Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2006, 08:41:44
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Exista parerea sau convingerea ca daca ne rugam lui Dumnezeu cum se cuvine totul va fi in ordine ,vom avea liniste si pace etc .etc. Credeti oare intr-adevar ca Dumnezeu ne va purta de grija tot timpul ? Pai nu El spune ca "va voi trece prin foc si va voi curati " ? Si caderea isi are uneori rostul ei ,si necazul si ispita si toate .
in orice caz eu cred ca rugaciunea este o arma dar nu elimina lupta ? Dimpotriva ,cu rugaciune cu tot ,poti fi incercat greu de tot . Ce credeti voi ?
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 09:25:55
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Nu stiu de ce se tinde ca noi trebuie sa vedem in Dumnezeu un nene mare care sta si ne pandeste la colt, cu batul in mana, sa vada cum si ce gresim ca sa ne pedepseasca si, daca se poate, cat mai crunt.
Suntem oameni si suntem supusi greselii. Facem pacate pentru ca asa e in firea noastra. Dar, nu cred ca facem pacate pentru a ne primi neaparat pedeapsa. Nu cred ca Dumnezeu ne indeamna sa facem pacate pentru ca El sa puna apoi batul in functiune. Sa ne amintim de Biblie si, iar spun pentru a cata oara, ca Iisus i-a spus Mariei Magdalena ca mult ai gresit, mult ti se iarta. Noi nu trebuie sa facem pacate, trebuie sa ne infranam, sa ne oprim de la a face pacate, asta nu trebuie sa fie un indemn inteles gresit la a pacatui pentru ca nu se stie cum va fi pentru noi.
Rugaciunea fara actiune cred eu ca nu are nici un efect. Degeaba ma rog eu pentru sanatate, pace, lumina, reusita in anumite situatii etc. Daca nu si actionez pentru a le avea sau obtine, rugaciunea e zadarnica, pentru ca Dumnezeu da, uneori poate nemeritat de mult, dar si noi trebuie sa vrem si daca vrem trebuie sa actionam.
Un proverb nascut din intelepciunea milenara a poporului nostru spune ca: "Dumnezeu da, dar nu-ti baga si-n traista". Nu trebuie sa ignoram aceste perle de intelepciune pe care le-am mostenit si nici faptul ca cel mai mare filosof, mai drept si mai profund este poporul.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 10:47:03
Senior Member

Implicit

Silverstar ,
nu cred ca primele fraze au vreo legatura cu mesajul meu . Cred ca in viata asta trebuie sa crestem spiritual .Dar sint de parere ca nu poti creste fara sa te izbesti de multe ,pina nu "singerezi" nu cresti. Deci rugaciunea e numai un mijloc de intarire ,incercarile vor veni. Sint oameni care "cresc " fara sa fie incercati ?
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 11:19:10
silverstar's Avatar
Senior Member

Implicit

Sigur ca rugaciunea este necesara, nu am negat asa ceva, dar nu trebuie sa fie o rugaciune pasiva. Nu trebuie sa astept sa vina Dumnezeu sa-mi puna pe masa un sac cu bani, daca vreau bani, intelegi? Eu trebuie sa muncesc, dar ca sa muncesc am nevoie de sanatate. Aici cred ca trebuie sa intervina si sa lucreze rugaciunea, in actiune si asta numai daca eu o fac. Si un hot are nevoie de actiune, nu-i asa? desi ceea ce face contravine normelor crestin-ortodocse.
Voiam sa mai spun ceva, un lucru pe care adesea il spun elevilor mei cand mai stam de vorba in afara orelor de curs si eu stiu de ce spun asta: credinta trebuie s-o porti mereu in suflet, de Dumnezeu ai nevoie mereu, nu trebuie sa-l gasesti pe Dumnezeu numai dupa ce te-a lovit pacatul, durerea sau te simti infrant, cazut si vrei sa te ridici.
Vezi, discutia asta este extrem de vasta, in sprijinul ei trebuie multe argumente. Eu am vorbit extrem de simplist si la modul general de aceea, poate nici nu se intelege bine ce-am vrut sa punctez.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 11:26:24
mioara mioara is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2006
Implicit

