![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sotul tau trebuie sa vada in Maica Domnului, o persoana care L-a nascut pe Fiul lui Dumnezeu. Ea nu a nascut un om care a ramas in moarte, ci pe Hristos care a biruit moartea. Si asta nu-i putin lucru. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
deci maica domului se mira de ce ingerul i se inchina!auzi, INGERUL!oare nu se cuvine cu atat mai mult omului sa i se inchine? cand era pe cruce, Hristos o incredinteaza pe maica Sa tocmai ucenicului iubit, ca acesta sa-i poarte de grija si sa aiba grija de ea ca de o mama."fiule, iata mama ta". deci atat de mult a iubit-o Hristos incat a incredintat-o ucenicului sau iubit ca sa aiba grija de ea. oare nu cu atat mai mult ar trebui sa o iubim noi,cei de pe pamant, daca insusi Hristos ne-a lasat un model despre cum sa o iubim si sa o cinstim? de ce nu au vb apostolii despre cinstirea maicii Domnului? f simplu. datorita conjuncturii in care se aflau, fiind inconjurat de popoare politeiste, care ar fi putut sa faca un cult al ei, neglijand total cinstirea lui Dumnezeu! vedem aceasta predispozitie a oamenilor acelor vremuri in insasi epistolel pauline, in care sf apostol pavel, mahnit de faptul ca unii incepusersa sa spuna ca sunt ai lui hristos, altii ai lui Sila, altii ai lui Pavel."oare pavel s-a rastignit ptr voi?"(citez din memorie, deci se poate sa fie un pic modificat) pt fiecare om cea mai importanta fiinta este MAMA SA, deci e firesc ca si ptr Hristos mama sa insemna o fiinta foarte draga. una dintre cele mai mari jigniri care le poti aduce unui om e sa o ponegresti pe mama sa, sa i aduci vorbe de ocara. Oare Hristos, care o iubeste atat, nu se mahneste cand vede ca oamenii, o mana de tarana, indraznesc sa o ponegreasca pe acesta fiinta atat de sfanta???????? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfintii Apostoli au dorit "sa nu stie nimic intre noi, decat pe Hristos si El rastignit" (versetul din semnatura mea). Citat:
Poate, fara sa va dati seama, din prea mult zel, chiar dvs. o ponegriti. Stiti cum? Nerespectandu-i invatatura pe care a dat-o oamenilor. Cu ocazia nuntii din Cana Galileii (Ioan cap. 2) Maica Domnului ne invata sa facem orice ne va spune Mantuitorul.(vers. 5). Este singura invatatura pe care o da oamenilor. Apoi, dispare, aproape complet, din peisajul biblic. Ultima data este pomenita in Fapte cap. 1:14. Haideti sa-i cinstim pe Sfintii Apostoli si pe Maica Domnului, respectand invataturile lor. Prin adaugirile noastre nu facem decat sa stricam. Apoi, mai avem si indrazneala sa-i acuzam pe altii de ponegrire. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Ioan Gura de Aur are o talcuire a versetelor din Evanghelia dupa Ioan cap. 2 (in special versetele 4 si 5), care nu sunt agreeate de ortodoxie (se vede ca Sfantul Ioan Gura de Aur nu a fost de acord cu amestecul Maicii Domnului ca "intermediar" intre oameni si Hristos. Maica Domnului repara aceasta greseala, retragandu-se si invatandu-ne "sa facem tot ce ne va spune El" ).
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Condor,
La nunta din Cana Galileii ni se descopera si ca Dumnezeu a randuit ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa se poata ruga Fiului Sau pentru a-i ajuta pe semeni. Inca nu venise vremea minunilor (Ioan 2, 4), dar Iisus Hristos nu a refuzat-o pe mama Lui care a insistat in mod smerit sa ca El sa rezolve problema lor. Simplu si clar ca buna ziua. Noi avem o cantare de lauda in care marturisim ca Preasfanta Fecioara este "mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii". Ce inseamna acest lucru? Maica Domnului este faptura care s-a apropiat cel mai mult de asemanarea cu Dumnezeu, mai presus decat au reusit ingerii sau oricare dintre oameni. Si este logic sa fie asa, din moment ce este Nascatoare de Dumnezeu, din care Dumnezeu-Fiul a primit trup si sange devenind Frate cu noi, prin Care am primit posibilitatea mantuirii de rau. Prin binele pe care l-a facut, ea a capatat slava cea mai mare in Imparatia Cerurilor si, ceea ce vreau neaparat sa subliniez, asemanarea ei cu Dumnezeu, adica scopul la care tinde orice om si pe care ea l-a atins cel mai mult, aceasta asemanare ii permite sa faca in continuare cat mai mult bine ajutandu-ne cu rugaciunile sale puternice in lupta noastra impotriva raului. La fel si Sfintii continua prin rugaciunile lor sa ne trimita ajutorul Lui Dumnezeu. Chiar si dupa Judecata, in "veacurile" viitoare cei mantuiti vor inainta mereu in bine la nesfarsit, dar nu stim in ce fel, vom vedea. Ti se pare ilogic ce spun? In perspectiva ortodoxa, normal, caci stiu credinta ta in intreruperea vietii de la moarte pana la Invierea generala...
