Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2010, 14:55:19
Rodiana Rodiana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

pai poti incerca.cum adica ce sa il intrebi?pai daca ai ceva de intrebat,sau anumite nelamuriri,sau stiu eu alte lucruri...la care ti-ar putea fi de folos,ii spui pur si simplu.nu trebuie sa -ti faci discurs,sau sa ii spui intr-un anume fel.pe langa faptul ca e preot,e si el om,si tot asa se vorbeste cu el ca si cu alti oameni...bineinteles,cu respectul cuvenit.
Vechi 10.01.2010, 18:32:17
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Majoritatea celor 'avansati in ale credintei' de pe forumul asta si nu numai,vorbesc foarte adesea despre duhovnic,ca fiind reperul ultim in cazul ca nu stim ceva ,sau avem vreo indoiala,precum si pentru indrumarea spre rugaciune si vindecarea sufletului.
Cum cineva mai incepator intreaba ceva,pe acest forum,e trimis la duhovnic .
Pai la cate nelamuriri si neputinte avem,ar insemna ca fiecare din noi sa mearga cel putin sapatamanal,daca nu zilnic, la duhovnic.Voi chiar reusiti asta? Chiar exista preoti dispusi sa stea atat de mult timp cu atat de multi oameni ? Pentru ca in orase chiar nu vad asa ceva . Sau exista,dar pentru un numar infim de privilegiati.Si atunci ? Ceilalti ce fac ? Chiar exista 'infrastructura' sa zic asa,adica suficienti de multi preoti cu suficient de mult timp,si suficient de pregatiti,pentru ca sa acopere toate nevoile si intrebarile noastre?
Reply With Quote
Vechi 10.01.2010, 19:06:53
eu-cristina83 eu-cristina83 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2008
Locație: Undeva in minunata Romanie
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Majoritatea celor 'avansati in ale credintei' de pe forumul asta si nu numai,vorbesc foarte adesea despre duhovnic,ca fiind reperul ultim in cazul ca nu stim ceva ,sau avem vreo indoiala,precum si pentru indrumarea spre rugaciune si vindecarea sufletului.
Cum cineva mai incepator intreaba ceva,pe acest forum,e trimis la duhovnic .
Pai la cate nelamuriri si neputinte avem,ar insemna ca fiecare din noi sa mearga cel putin sapatamanal,daca nu zilnic, la duhovnic.Voi chiar reusiti asta? Chiar exista preoti dispusi sa stea atat de mult timp cu atat de multi oameni ? Pentru ca in orase chiar nu vad asa ceva . Sau exista,dar pentru un numar infim de privilegiati.Si atunci ? Ceilalti ce fac ? Chiar exista 'infrastructura' sa zic asa,adica suficienti de multi preoti cu suficient de mult timp,si suficient de pregatiti,pentru ca sa acopere toate nevoile si intrebarile noastre?
Tu, atunci cand o sa te spovedesti ii poti spune pr. duhovnic despre tine, despre faptul ca nu cunosti multe in ale credintei, ca sa spun asa si sa il rogi sa te indrume. Duhovnicul meu m-a ajutat fff mult. La inceput imi dadea cate o carte de citit, ba cate o rugaciune, mai imi spunea si el cate ceva dupa ce terminam cu spoveditul, mai intrebam si eu. Nimeni nu s-a nascut invatat. Uite, acum, dupa ani de zile si tot cand nu cunosc ceva sau am o suparare il sun si il intreb. Eu mergeam aproape saptamanal la spovedit, chiar el imi spusese sa procedez asa. Nu exista un nr. infim de privilegiati, aici gresesti. Tu te-ai dus, l-ai intrebat, i-ai cerut ajutorul? Pr. sunt si ei oameni, sunt ocupati dar inainte de toate preotia este o chemare si nu o meserie, deci, mergi si intreaba tot ce vrei. O sa vezi ca se va gasi cineva care sa te asculte si sa aibe si timp de tine.
Vechi 10.01.2010, 19:57:23
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

multe invataturi folositoare in cartea lui Danion Vasile - REPERE-Duhovnicul-Rugaciunea-Postul

o puteti descarca de aici:
http://www.danionvasile.ro/carti/REP...nea-Postul.doc
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DUHOVNIC gherman Calugarul 156 04.02.2015 17:51:24
Duhovnic bun Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 2 28.12.2011 16:31:08
Parintele Rafail Noica despre cum se merge la duhovnic VladCat Pocainta 4 18.12.2011 21:04:49
despre duhovnic Cineva27 Generalitati 8 09.12.2011 11:46:43
Duhovnic pisi Generalitati 2 24.06.2008 19:14:52