Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2009, 16:08:36
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit Tinutul Secuiesc

ash fi deacord sa li se dea autonomie teritoriala secuilor din Romania cu conditzia ca shi ei sa recunoasca revolutzia de la 1848 shi pe Avram Iancu, razboiul de independentza din 1877, unirea tzarilor Romane de la 1918 sub Carol shi Ferdinand shi Romania Mare, infrangerea austro-ungariei din primul Razboi Mondial, aliantza lor cu furerul fascist shi luarea Transilvaniei de nord de catre hortishti shi apoi infrangerea in al doilea razboi mondial de catre trupele romane shi sovietice prin actul de intoarcere a armelor facut sub regele Mihai I shi eliberarea de sub hortishti, cand ei au luptat alaturi de austrieci respectiv alaturi de fascishti pana au ajuns la capitulare neconditzionata... deci daca ei recunosc ca pamantul este al tzarii Romaneshti, shi daca recunosc ca e pamantul Romanilor de drept atunci cu un tratat corect incheiat, ash fi deacord la cererile lor sa se discute despre autonomie:

-sa nu aiba armata propire sau politzie proprie
-sa nu aiba granitze cu Romania ci trecere libera
-sa nu aiba atitudini antiromaneshti shi sa nu aiba dreptul de a purta arme
-sa nu aiba atitudini antiortodoxe
-sa poata sa aiba administratzie shi legi proprii daca vor
-sa aiba autonomie culturala
-sa aiba autonomie teritoriala in sensul ca cetatzenii din tzinutul lor se supun legilor lor, administratziei lor... dar atunci nu mai voteaza shi ca cetatzeni romani
-sa fie un mic stat fidel tzarii Romane actzionand solidar la bine sau la greu shi nu cum au slujit mereu cauzele austriecilor sau fascishtilor sau ale Ungariei mari... infranta shi de turci in luptele de la Mohaci... pe cand erau sub austrieci... dar ei erau mari grofi prin Transilvania jupuind shi sclavizand shi batjocurind pe romani... scalvi fara drepturi in pamanturile lor milenare.

(sunt deacord cu dreptul la autonomizare, deacord oarecum cu ei, dar nu dupa mintea lor ca ei sunt inshelatzi, sunt deacord cu ei in parte ca shi eu sunt un sfert secui, nu de alta, dar 3 sferturi is roman shi pedeantregul sunt creshtin ortodox roman mirean ce tziu cu Horea shi cu Avram Iancu, cu Pintea shi cu Tudor Vladimirescu shi regii Romaniei shi cu Regele Carol al II-lea shi mai ales cu regele Mihai I, ca ei au fost dreptzi... )

daca n-ah fi deacord ce sa le fac? sa-i deportez in Ungaria? sa-i bag la temnitza?

cred ca un tratat corect ar impaca lucrurile, iar eu nu am nevoie de pamanturile lor... asha cum se lacomesc ei mereu la Transilvania romanilor...

ca altfel, nu pot sa cred decat ca este o provocare pentru ca ei fiind bagatzi la pushcarie pentru calcarea constitutziei sau provocand sentimentele natzionaliste sa poata striga la UE shi la Ungaria ca le sunt incalcate drepturile shi libertatzile shi sa vrea in timp sa ne rapeasca teritoriile... ce de drept apartzin romanilor... ca ei au fost infrantzi in razboaie cand mereu s-au aliat impotriva intereselor Romaneshti... shi doar pe vremea turcilor shi tatarilor au luptat alaturi de Shtefan cel Mare sau Mihai Viteazul in sensul ca turcii sau tatarii ajungeau pana la ei in tzinutul lor ca sa talhareasca... ca nu prea shtiu sa ne fi ajutat in lupta antiotomana decat putzin...

deci dupa 18 ani ce s-au aflat permanent alaturi la guvernare, ma mir ca cer drepturi shi spun tot ei ca li s-au incalcat drepturile... dar e dreptul oricarui om la parere...

Last edited by vsovi; 07.09.2009 at 18:03:44.
Reply With Quote