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 21.10.2009 at 16:59:39. |
|
|||
|
|||
![]()
nu mai aruncati margaritarele porcilor si cele sfinte cainilor
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca cel mai logic ar fi, din orice perspectiva, sa ascultam de ceea ce ne-au spus Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos, referitor la Maica Domnului. |
|
|||
|
|||
![]()
Sora mea draga Intru DOMNU IISUS un mic exemplu vreau sa dau si eu aici pentru ca sint nenumarate si cum spunea un frate aici pe forum daca cineva ne jigneste mama In fata noastra am fi Instare sa Ii facem ori ce pentru ca mama este mama si este numai una pIna la sfIrsit si In veac. Altul este la rastignirea MINTUITORU spune ucenicului pe care la iubit si era la poala cruci lui DOMNUL Ii zice FIULE VEZI ACEASTA ESTE MAMA TA , Iar MAICI SFINTE Ii zice FEMEIE vezi acesta este fiul tau de ce a facut aceasta ca sa arate celor ce erau de fata si celor ce lau ascultat ca noi toti prin aceste vorbe SFINTE SINTEM FII DUHOVNICEATI AI MAICI DOMNULUI NEA INCREDINTATO NOUA CA MAICA SPIRITUALA SI CA MAICA DIN LUMME SA O RESPECTAM CA PRIN EA NEA VENIT MINTUIREA PRE CUM PRIN MAICA NOASTRA EVA ASA CUM AVENIT PACATUL IN LUME PRINTRO FEMEIE care avea libertatea sa aleaga intre a asculta de DUMNEZEU si a trai vesnic fara sa munceasca si sa sufere dar ea a ales sa guste din pomul cunostintei binelui si al raului cazind in pacatul ne ascultari ;DUMNEZEU pirn marea lui purtare de grija si dragoste de OM creatia mIinilor lui care la creat dupa chipul si asemanarea lui vezi la facerea lumi ca zice sa facem OM dupa chipul si asemanarea noastra drep dovada ca SFINTA TREIME ERA INAINTE DE A FI LUMEA si HRISTOS UNUL DIN TREIME de ce era nevoie sa se mai nasca ? , pentru ca DUMNEZEU sa arate omului cazut din veata cea vesnica si mort prin pacatul neascultari dar avind posibilitatea sa redevina iarasi cetatean al raiului pirin invierea cea de obste si judecata de apoi vedti de puteti sa intelegetii Bunul DUMNEZEU a trmis pe unicul sau Fiu sa vina in lume sa arate calea prin pe care se poate ajunge napoi de unde am venit in lumea de aici vedet simlu nasterea lui hristos Inchipuie nasterea noastra si moartea pe cruce rastignirea pacatelor noastre umilinta rabdarea bataii pIna la sIge Incredintarea noastra Maici lui si a MAICI LUI NOUA , INVIEREA DOMNULUIN INVIEREA NOASTRA acesta este ciclul veniri noastre pe pamInt si avitei si reveniri la starea cea din tIi amin amin amin slavaSLAVA TATALUI SI FIULUI SI SFINTULUI DUH ACUM SI PURUREA SI IN VECIUL VECIULUI AMI SLAVA TIE DUMNEZEU NOSTRU SLAVA TIE AMNI AMIN AMIN ++++++++++++
Last edited by ioan_strainul; 21.10.2009 at 22:25:56. Motiv: PT ELENA VIOLETA TACOCOS |
|
||||
|
||||
![]()
Primele texte biblice care vorbesc despre fecioria si sfintenia vietii Maicii Domnului sunt cele profetice din Vechiul Testament. Cel dintai ni-l ofera Proorocul Isaia, care, dupa descoperirea ce i s-a facut, o vede ca un "semn" extraordinar, in afara legilor firesti, scrie proorocia, de care am mai amintit, astfel: "Iata Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele Lui Emanuel" (Is. 7,14). "Semnul" extraordinar era ca Fecioara avea sa zamisleasca fiu, "nu din sange, nici din pofta trupeasca, nici din pofta barbateasca, ci de la Dumnezeu" (Ioan 1, 13), sau "de la Duhul Sfant" (Matei 1, 18; Luca 1, 35), Care a umbrit-o, pogorandu-Se peste ea.In Biserica noastra se face o legatura intre Maica Domnului si Crucea Domnului. O numim pe Maica Domnului "biserica sfintita si rai cuvantator"; asa o numeste Biserica si asa o numim noi, ca oameni care facem parte din Biserica Ortodoxa. De ce? Pentru ca din ea S-a nascut Dumnezeu cel mai inainte de veci, adica Dumnezeu cel mai inainte de veci Si-a lucrat in pantecele Preasfintei Fecioare Maria firea omeneasca cu care S-a unit, trupul in care S-a intrupat pentru vesnicie. De aceea Maica Domnului este biserica sfintita si rai cuvantator, pentru ca Domnul Hristos, Fiul lui Dumnezeu, intrupandu-Se, Si-a facut locas in Maica Domnului. Si zicem: "Ca bratul tau, scaun l-a facut, si pantecele tau, mai desfatat decat cerurile l-a lucrat". Si de aceea, spunem inca o data, ca la inceput: "De tine se bucura ceea ce esti plina de dar, toata faptura, marire tie!"
