Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.09.2009, 16:51:39
elisei elisei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.10.2006
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin ICQ pentru elisei
Implicit

Multi se intreaba daca asa de mult ne iubeste Dumnezeu,cum se face ca viata noastra e asa de apasata de tot felul de incurcaturi?Sau,daca punem intrebarea cu cuvintele Scripturii:De ce pe cel care-l iubeste Dumnezeu,il cearta,iar pe cel ce il primeste,il bate?Cu alte cuvinte,daca asa de mult ne iubeste Dumnezeu,de ce-i viata noastra asa de necajita?
Fiindca altfel sunt judecatile lui Dumnezeu decat judecatile oamenilor,altfel sunt judecatile unui tata care isi ia la rost copiii,decat socoteala copiilor,dar cand vin la minte deplina,atunci inteleg care a fost judecata tatalui lor cand le-a dat bataie.Asa si noi,cand suntem infasurati in trup,suntem cam destul de legati intru intelegerea trupeasca a vietii,suntem prunci cu intelegerea,dar cand vom scapa de muritorul acesta de pe noi,atunci cu mare recunostinta ne vom zori a-I multimi lui Dumnezeu pentru toate incercarile la care ne-a supus cand eram pe lume.Trebuie prin urmare,sa lungim vederea si dincolo de zarea acestei vieti(nepricepand-o),in cealalta Imparatie,ca sltfel nu putem pricepe nevoile vietii acesteia,si nepricepandu-o pe aceasta prin cealalta,no putem nici rabda.Daca o intelegem asa cum este,pe una in legatura cu cealalta,atunci oricum ar fi de necajita,capata o valoare nepretuita si atunci se intam,pla un lucru minunat-omul iubeste necazurile si pe toti cei care-l necajesc cu deosebire,cu alte cuvinte,crestinul care sta linistit pe conducerea lui Dumnezeu,vede ca orice cruce a vietii sale este o marturisire a iubirii pamantesti a lui Dumnezeu,orice cruce e o treapta a desavarsiri.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 22:26:56
linistea's Avatar
linistea linistea is offline
Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: bucuresti
Implicit

va multumesc pentru raspunsurile voastre foarte pertinente,astazi gandindu-ma la intrebarea asta mi-a venit si un raspuns ..........acela ca de fapt oamenii nu se iubesc intre ei neconditionat ci ca asa se face,asa se obisnuieste intre barabti si femei....sa traiasca impreuna.....
stiu, vor fi multi care vor incerca sa vina cu argumente ca exista iubire,bla,bla,eu una nu am vazut decat cupluri care se inteleg.nu care se iubesc.sau familii care se inteleg.dar nu iubire.
am vazut parinti,preoti,calugari care " iubesc",adica au iubire de la Dumnezeu ca dar al nevointelor,atat.
insa...unii oameni au ajuns sa se mandreasca ca sunt "iubiti",e normal?

iubirea a devenit ceva fff pretios,ceva greu accesibil?
voi iubiti? oare ma insel eu???
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 22:35:19
flegmatic
Guest

Implicit

Iubirea este efemera nicidecum eterna iar acea intelegere in cupluri e defapt prietenie. Nu exista nici iubire neconditionata pentru ca ea apare din anumite cauze care o conditioneaza.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 23:01:01
linistea's Avatar
linistea linistea is offline
Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: bucuresti
Implicit

de acord flegmatic,e greu sa iubesti ,e nevoie de antrenament,de fapt cred ca daca te iubeste D.poti sa traiesti si fara...
problema este inca in lucru si nelamurita,cred ca se cere experimentata...

unii spun ca stie duhovnicul,poate...dar de ce sa-mi spuna el si nu D?

D. te iubeste numai cand te "incearca"?David,Iov,da,insa noi nu suntem ca ei
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 07:06:11
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flegmatic Vezi mesajul
Iubirea este efemera nicidecum eterna iar acea intelegere in cupluri e defapt prietenie. Nu exista nici iubire neconditionata pentru ca ea apare din anumite cauze care o conditioneaza.
Aceasta iubire despre care vorbesti tu nu este iubire,in realitate.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 00:36:06
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit iubirea...

