![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Vrei sa spui ca e pacat sa canti la instrumente muzicale ( si nu ma refer la Biserica)??????
|
|
|||
|
|||
![]()
Exact, Ionut, " care-i problema ? " .
In Psalmii Marelui David se regasesc multe scrieri despre intrumentele muzicale care accentuau rugaciunea si cantarile inaltate spre Dumnezeu. Deseori imi urmaresc baietelul cum se joaca si ma bucur nespus pentru entuziasmul lui, pentru capacitatea de a-si diversifica jocul, de a-si umple creierasul cu frumusetea jocului care, la varsta lui inseamna viata si sanatate. Instinctul ii dicteaza sa manance, sa doarma si sa se joace pentru a supravietui . Copilul nu are responsabilitati, nu are datoria de a lucra si de a-si forma vise si idealuri menite sa-i infrumuseteze viata, astfel Dumnezeu i-a oferit acest minunat instinct de a se juca pentru a-si ocupa timpul si pentru a-si mentine functiile creierului la parametri normali . Avem nevoie de diversitate, avem nevoie de pasiuni si de bucurii pentru a ne conferi sens , nu doar vietii materiale, dar si spirituale si psihice....pentru sanatate si echilibru . Nu poti trai doar rugandu-te, asa cum nu poti trai doar mancand, sau doar dormind...este atat de complicat sa fim naturali ? !
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 03.11.2009 at 17:31:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, Andrusca, dar pentru a fi constient de aceasta " mentalitate grava " trebuie sa ai ceva minte si sa mai si gandesti cu ea, nu doar cu a altora din cartile religioase in care-ti afunzi ochii, mai putin inima si mai multa ignoranta , si din a caror scrieri le mai sunt si contorsionate sensurile...ajungandu-se la aceasta " grava mentalitate " .
Nu sunt vinovati scriitorii, ci judecata individuala cu care ne-a inzestrat Dumnezeu si pe care, parca uneori o ignoram total si-i mai si aratam cu degetul pe cei care indraznesc sa nu o faca. ( aviz celor care intreaba sistematic; " unde scrie ? "... " de ce-ti permiti sa emiti o teorie personala despre viata si credinta ? ...de parca tu nu ai avea rationament, sau nu ai avea nevoie de rationament, chiar si in credinta. )
|
||||
|
||||
![]()
Aceste "intalniri" cu chitare se fac in Biserica?
|
|
||||
|
||||
![]()
Aha! Insa asta se intampla cand eram eu student. In singura biserica ortodoxa unde puteai sa participi frecvent la cateheze, sa canti intr-un cor pe patru voci condus de un absolvent de Conservator si de Teologie, sa mergi la priveghere de noapte, sa asculti un preot harismatic si foarte cult, sa stai jos pe banca atunci cand se predica samd.
Uneori se canta si la orga. :P
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pai ceara nu e destul de motivanta : ).Mie imi place sa-mi picur ceara pe mana cand tin lumanari : )
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spiritul protestanto-catolico-modernist a cuprins din pacate si Ortodoxia. Biserica traditionala catolica e cuprinsa de spiritul protestant si cea Ortodoxa e atacata de ambele. Trist dar in acelasi timp in pas cu ... lumea! Si ti se pare normala "modernizarea" asta? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Buchet muzical athonit | danutz.gabitza | Muzica Bisericeasca | 0 | 01.07.2010 02:43:55 |
|