Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2009, 19:07:04
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Luchian ,hai sa fim seriosi ,cum sta bine unor oameni maturi,aceasta propunere a ta nu este un subiect de nou topic ! Pai tu acum ai prezentat si ti-ai dat seama de pacatele de la volan dar cite alte locuri nu sunt unde nu ne rasvratim si facem pacate : in bucatarie cind gatim, in casa cind suntem nevoiti sa facem curatenie generala,la servici cind ni se dau repetat sarcini in plus fata de ceilalti colegi egali cu noi (asa cum a si deschis un topic o ...crestina !),la pescuit cind in loc sa ne distram si sa ne relaxam pierdem fara rost 10 ore de geaba s.a.m.d. Ceea ce atrage atentia in cazul postarii tale este ca daca ai disponibilitatea in tine asa de evidenta spre pacate la volan pai o ai si in alte situatii stresante sau limita. Cu alte cuvinte ,daca esti in stare de asa ceva la volan atunci o mai faci si in altele multe. Deci problema nu este ,,la volan" ci in predispozitia evidenta spre pacate ...si aceasta trebuie sa dea de gindit si de impins spre indreptare. Dar daca este cum spui ca esti in schimbare,atunci este spre bine .
Doamne ajuta sa te indreptezi ,dar nu din motive sociale in primul rind ci din cele ortodoxe !
Frate Zaharia, eu bag de seama ca dumneata, in cadrul ortodoxiei, asa cum e ea, mare si frumoasa, nu ai loc de ... alti crestini.
Te-as ruga sa ma apostrofezi pe fata, fara ocolisuri de genul celor de mai sus (vezi bold) care pe mine una ma dor foarte mult. Din cate imi dau seama nici nu ai citit cu atentie topicul deschis de mine.
Fii dumneata "mai crestin" decat mine si spune-mi verde pe forum cat de depravata ti se pare ideea care a stat la baza topicului deschis de mine si cat de jos am putut sa cad gandind ca unii isi bat joc de munca mea.

Constat cu mare parere de rau faptul ca conceptul de "taliban" este in plin proces de universalizare...
Vechi 22.09.2009, 21:06:56
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

E adevarat ca in Bucuresti circulatia auto iti scoate peri albi. Plus ca nu-s parcari:))
Mutati-va in provincie dragii mei. Lipsa stresului va salveaza viata si v-o face mai frumoasa. La noi in Galati ne acordam prioritate unul altuia si fara sa trebuiasca:))
Pe de alta parte puteti proceda ca mine: daca unul imi taie calea franez si imi zic in gand: uite saracu' ii naste sotia; daca o baba a pus piciorul jos, pe trecerea de pietoni, opresc si ii acord proritate chiar daca ii ia 5 minute sa treaca. Si cuget la batranetile care ne vor ajunge pe toti si fac o rugaciune la Dumnezeu sa nu ma lase sa fiu povara altora. Daca un pusti se arunca in fata masinii fara sa se asigure ii multumesc lui Hristos ca m-a pazit sa nu-l calc. Iar daca gresesc eu, ii multumesc lui Dumnezeu ca n-a iesit ceva mai grav.
Si uite asa putem sa fim calmi - cugetand la Dumnezeu in fiecare clipa.
Vechi 22.09.2009, 21:11:31
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

DRAGUTA POSTAREA TA. de ar fi asa simplu totul ce bine ar fi, dar de multe ori te enervezi cand vezi ca unii habar nu au sa conduca (nu semnalizeaza, nu acorda prioritate, taie calea)
Reply With Quote
Vechi 22.09.2009, 21:15:03
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Heh, tre sa ne abtinem, stiu ca e greu, insa puterea de a ierta orice (ma refer la a ierta soferii indisciplinati in trafic dar nu numai) vine odata cu experienta sau varsta. Asa ca rabdare, rabdare, rabdare:))
Si intre timp bucurati-va de darul Creatorului: viata:))