Citat:
În prealabil postat de linistea Vezi mesajul
va multumesc pentru raspunsurile voastre foarte pertinente,astazi gandindu-ma la intrebarea asta mi-a venit si un raspuns ..........acela ca de fapt oamenii nu se iubesc intre ei neconditionat ci ca asa se face,asa se obisnuieste intre barabti si femei....sa traiasca impreuna.....
stiu, vor fi multi care vor incerca sa vina cu argumente ca exista iubire,bla,bla,eu una nu am vazut decat cupluri care se inteleg.nu care se iubesc.sau familii care se inteleg.dar nu iubire.
am vazut parinti,preoti,calugari care " iubesc",adica au iubire de la Dumnezeu ca dar al nevointelor,atat.
insa...unii oameni au ajuns sa se mandreasca ca sunt "iubiti",e normal?

iubirea a devenit ceva fff pretios,ceva greu accesibil?
voi iubiti? oare ma insel eu???
Aceia care se mandresc ca sunt iubiti sufera de trufie;foarte mandri ca sunt inzestrati cu calitati fizice(sau nu numai)pt care nu au facut nimic,nu au depus nici un efort;

Am si eu momente cand ma simt singura,sau simt ca parintii nu ma iubesc pe cat as astepta eu,sau logodnicul...dar imediat ma gandesc ca poate nevoile mele sunt exagerate sau imi interzic sa mai fac comparatie intre alte familii si cazuri,fiecare cu viata lui...dar astfel de momente imi trec cand caut sa fac ceva pentru comunitate(in mod sigur altii sunt mai neiubiti si abandonati decat noi),ma simt mai bine iubind,decat asteptand persoane care sa ma iubeasca!

Eu spre deosebire de tine,am vazut persoane care se iubesc mult si care au facut sacrificii pentru persoana iubita;am vazut soti care stu la patul celuilalt neincetat sau cazuri cand ajung de-si doneaza pana si un rinichi ca sa-l salveze pe celalalt...am cunoscut niste prieteni,el o iubea si o ajuta cat putea-se ducea si la lucru pentru ea,caci zicea ca lucreaza prea mult pentru o femeie(si nici nu era prea sanatoasa).

Eu simt ca Dumnezeu ma iubeste cand ma aflu in natura,departe de viata infernala a orasului dar si atunci cand am probleme neplacute si stresante si gasesc o rezolvare si un ajutor neasteptat!
Dumnezeu sa ne ajute!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2010, 09:55:07
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Elie Wiesel- ...a fi parasit de Dumnezeu e infinit mai grav decat a fi pedepsit de Dumnezeu...

Simone Weil -...Cel mai teribil paradox al libertatii crestine este ca a fi ales de Dumnezeu inseamna a fi parasit de El.......as adauga- aparent.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 01:06:57
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Dumnezeu te iubeste fiindca traiesti,te iubeste fiindca te face sa te gandesti la El,te iubeste fiindca cand te rogi te simti bine,te iubeste fiindca si tu esti un copil al Sau dar iubirea va fi complexa numai daca si tu Il iubesti pe El.Dumnezeu nu e un prieten oarecare,iubirea lui Dumnezeu e tainica,e nemasurata,neinchipuita de mintea omeneasca.Eu zic sa faci cunostinta cu El acum,nu mai tarziu si vei castiga totul.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 14:56:17
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Il numim pe Dumnezeu in cantarile bisericesti "philantrophos" adica Iubitor de oameni, deoarece El ne iubeste mai mult decat noi insine o facem.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2010, 15:02:51
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Insasi existenta noastra este un semn al iubirii lui Dumnezeu, apoi vin celelalte. Chiar si dintr-o suferinta avem de castigat, dupa cadere vine ridicarea...toata existenta noastra este plina de dovezile de iubire ale Domnului.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? florin.oltean75 Generalitati 3 22.02.2012 20:28:10
Dumnezeu iubeste neconditionat? antoniap Generalitati 29 26.06.2011 21:44:49
am patito acum o luna si nu stiu ce inseamna daca ma puteti ajuta istina Intamplari adevarate 31 04.03.2011 21:35:29
Daca Dumnezeu ne-ar parasi pentru o zi? CuzaSfant Intrebari utilizatori 10 08.10.2010 23:32:57