Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2009, 03:07:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cum poti sa dai un asemenea sfat unei femei casatorite si cu copii! Tu chiar desconsideri orice sfat primit de la prieteni?. Uiti ca aceasta femeie are o familie, copii si trebuie sa se sfatuiasca si sa dea socoteala pentru ce intreprinde barbatului ei!
La acest aspect te-ai gindit. De ce o incurajezi spre gesturi de habotnicie si extremism. ...cu alte cuvinte " rupe legaturile cu viata ta sociala si vezi-ti de Dumnezeul Tau!"... ca doar nu pleaca (sper) la minastire lasind familia in urma ca alti visatori la stele!
Ma faci sa rad, Andrei.
Pai am sot si copii.. dar cu un cuvintel Dumnezeu poate sa ia tot!
Despre asa ceva stii? Hmmm?
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 03:12:41
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
dar cu un cuvintel Dumnezeu poate sa ia tot!
Despre asa ceva stii? Hmmm?
Anna draga, uita animozitatile din trecut dintre noi, si iarta-ma, dar ce spui aici in fraza asta ma sperie si mai tare si imi confirma ca te-am citit CORECT!
Mamico revino-ti!..cu toata seriozitatea iti spun!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 13:24:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Cum poti sa dai un asemenea sfat unei femei casatorite si cu copii! Tu chiar desconsideri orice sfat primit de la prieteni?. Uiti ca aceasta femeie are o familie, copii si trebuie sa se sfatuiasca si sa dea socoteala pentru ce intreprinde barbatului ei!
La acest aspect te-ai gindit. De ce o incurajezi spre gesturi de habotnicie si extremism. ...cu alte cuvinte " rupe legaturile cu viata ta sociala si vezi-ti de Dumnezeul Tau!"... ca doar nu pleaca (sper) la minastire lasind familia in urma ca alti visatori la stele!
Mai intai din nou mici lamuriri privitoare la lexic:
EXTREMÍSM s.n. Atitudine, doctrină a unor curente politice care, pe baza unor opinii, idei, păreri exagerate, unilaterale, extreme, urmăresc prin măsuri violente sau radicale să impună programul lor.
HABOTNICÍE, habotnicii, s.f. Faptul de a fi habotnic; purtare sau deprindere de habotnic; zel exagerat pentru respectarea ritualurilor religiei; bigotism.

De cand oare rugaciunea e gest de habotnicie?! De cand oare rugaciunea e gest de extremism? De cand rugaciunea rupe legaturile cu viata sociala? Daca ai barbat si copii oare nu trebuie sa te mai gandesti la Dumnezeu? Ba cu atat mai mult! Daca i-as fi zis sa se duca la manastire, in conditiile in care are barbat si copii, da, ar fi fost un gest de habotnicie! Dar, din pacate, cum spunea cineva mai sus, ce este firesc este considerat anormal si viceversa.

Anna 21, sa stii ca Dumnezeu ne asculta toate rugaciunile. Acum, tu te-ai gandit si la faptul ca ar mai putea fi si alte persoane care se roaga pentru tine (duhovnic, parinti poate, prieteni), iar rugaciunile acestora sa fie de fapt cele ascultate, si nu ale tale? Sau mai bine zis rugaciunile comune, care sunt cele mai puternice!
Vechi 11.11.2009, 13:53:58
topcat
Guest

Implicit

Cel putin din afara, gestul de a te ruga si de a astepta ca Dzeu sa-ti implineasca si cea mai marunta si meschina dorinta este, dupa mintuire, cel de-al doilea tip de egoism de care poate da dovada un credincios. Este, oricum, unul dintre motivele pentru care un necredincios ar respinge din start aceasta religie.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 02:48:53
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Eu ti-am mai spus,.... mai ales dupa ce ai enumerat ceea ce citesti si dupa cum raspunzi in mesaje.
...si parerea mea este ca da, ai cazut in misticism nesanatos si in inselare si trebuie sa te ridici si sa te scuturi de el, si mai ales Anno pentru ca totul sa fie bine in familia ta.

Sa stii inca ceva, ca daca prietenii s-au hotarit sa-si ia inima-n dinti si sa ti-o spuna verde-n fata, ceva ce de regula nu prea se face decit cind a ajuns cutitul la os si ESTI IN PERICOL, inseamna ca ei vad cu muult mai mult decit crezi.