Last edited by caminaris; 22.09.2009 at 21:25:14.
Reply With Quote
Vechi 22.09.2009, 21:48:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caminaris Vezi mesajul
E adevarat ca in Bucuresti circulatia auto iti scoate peri albi. Plus ca nu-s parcari:))
Mutati-va in provincie dragii mei. Lipsa stresului va salveaza viata si v-o face mai frumoasa. La noi in Galati ne acordam prioritate unul altuia si fara sa trebuiasca:))
Pe de alta parte puteti proceda ca mine: daca unul imi taie calea franez si imi zic in gand: uite saracu' ii naste sotia; daca o baba a pus piciorul jos, pe trecerea de pietoni, opresc si ii acord proritate chiar daca ii ia 5 minute sa treaca. Si cuget la batranetile care ne vor ajunge pe toti si fac o rugaciune la Dumnezeu sa nu ma lase sa fiu povara altora. Daca un pusti se arunca in fata masinii fara sa se asigure ii multumesc lui Hristos ca m-a pazit sa nu-l calc. Iar daca gresesc eu, ii multumesc lui Dumnezeu ca n-a iesit ceva mai grav.
Si uite asa putem sa fim calmi - cugetand la Dumnezeu in fiecare clipa.
Tare mi-as dori sa ma intalnesc cu tine in trafic , sa-ti pun rabdarea la incercare , si nu oriunde , aici in Capitala .
Vechi 22.09.2009, 23:25:46
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Eu am observat cat de minunat te poti comporta in trafic. Cat de crestin poti fi, cate jertfe poti face.

Dai voie altuia, multumesti tuturor, le zambesti celor pe care ii lasi, sau celor care te lasa, te uiti la un caine dintr'alta masina si saluti stapanul, etc. Exista multa comuniune, chiar daca traficul seamana uneori cu o oala cu paste fainoase. Ce ma mahneste uneori (si ma amuza un pic) este atunci cand las o masina sa intre in fata mea, iar cel din spatele meu incepe sa claxoneze.

Poti fi crestin oriunde, poti fi sfant oriunde. Trebuie doar sa vrem.

Reply With Quote
Vechi 23.09.2009, 01:36:12
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Frate Zaharia, eu bag de seama ca dumneata, in cadrul ortodoxiei, asa cum e ea, mare si frumoasa, nu ai loc de ... alti crestini.
Te-as ruga sa ma apostrofezi pe fata, fara ocolisuri de genul celor de mai sus (vezi bold) care pe mine una ma dor foarte mult. Din cate imi dau seama nici nu ai citit cu atentie topicul deschis de mine.
Fii dumneata "mai crestin" decat mine si spune-mi verde pe forum cat de depravata ti se pare ideea care a stat la baza topicului deschis de mine si cat de jos am putut sa cad gandind ca unii isi bat joc de munca mea.

Constat cu mare parere de rau faptul ca conceptul de "taliban" este in plin proces de universalizare...