Vorbim cu Maica Domnului despre o marire a Maicii Domnului care copleseste, care uimeste, pentru ca asta inseamna "spaimantatu-s-au toate": s-au uimit toate, toate stau cu uimire in fata maretiilor tale. De ce? "Ca tu, Fecioara neispitita de nunta - deci in chip mai presus de fire -, L-ai avut in pantece pe Dumnezeu, Cel peste toate, si L-ai nascut, ca fiu, pe Cel fara de ani, Care daruieste pace tuturor celor ce te lauda pe tine". Domnul Hristos S-a nascut din vesnicie din Tatal, fara mama, iar in vremelnicie S-a nascut din maica, fara tata, de la Duhul Sfant.In fata Maicii [COLOR=#004276]Domnului stam in fata unor taine[/COLOR], in fata unor lucruri de necuprins. Noi zicem ca tainele nu pot fi cercetate. La o alcatuire pregatitoare pentru atmosfera de gand de la [COLOR=#004276]sarbatoarea Nasterii[/COLOR] Mantuitorului nostru Iisus Hristos, vorbim cu Maica Domnului si-i spunem Maicii Domnului ca ea L-a purtat in pantece pe Mantuitorul Iisus Hristos, ca L-a purtat in brate pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos, pe Dumnezeu Cuvantul intrupat, si ca aceasta e o taina, iar taina nu sufera ispitire, taina nu poate fi cercetata, ci taina ramane taina. e o inselare sa zici ca Maica Domnului e femeie ca toate femeile! Ganditi-va: daca noi credem in Domnul nostru Iisus Hristos si in maretia Lui si stim cine este Domnul Hristos, mai putem zice ca Maica Domnului e o femeie ca toate femeile?! Se zice ca un copil s-a pierdut de mama lui si o cauta prin multime; si zicea catre cei din jurul lui: "N-ati vazut-o pe mama? N-ati vazut-o pe mama?" Si cineva-i raspunde: "Mai copile, am vazut adineaori o femeie care a trecut pe aici". Si copilul zice: "Eu nu caut o femeie, eu o caut pe mama!" Deci nici in ordinea fireasca o femeie nu-i ca toate femeile. Sotia cuiva, daca-i o femeie ca toate femeile, atunci nu-i sotia lui adevarata. Mama mea, daca-i o femeie ca toate femeile, nu-i mama mea; ci, dintre toate femeile, mama mea e o aleasa: asa a ales-o Dumnezeu, sa fie mama mea, si atunci eu o cinstesc pe mama mea mai mult decat pe alte femei. Mama mea are o situatie speciala -si la fiecare-i asa -, deci mama mea e una intre femei. Sora mea nu-i o femeie ca toate femeile; chiar daca-i si o femeie ca toate femeile, dar dintre toate, ea este deosebita: e sora mea, are un regim special in constiinta mea. Deci Maica Domnului nu-i o femeie ca toate femeile. Ingerul vestitor a zis: "Binecuvantata esti tu intre femei", Sfanta Elisabeta a zis: Binecuvantata esti tu intre femei", deci una intre femei, celelalte femei sunt mai prejos de tine, tu esti unica fata de celelalte femei; si vine un amarat de pacatos si zice: "Apai, Maica Domnului e o femeie ca toate femeile". Mergand apoi Maria la Elisabeta, rudenia sa, si salutand-o, aceasta, inspirata de Duhul Sfant, ii spune: " Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu ? Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, pruncul a saltat de bucurie in pantecele meu. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor implini cele spuse de la Domnul". Iar Maria inspirata rosteste imn de slavirea lui Dumnezeu: " Mareste sufletul meu pe Domnul, si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile." (Luca 1, 41-48). De atunci au fericit-o toate neamurile spunand lui Iisus: " Fericit este pantecele care te-a purtat si sanii pe care i-ai supt" (11, 27). [COLOR=#004276]Parintele Teofil Paraian[/COLOR] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.08.2009 13:11:05 |
|