviti-i si intelegeti-i;ajutati-i, daca va e cu putinta.
Reply With Quote
Răspunde