![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca da, din cite stiu eu
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar trebui sa-ti pui ceva intrebari despre onestitatea si mai ales interesele celor ce te intoxica cu astfel de afirmatii complet nestiintifice. E drept ca vrei sa crezi astfel de bazaconii dar chiar atat de putin te respecti incat sa te multumesti cu minciuni? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evidentele istorice in cazul lui Iisus sunt mult mai multe si mai credibile decat cele care vorbesc despre formarea Tarii Romanesti, de exemplu. Dar, desigur, folosim istoria numai cand si numai cum ne convine. Experienta mea putina imi spune ca sunt oameni carora chiar daca le-ai prezenta si cartea de identitate tot ar gasi ceva de spus. Evidentele despre personajul istoric Iisus pot fi aflate pe multe cai. Poti urmari filonul crestin (stiu, sunt inventii de proportii ale unor oameni care aveau psihoze), cel necrestin (nu, nici astia nu sunt buni, erau zvonuri, nu-i asa?) sau chiar filonul evreiesc (desigur, ei l-au inventat pentru ca sa aiba un motiv sa se delimiteze de crestini. crestini? ce-s aia crestini?). Cea mai simpla atitudine e sa negi totul, comoda mintal, fara nici un angajament si care face bine la moralul propriu. Eu raman la bazaconii si la putinul respect pe care mi-l acord. Numai bine. |
|
|||
|
|||
![]()
Cea mai simpla atitudine este sa crezi intr-un zeu (sau mai multi)! Dupa care, indiferent ce se intampla, zici ca e voia lui si cu asta ai scapat de dat raspunsuri la tot felul de intrebari mai simple (de ce ploua) sau mai complicate (ce se intampla dupa ce murim). Totul la gramada e dupa cum vrea D-zeu.
In niciun caz ateismul nu e comod. Putem intra in detalii daca doresti. Faptul ca o religie iti creaza impresia de apartenenta la un grup iti da un comfort pe care ateismul in niciun caz nu ti-l ofera. Adevarul crud este mai greu de suportat daca nu te minti ca ajungi in rai dupa ce mori sau cel rau va fi pedepsit pt faptele rele. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci suntem de acord. Numai de bine in continuare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca te-ai respecta suficient de mult, ai aplica aceeasi masura tuturor dovezilor stiintifice, fie ca sunt pro sau contra ideilor pe care ti le-ai format deja.
Daca ai fi mai smerit ai intelege ca exista foarte multi oameni, unii probabil mai destepti si mai educati decat amandoi la un loc, care sunt si atei, dar si crestini. Daca te-ai respecta suficient de mult, ai acorda si altora respectul care crezi ca ti se cuvine si tie. Dar fiindca te respecti atata de mult, prea mult, dupa cum singur spui, eu nu stiu la ce ti-ar folosi sa incerc sa iti vorbesc. Nu am nevoie de lipsa ta de respect si imi cer iertare ca te-am ofensat de am facut asta cumva. |
|
|||
|
|||
![]()
Amice, eu una scriu tu alta citezi. De ce pretinzi respect cand deformezi spusele altora? Ti se pare ca are acelasi sens sa spui:
"Ei bine eu ma respect prea mult ca sa inghit orice mi se serveste de niste personaje direct interesate social si pecuniar." sau "Ei bine eu ma respect prea mult."??? Ce ai facut tu se cheama straw man: http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man e o eroare logica si nu-ti face cinste. Si mai ales nu te ajuta sa castigi respectul altora. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca doresti o discutie despre dovezile istorice o putem face, spre binele meu (sunt desigur dispus sa invat) si poate si al altora. Dar asta presupune sa nu ma socotesti nerod, asa cum eu nu te consider o maimuta. Spune-mi daca gresesc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea lui Iisus | georgeval | Rugaciuni | 51 | 11.11.2014 09:55:20 |
Conferinte Christos Yannaras in Romania | Mihailc | Stiri, actualitati, anunturi | 131 | 19.11.2012 00:59:52 |
Inainte de Christos si dupa Christos | Decebal | Dogmatica | 5 | 04.09.2012 18:59:26 |
Iisus si femeile | tara tara vrem ostas | Generalitati | 67 | 12.08.2011 20:31:41 |
Minunile lui Iisus | Florin Liviu | Generalitati | 24 | 21.01.2011 21:47:33 |
|