Sora, eu vad ca ,,bagarile de seama" ale dumitale legate de mine si cu privire la ortodoxie si crestini sunt un pic deplasate dar ma rog, asta este parerea mea , sti ca de la Einstein in coace totul este relativ ,dar chiar si asa cu relativitatea asta te rog sa ma ierti ca nu am aceiasi parere cu dumneata si ca nu sufar alaturi !
A apostrofa este ceva iar a critica este o alta ceva. Nu simt nevoia sa apostrofez, te rog iarasi iarta-ma !Esti dumneata mai sensibila, mai usor de tusat,mai gracila sentimental,mai fina... nu am dorit sa-ti provoc dureri, am dorit sa te ,,combat" dar nu sa te lezez si pt. asta inca te rog sa ma mai ierti !
Dar cu lecturatul neatent a postarii dumitale cred ca ai nimerit-o...nu ! Pai ,chiar pe topicul dumitale ti-am raspuns ,cu parerea mea, dar cred ca destul de convingator(adica lesne de inteles !)
Te rog, insa fara a-mi mai cere iertare ,sa te pui la punct f. bine cu termenii ,,depravat" , ,,crestina" si ,,taliban"(pe unul il folosesti aiurea ,pe calalalt il intelegi aiurea iar pe ultimul nici nu inteleg care i-ar fi rostul ) ca sa putem sa ne intelegem amindoi. Nu ai o scuza ca ,,defectezi" la limba materna,chiar daca te facusi olandeza,asa cred eu !
Nu mai stiu pe unde am mai citit,pe la care parinte ,ca in ziua de astazi nu mai cumpara nimeni smerenie,cica pt. ca nu-i cunoaste valoarea .Un alt parinte facea o statistica si spunea ca s-au inmultit f. mult cei care cauta mindria ! cred ca este adevarat pt. ca in ziua de astazi noi crestinii(evident fac referire la ortodoxi) am invatat sa ne ascundem bine pacatele. Pt. asta ne-am schimbat incet, incet si limbajul . Asa de exemplu nu mai spunem ca suntem plini de mindrie ci ca avem personalitate puternica; nu mai spunem ca suntem vicleni ci ca suntem abili sau versati; nu mai spunem ca suntem bintuiti de minie ci ca avem simtul echitatii f. desvoltat; nu mai recunoastem ca suntem lacomi ci ca avem un drept simt al proprietatii ; nu mai spunem ca suntem desfrinati ci ca suntem sensibili si iubitori de frumos(inimi fierbinti si sensibile); nu mai spunem ca suntem zavistnici ci ca preferem sa fim ,,al treilea" in neintelegeri s.a.m.d.
Sora ,ma atentionezi (in topicul tau) ca impart crestinii in doua iar ca dumneata ti un echilibru (este intelegerea mea si nu afirmatia dumitale)intre dumnezeire si lume ,pt. ca asa ar fi firesc, ca de, in lume traim. Pai nu ai fost in duminica aceasta (acum 3 zile) la sf. liturghie ? Daca da, ce a spus Hristos in Evanghelie ? : ,,...cine voieste sa-mi urmeze sa se lapede de sine,sa-si ia crucea si sa-mi urmeze" Pai sti ce inseamna lepadare de sine? dar sa-ti iei crucea si sa ti-o porti urmindu-l pe Hristos ? Daca nu faci lepadare de sine si nu iei crucea ,pe cale de consecinta , nu voiesti sa mergi dupa Mintuitor,chiar daca din gura ai spune ca ,,da". Sau daca o faci numai de jumatate (cu un picior catre Hristos si cu altul catre lume,catre atractiile ei considerate bune)pai de jumate voiesti sa il urmezi. Vezi cit de ancorata vrei sa te ti in lumea asta, de ce este lumesc !
Chiar daca te superi si mai rau pe mine trebuie totusi sa-ti spun ca este pe aproape momentul(pt. ca pari totusi o femeie in toata firea) de la care sa sfirsesti cu sensibilitate si atingerea excesiva si sa te orientezi mult mai mult spre D.zeu(ca sa dobindesti traire adevarata,sau marog : si mai adevarata) .Asta bine inteles precum spune si Mintuitorul : doar daca voiesti,altminteri nu te obliga nimeni !
Nu cred ca este cazul sa-ti urez succes si rezolvare corecta a problemelor personale dar cred ca iti este folositor mult mai mult sa te binecuvinteze D.zeu si sa-ti dea biruinta la tot gindul bun !

