Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2010, 19:07:27
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

iuly21, numai taina cununiei binecuvanteaza realtiile trupesti. Pana nu pui pirostriil pe cap, e pacat, chiar daca sigur te vei casatori...
Daca sigur te vei casatori, atunci te casatoresti si gata, acum, fara bani de nunta, slujba conteaza.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 19:51:08
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sunteu Vezi mesajul
Eu si prietena mea am decis sa nu facem dragoste inainte de casatorie fiind convinsi( mai mult ea) ca astfel vom avea binecuvantarea Lui Dumnezeu completa, si o casnicie fericita. Totusi eu am anumite dorinte care ma fac sa uit de lucrul asta. Ea se supara de fiecare data cand incerc sa devin intim cu ea (nu pentru ca nu i-ar placea , ci pt ca ne "infierbantam" prea tare si se simte vinovata. ca si mine, desi eu ma simt vinovat pt ca se simte ea prost, dar si din motive religioase. ). e destul de neplacut atunci cand ma impinge si se intristeaza cand o sarut mai .... pasional si chestii de astea. eu am inteles ca nu e bine sa facem dragoste inainte de casatorie , si respect asta, dar nu stiu cum sa fac sa nu mai ajungem in situatii asa neplacute... sper ca intelegeti ce vreau sa spun, e un subiect destul de delicat si nu prea se poate vorbi chiar direct. Va rog sa ne dati niste sfaturi... ne iubim foarte mult si nu vrem sa stricam relatia dintre noi sau cea cu Dumnezeu. va rog sa fiti seriosi si intelegatori. multumesc
Sunteu, inteleg foarte bine prin ce treceti. In urma cu multi ani ne-am chinuit si noi astfel. Am grabit nunta, mi-era tare frica sa nu se intample... Dar sotul meu mi-a spus mai apoi ca, desi i-a fost foarte greu sa reziste, el se mandreste cu faptul ca a fost in stare sa se stapaneasca (il face sa se simta "barbat" ). Cand ne-am imprietenit noi si i-am spus ce vreau eu, mi-a zis ca nu vrea sa distruga el, ceea ce apreciaza atat de mult... si nu era dus pe la biserica pe atunci.

Taina cununiei e cel mai bun start, merita tot efortul. Incercati sa nu stati acasa, in camera doar voi. Intalniti-va in oras, in parc, in cofetarie, la biserica, sigur nu veti calca stramb in public. Apoi intariti-va motivatia, daca sti clar ce vrei si ce nu... sansa sa gresesti e mult mai mica.

Si inca o chestie, sublimati-va manifestarile sentimentelor. Scrieti-va scrisori de dragoste, exprimati-va prin intermediul unui anumit talent (desen, muzica), dedicati-va unul altuia si altceva decat desfatarea trupeasca. Petreceti timp lucrand sau alegand cadouri (simbolice) pentru celalalt.

Oh, era sa uit, dar trebuia scris intai: sa te abtii mai ales cand esti tanar si ai aproape de tine pe cel pe care il iubesti este foarte greu, de aceea sa cereti fierbinte in rugaciune putere de la Dumnezeu sa va puteti feri de pacatul desfranarii. Sa cereti asta in fiecare zi.

DOAMNE AJUTA!
Reply With Quote
Răspunde