![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa parerea mea ar trebui ca pe acest site nici sa nu-i mai pomenim numele, as recomanda mai degraba Cartea Sfanta sau Vietile Sfintilor Parinti de citit decat restul, sa nu ma intelegeti gresit, dar nu toti oamenii sunt la acelasi nivel de cunoastere, eu am citit si mi-a placut foarte mult viata Sfantului Serafim de Sarov, un Sfant care da invataturi bune sufletului si care ne raspunde la intrebarea : care este scopul vietii crestine !! Minunata explicatie !! Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
|
|
||||
|
||||
![]()
hehe.. nu prea zici bine. Dumneze SE DESCOPERA, lucrea in noi. E adevarat ca exista si o contributie a omului, caci este inzestrat cu libertate, dar NU ARE INTAIETATE. Dumnezeu nu sta ascuns undeva si noi dam de el prin ratiune, puterea mintii sau altceva. Puterile omului (desi slabe) folosesc mai mult in lupta cu pacatele, insa si acolo se lucreaza impreuna cu puterea lui Dumnezeu. Nu e nimic despartit.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
experimental, asa este. se poate experimenta si cu sufletul. :) dar te rog, sa nu incepem iar... :)
|
|
|||
|
|||
![]()
E vorba de faptul ca acolo unde ii e pronuntat numele el se si arata, si nu as vrea sa-si bage coada si aici !! Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
|
|
||||
|
||||
![]()
e vorba mai mult de cei care se folosesc de numele lui pentru a-si varsa nervii acolo.. pana la urma si sfintii parinti pronunta cuvantul "diavol" sau "satana" in scrierile lor. e bine sa stim cine ne este vrajmasul. e gresit sa ii chemam numele atunci cand ne enervam, de parca el ne-ar linisti sau ne-ar da vreun raspuns. Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa nu uitam totodata ca fiecaruia dintre noi,ne-a dat niste talanti(daruri,abilitati) pe care tre sa ii inmultim si sa-I dam socoteala de ei. Asa cum apare in aceasta ''Scrisoare'' parca ar trebui sa ne simtim vinovati de faptul ca suntem liberi si ca ne incredem in puterile noastre insa textul se refera la faptul ca nu trebuie sa facem din noi insine dumnezei si sa ne privim puterile ca pe niste idoli carora sa le slujim. Priveste numai ce se intampla cu cei care se incred numai in puterile lor: cand le pierd cad prada disperarii si deznadejdii.Noi ortodocsii chiar daca le pierdem nu disperam,pt ca nu am pierdut si pe izvorul puterilor noastre, care este Dumnezeu si stim ca oricand ni le poate da inapoi(oarecum priveste exemplul lui Iov). Eu unul imi dezvolt abilitatile cat pot de mult,si ma folosesc de ele cat pot de mult,nu insa fara a-I multumi Domnului pt ele. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mesajul diavolului catre demoni | annajanette | Generalitati | 9 | 14.03.2010 15:25:28 |
Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos | ortodox4life | Generalitati | 18 | 14.10.2008 22:09:52 |
Rugaciune de milostivire si de multumire catre Dumnezeu | ortodox4life | Rugaciuni | 2 | 12.10.2008 16:35:07 |
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! | sergiub | Preotul | 6 | 11.05.2008 23:50:11 |
Doamne iarta-ne pe noi pacatosii si ne miluieste | serb_crina | Preotul | 3 | 04.12.2007 21:54:16 |
|