Eu cred ca rugaciunea tine vie legatura noastra cu Dumnezeu. Chiar daca de multe ori ni se pare ca El nu ne aude si nu ne da ce ii cerem, stie Dumnezeu ce ne este de folos. Iar incercarile prin care trecem chiar sunt pt. curatirea sufletului si in acele momente trebuie sa ne punem nadejdea numai in Dumnezeu.Imparatia cerurilor o castiga numai cei ce duc lupta cea buna.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 12:06:54
Senior Member

Implicit

V-am inteles pe amandoua ce vreti sa spuneti .Dar nu credeti ca indemnul "cautati mai intii imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor adauga voua !" ,e valabil si pentru mireni ?
Mioara ,cum ar putea sa arate acest indemn in viata de toate zilele ?
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 12:47:29
mioara mioara is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2006
Implicit

Sigur ca e valabil si pt. mireni ca doar nu exista doua Evanghelii ci numai una iar cuvintele ei sunt pt toata lumea. Nu stiu daca eu sunt in masura sa-ti raspund la intrebare dar cred ca trebuie sa avem mereu gandul la Dumnezeu si sa ne curatim inima de pacate ca sa o putem face lacasul lui Dumnezeu care va veni sa locuiasca in ea. Caci imparatia lui Dumnezeu incepe de aici de pe pamant pt. fiecare si cine nu s-a intalnit cu Hristos aici pe pamant( in inima sa) nu se va intalni cu El nici dupa moarte.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 13:08:53
Senior Member

Implicit

De ce darul rugaciunii persista numai in manastiri .Sint oameni ca au fost dati afara din manastire ,pe vremea comunistilor , au intemeiat familii s-au casatorit dar au uitat sa se roage ? Este mediul cel care indeamna la rugaciune ? Dece n-au luat cu ei rugaciunea in lume ? Prin darul rugaciunii inteleg acea comunicare continua cu Dumnezeu . Cum se poate transmite in lume mesajul rugaciunii , importanta ei , ca nu se poate trai fara ea ?
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 18:38:03
silverstar's Avatar
Senior Member

Implicit

"De ce darul rugaciunii persista numai in manastiri"?
Simplu: pentru ca oamenii care si-au dedicat viata numai lui Dumnezeu, de asta au facut-o, ca sa se roage. Nu? Poate mai sunt si alte cauze, dar eu nu le stiu. Poate eu interpretez lucrurile prea simplist, dar nu vreau sa le complic.
Sa vorbim despre laici sau mireni, mi se pare ca inseamna acelasi lucru. Nu se poate spune despre toti ca nu sunt credinciosi. Dar, acesti oameni au un loc de munca. Cum crezi ca acesti oameni ar putea face fata la birou, catedra sau intr-o fabrica daca gandul lor ar fi vesnic la rugaciune? Cine ne-ar mai face painea, imbracamintea sau becul?
Nu putem cere, ar fi absurd, ca lumea sa stea numai cu rugaciunea in gand. Dumnezeu, Biblia spune sa ne rugam, dar omul trebuie sa-si castige hrana zilnica prin forta bratelor sale si-as spune si a mintii pentru intelectuali. Despre munca tot in Biblie se vorbeste.
Atunci? Eu cred ca omul cu adevarat credincios are un timp al rugaciunii. Fiecare-si are un timp al lui pe care si-l stabileste singur.
Si iar ma intorc, si iar spun ca trebuie un echilibru in toate. Si asta e valabil pentru laici. Cei care-si duc viata in post si-n rugaciune in manastiri sau pustie stiu ce sa faca. Eu nu pot spune decat sa se roage si pentru cei care nu o pot face in fiecare minut al existentei.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2006, 20:26:56
Senior Member

Implicit

Nu cred ca lipsa de timp este de vina .Ne fura imaginea .
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea de acasa si rugaciunea din Biserica georgeval Rugaciuni 3 30.07.2012 23:01:10
Rugaciunea de Joi tatolivia Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 14:02:02
...rugaciunea... ionita Rugaciuni 19 28.02.2009 20:08:47
Rugaciunea 14carol06 Generalitati 10 10.02.2009 08:43:20
Rugaciunea Laurentiu Generalitati 8 24.10.2006 20:01:58