Last edited by zaharia_2009; 23.09.2009 at 02:00:07.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2009, 11:48:20
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Sora, eu vad ca ,,bagarile de seama" ale dumitale legate de mine si cu privire la ortodoxie si crestini sunt un pic deplasate dar ma rog, asta este parerea mea , sti ca de la Einstein in coace totul este relativ ,dar chiar si asa cu relativitatea asta te rog sa ma ierti ca nu am aceiasi parere cu dumneata si ca nu sufar alaturi !
A apostrofa este ceva iar a critica este o alta ceva. Nu simt nevoia sa apostrofez, te rog iarasi iarta-ma !Esti dumneata mai sensibila, mai usor de tusat,mai gracila sentimental,mai fina... nu am dorit sa-ti provoc dureri, am dorit sa te ,,combat" dar nu sa te lezez si pt. asta inca te rog sa ma mai ierti !
Dar cu lecturatul neatent a postarii dumitale cred ca ai nimerit-o...nu ! Pai ,chiar pe topicul dumitale ti-am raspuns ,cu parerea mea, dar cred ca destul de convingator(adica lesne de inteles !)
Te rog, insa fara a-mi mai cere iertare ,sa te pui la punct f. bine cu termenii ,,depravat" , ,,crestina" si ,,taliban"(pe unul il folosesti aiurea ,pe calalalt il intelegi aiurea iar pe ultimul nici nu inteleg care i-ar fi rostul ) ca sa putem sa ne intelegem amindoi. Nu ai o scuza ca ,,defectezi" la limba materna,chiar daca te facusi olandeza,asa cred eu !
Nu mai stiu pe unde am mai citit,pe la care parinte ,ca in ziua de astazi nu mai cumpara nimeni smerenie,cica pt. ca nu-i cunoaste valoarea .Un alt parinte facea o statistica si spunea ca s-au inmultit f. mult cei care cauta mindria ! cred ca este adevarat pt. ca in ziua de astazi noi crestinii(evident fac referire la ortodoxi) am invatat sa ne ascundem bine pacatele. Pt. asta ne-am schimbat incet, incet si limbajul . Asa de exemplu nu mai spunem ca suntem plini de mindrie ci ca avem personalitate puternica; nu mai spunem ca suntem vicleni ci ca suntem abili sau versati; nu mai spunem ca suntem bintuiti de minie ci ca avem simtul echitatii f. desvoltat; nu mai recunoastem ca suntem lacomi ci ca avem un drept simt al proprietatii ; nu mai spunem ca suntem desfrinati ci ca suntem sensibili si iubitori de frumos(inimi fierbinti si sensibile); nu mai spunem ca suntem zavistnici ci ca preferem sa fim ,,al treilea" in neintelegeri s.a.m.d.
Sora ,ma atentionezi (in topicul tau) ca impart crestinii in doua iar ca dumneata ti un echilibru (este intelegerea mea si nu afirmatia dumitale)intre dumnezeire si lume ,pt. ca asa ar fi firesc, ca de, in lume traim. Pai nu ai fost in duminica aceasta (acum 3 zile) la sf. liturghie ? Daca da, ce a spus Hristos in Evanghelie ? : ,,...cine voieste sa-mi urmeze sa se lapede de sine,sa-si ia crucea si sa-mi urmeze" Pai sti ce inseamna lepadare de sine? dar sa-ti iei crucea si sa ti-o porti urmindu-l pe Hristos ? Daca nu faci lepadare de sine si nu iei crucea ,pe cale de consecinta , nu voiesti sa mergi dupa Mintuitor,chiar daca din gura ai spune ca ,,da". Sau daca o faci numai de jumatate (cu un picior catre Hristos si cu altul catre lume,catre atractiile ei considerate bune)pai de jumate voiesti sa il urmezi. Vezi cit de ancorata vrei sa te ti in lumea asta, de ce este lumesc !
Chiar daca te superi si mai rau pe mine trebuie totusi sa-ti spun ca este pe aproape momentul(pt. ca pari totusi o femeie in toata firea) de la care sa sfirsesti cu sensibilitate si atingerea excesiva si sa te orientezi mult mai mult spre D.zeu(ca sa dobindesti traire adevarata,sau marog : si mai adevarata) .Asta bine inteles precum spune si Mintuitorul : doar daca voiesti,altminteri nu te obliga nimeni !
Nu cred ca este cazul sa-ti urez succes si rezolvare corecta a problemelor personale dar cred ca iti este folositor mult mai mult sa te binecuvinteze D.zeu si sa-ti dea biruinta la tot gindul bun !