...prietenII, ..plural, deci!!! atentie, stii vorba aceea cu betivul caruia i se spune ca este beat de mai multe persoane si ce trebuie sa faca!
Detalii, te rog.
In ce consta "inselarea"? (Te rog sa observi ca atunci cand sfintii vorbesc despre inselare descriu niste scheme ale vrasmasului si arata IN CE FEL ne pierdem mantuirea.. deci ce? cum?) Care este pericolul? concret.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 11:02:56
ilieradu ilieradu is offline
Member

Data înregistrării: 15.05.2009
Implicit

parerea mea este ca atata timp cat te rogi din inima si curat te poti ruga oricat si oriunde si sunt sigur ca bunul DUMNEZEU ne raspunde la rugaciuni dar problema este ca noi nu cerem intodeauna ceva de folos noua si cerem lucruri care ni se pare noua bune iar bunul DUMNEZEU ca un tata iubitor sa purtator de grije cum esta ne da doar ce ne este de folos! laudat si slavit sa fie DUMNEZEU!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 13:48:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ilieradu Vezi mesajul
parerea mea este ca atata timp cat te rogi din inima si curat te poti ruga oricat si oriunde si sunt sigur ca bunul DUMNEZEU ne raspunde la rugaciuni dar problema este ca noi nu cerem intodeauna ceva de folos noua si cerem lucruri care ni se pare noua bune iar bunul DUMNEZEU ca un tata iubitor sa purtator de grije cum esta ne da doar ce ne este de folos! laudat si slavit sa fie DUMNEZEU!
Toate rugăciunile sunt ascultate, dar nu toate ne sunt îndeplinite și asta este Judecata Lui ! Răspunsul primit din partea Lui , va ține cont cu siguranță de SUFLETUL fiecăruia și de nevoile reale ale fiecăruia . Vorba "după suflet să-ți dea Dumnezeu", pentru unii aceasta este considerată un blestem mascat, dar are o bază reală și trebuie să avem în vedere și acest aspect , deloc de neglijat ! ! !
Vechi 23.01.2012, 19:07:54
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.. Ce sa asteptam cand ne rugam? (ce sa astepte un pacatos, mai precis, ca unuia drept este sigur ca Dumnezeu ii asculta ruga)
Mantuitorului Insusi ne spune "toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea". Si, in acest caz, cred ca Se adreseaza tuturor, nu numai dreptilor.

Dar, tot El ne poate spune si "Nu stiti ce cereti."

Sa avem certitudinea ca fie de primim, fie de nu primim ceea ce cerem in rugaciune, de la Dumnezeu, se intampla potrivit voii Sale, spre binele si folosul nostru sufletesc.

Este insa o certitudine greu de dobandit, care adesea se clatina sau se distruge cu totul sub vantul incercarilor vietii acesteia. De aceea, cred ca mai intai de toate ar trebui sa cerem cu staruinta in rugaciune, puterea de a primi totul ca venind de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2012, 12:25:03
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Deschid acest topic deoarece cunostintele mele au spus ca am "cazut in misticism".
Dat fiind ca eu mi-am cautat singura raspunsurile la intrebari, este foarte posibil ca viziunea mea despre credinta crestina sa nu fie corecta.
Eu cer ajutor lui Dumnezeu pentru TOATE problemele mele. Am lovit masina? In primul rand ma rog. (nu radeti!) M-am certat cu cineva? Cel mai important pas: ma rog.
Acum vine lucrul fenomenal: de obicei (nu intotdeauna!) ceva se schimba.. cel suparat uita de suparare (asta aproape intotdeauna!!inca ma minunez de asta), un prieten se ofera sa ma ajute cu masina etc.
Ca urmare am ajuns sa spun f des cate o rugaciune scurta ca sa nu ma trezesc "singura" (fara sprijinul lui Dumnezeu, adica). Am cazut in misticism, cum spun prietenii.

Cum de curand iar mi s-a raspuns rugaciunilor, incep sa ma intreb: este REAL? Sau este doar inchipuirea mea? Adica asa procedeaza orice crestin sau ajung sa dezvolt vreo stare paranoida?
Am cazut in inselare? Se numeste asta ca-l ispitesc pe Dumnezeu?
Cat, cum ne rugam? Tot timpul, desigur.. dar este gresit sa astept tot timpul sa fiu ferita de rele? Este realist sa astept sa fiu protejata?
Ca da, mi-a fost ascultata o rugaciune pe care o repet de muuuuult timp (de un an, de fapt) si ma intreb de ce acum? Chiar am fost ascultata? Dar cine sunt eu sa-mi fie ascultate rugaciunile? Imi imaginez lucruri sau este real?
(Ca nu sunt nici iubitoare, nici smerita, nici rabdatoare etc... sunt chiar f pacatoasa, dar nu mai insist.. )

Nu stiu daca m-am facut inteleasa.. Ce sa asteptam cand ne rugam? (ce sa astepte un pacatos, mai precis, ca unuia drept este sigur ca Dumnezeu ii asculta ruga)
Ce frumos simti....si asta pentru ca ai credinta! Nu stiu de cand e aceasta postare, insa sper ca si in prezent esti la fel, si ca te bucuri in continuare de aceste binecuvantari!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 10:23:38
Dumnezeu raspunde omului credincios crissta Intrebari utilizatori 4 02.12.2010 20:04:42
Ascultarea rugaciunilor zilei RadioTV-Trinitas si pe mobil savudanmihai Rugaciuni 6 02.06.2010 14:40:13
citirea rugaciunilor bmadalin Rugaciuni 9 20.12.2009 00:02:43