Draga frate Zaharia, nu intentionez sa transform topicul asta in circ, asa ca iti voi scrie doar cateva cuvinte. Te asigur ca am proprietatea termenilor si sunt constienta ce inseamna toata cuvintele pe care le folosesc in postarile mele. Daca dumneata le percepi gresit, problema nu mai tine de emitator (eu), ci de receptor (dumneata).
Cat despre apartenenta fie la calea lumeasca, fie la cea a lui Hristos, nu cred ca esti dumneata in masura sa judeci. Eu am fost sincera si ti-am marturisit cam pe unde la "plasez". Judecatile pe care le-ai emis plecand de la afirmatiile mele iti contureaza oarecum un profil de depozitar al adevarului absolut, un fel de lup moralist care corijeaza pe ici pe colo "scaparile" neofitilor.
Ei bine, draga frate, eu iti multumesc pentru sfaturi, imi cer iertare daca te-am jignit cumva insa iti marturisesc sincer ca de puncte-punctele alea urmate de cuvantul crestina tot ma simt lezata. Asa oi fi eu, mai sensibila, insa nu vad de ce m-as schimba asa cum imi recomanzi dumneata.

Doamne ajuta!
Vechi 23.09.2009, 12:17:47
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Draga frate Zaharia, nu intentionez sa transform topicul asta in circ, asa ca iti voi scrie doar cateva cuvinte. Te asigur ca am proprietatea termenilor si sunt constienta ce inseamna toata cuvintele pe care le folosesc in postarile mele. Daca dumneata le percepi gresit, problema nu mai tine de emitator (eu), ci de receptor (dumneata).
Cat despre apartenenta fie la calea lumeasca, fie la cea a lui Hristos, nu cred ca esti dumneata in masura sa judeci. Eu am fost sincera si ti-am marturisit cam pe unde la "plasez". Judecatile pe care le-ai emis plecand de la afirmatiile mele iti contureaza oarecum un profil de depozitar al adevarului absolut, un fel de lup moralist care corijeaza pe ici pe colo "scaparile" neofitilor.
Ei bine, draga frate, eu iti multumesc pentru sfaturi, imi cer iertare daca te-am jignit cumva insa iti marturisesc sincer ca de puncte-punctele alea urmate de cuvantul crestina tot ma simt lezata. Asa oi fi eu, mai sensibila, insa nu vad de ce m-as schimba asa cum imi recomanzi dumneata.

Doamne ajuta!
Iarta-ma, esti dragalasa si ai inca o forma de inocenta tirzie adica matura. M-ai facut sa zimbesc !,, Fie tie dupa cuvintul tau"!. Iarta-ma pt. simplul motiv ca nu suntem identici si ca doar ne asemanam !
Ceea ce-ti spun este parerea mea sincera fara vreun gind ascuns de ridiculizare !
Sa fi binecuvintata !

Last edited by zaharia_2009; 23.09.2009 at 12:19:49.
Reply With Quote
Vechi 22.09.2009, 15:28:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Oamenii sunt de nerecunoscut cand sunt la volan, fie profesor, director, mama... toti se transforma in soferi. Suntem intr-o competitie directa fara niciun premiu, manevram niste arme mortale fara discernamant fata de aproapele nostru.
Nu generaliza,pentru ca mie mi se pare foarte ciudat sa vad sau sa aud de cineva care se " tranforma" la volan...de fapt e una si aceeasi persoana care nu se poate controla, simplu!
Eu am fost soferita timp de 2 ani ( si e clar ca nu mai sunt din cauza unui incident care m-a " traumatizat" ), dar nu injuram deloc, daca eram nevoita sa franez brusc amuteam pur si simplu si imi crestea pulsul, ma enervam putin...dar cam atat, dar nu aveam cum sa am un comportament strain de mine...asta in nici un caz. Poate ca ar trebui sa mentionez ca decat sa botesc masina cuiva am ajuns sa ies eu in decor...si asta pentru ca tin foarte mult la siguranta aproapelui meu si a bunurilor lui implicit ...deci nu m-am integrat in oala soferilor care " conduc arme mortale fara discernamant fata de aproapele nostru".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 12:04:33
Ma urmaresc pacatele! skicolour Pocainta 38 20.01.2011 09:24:56
PACATELE SUBTILE ALE SEC XXI cozia Generalitati 43 20.10.2009 20:08:14
PACATELE ancah Pocainta 24 24.09.2008 14:04:20
Pacatele nespovedite cod_gabriel Impartasania (Taina Euharistiei) 11 03.10.2007 21:48:33