Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.09.2012, 23:44:40
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Știți acum cam care ar fi nivelul prețului? Puteți să ne dați un număr și valuta convertibilă corespunzătoare? Din ceea ce știți dumneavoastră bineînțeles că mă gândesc că nu or fi prețurile la fel peste tot. Dar nu știu cum de ați îndrăznit să încălcați dogma apărată de domnul AlinB cum că acest fenomen ar fi de fapt inexistent? Apropo, în comentariile la unul dintre articolele date la începutul topicului se vorbea despre valoarea examenului de capacitate preoțească în posibilitatea primirii unei parohii și că de fapt marile jocuri la acel nivel s-ar face, nu neapărat ulterior când efectiv se atribuie parohia unui absolvent de studii teologice. Puteți să confirmați sau să dați mai multe detalii?
din pacate nu stiu sa va spun nimic despre ce se intampla la ora actuala. Pretul de 10,000 de dolari a fost cerut actualului meu sot, pe vremea aceea proaspat absolvent de teologie pentru a i se da o parohie in orasul natal.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 21:17:27
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacatosul Vezi mesajul
insa eu nu am relatii si altele si mai bine ma las pagubas...inca mai cred ca Biserica e Sfanta si Dumnezeu va fi cu ea pana la sfarsitul veacului....!!!
Dar oare de ce vrei sa te lasi PAGUBAS doar pentru ca din lipsa relatiilor nu mai ajungi la oras, mai ales cind CREZI ca Biserica e Sfinta!...oare nu mai este sfinta si acolo unde se agata harta in cui adica la Noesisa pe la Suceava :)

De ce tii mortis sa ajungi la oras? uite la tara ti se ofera fara jde-mii de euro! gratis, da, intradevar se moare de foame dar se creste in SUFLET! ! !
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 21:31:44
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Implicit

Eu locuiesc la tara...andrei, nu se moare de foame :D Avem legume vara, carne iarna...in post exista magazine cu legume si fructe...nu-i asa rau precum zic orasenii :D. E frumos la tara. Mai ales vara, la padure...stau la 30 de minute de padure...:X pe camp, privit la nori :X
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 22:15:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simona-Marilena Vezi mesajul
Eu locuiesc la tara...andrei, nu se moare de foame :D Avem legume vara, carne iarna...in post exista magazine cu legume si fructe...nu-i asa rau precum zic orasenii :D. E frumos la tara. Mai ales vara, la padure...stau la 30 de minute de padure...:X pe camp, privit la nori :X
Da, stiu de UNELE locuri. Cind vorbim de tara trebuie sa precizam UNDE la tara?
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 22:48:37
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, stiu de UNELE locuri. Cind vorbim de tara trebuie sa precizam UNDE la tara?
Iarta-ma de te-am suparat! In Ilfov locuiesc...da, sunt unele locuri mai saracacioase dar, acolo sunt oameni simpli, acolo poti trai simplu, sa te nevoiesti un pic...si asta e un lucru bun dupa parerea mea...
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 23:06:14
eduardd
Guest

Implicit

Bine fratilor. Iaca va spun eu! Se dau bani. Da!

Acum ca stiti! La ce va foloseste?
Va ajuta sa va mantuiti? Puteti schimba ceva ? va ajuta sa va rugati cu mai multa zdrobire de inima cand va ganditi la cel cazut in acest pacat?

Ati fost vreunul dintre voi in aceasta situatie (concret nu asa la modul ca am auzit...)? Daca exista atunci sa vorbeasca, daca nu, mai bine inchidem acest subiect.

Altfel dragilor...nu facem decat ceea ce spunea Zaharia pe undeva...dam ocazia vrasmasului sa lesine de ras..din pricina noastra.

Sa nu raman offtopic si sa-mi spun parerea legata de acest gen de subiecte...daca nu e ceva concret NU merita discutat. Nu facem decat sa "analizam presupuneri"...uitand ca fara "cadavru" nu exista crima.

Nu acoperim vinovatul ci folosim timpul pentru lucruri mai folositoare...pana la descoperirea cadavrului.

Ps- "pacatosule" daca te vezi cu adevarat pacatos..va ingadui Stapana asa ajungi preot. Daca vrei ( din adancul inimii si pentru inima) sa urmezi teologia, niciodata nu-ti va sta in cale vreun articol sau vreun mesaj scris de unul ca mine pe un forum..
decizia este in mainile tale!

Last edited by eduardd; 23.01.2010 at 23:11:49.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2010, 00:05:51
Banned

Implicit

Citat:
Iarta-ma de te-am suparat! In Ilfov locuiesc...da, sunt unele locuri mai saracacioase dar, acolo sunt oameni simpli, acolo poti trai simplu, sa te nevoiesti un pic...si asta e un lucru bun dupa parerea mea...
:)hmmm, in Ilfov stim cu totii ca locuiesc edilii si restul de barosani ai Bucurestiului care fac "naveta" zilnica de la casuta lor. Aia da tara:)), ..oameni simplii, nevoire?...hmmm, ma cam indoiesc si ma faci sa zinbesc, spun pentru ca stiu, am si eu rude sus puse care si-au trintit de-a dreptul un palat in "Jud Ilfov"
Reply With Quote
Vechi 24.01.2010, 10:13:11
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
Uite ca mi-au dat lacrimile...mi-e asa de dor de sat...De mai bine de 30 de ani "bat" strazile oraselor,dar ca la sat nu-i nicaieri.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2010, 13:39:38
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacatosul Vezi mesajul
daca au dreptate sau nu?...ca poate,poate ma duc si eu acolo,insa eu nu am relatii si altele si mai bine ma las pagubas...inca mai cred ca Biserica e Sfanta si Dumnezeu va fi cu ea pana la sfarsitul veacului....!!!
Pacatosule, ce conteaza ca unii (cati or fi, 10%, 50%, 70%, poate si mai bine) dau spaga? Tu vrei sa fii ca ei, sa iti dai cinstea pe niste mii de euro? Ca sa nu mai zic de harul apostolic! E problema lor pentru ce fac, ei vor da raspuns la judecata. Si asa cum a spus si Andrusca, daca iei medie mare la examenul de capacitate preoteasca (adica daca inveti strasnic) nici macar nu vei intampina probleme de acest gen. Asta e, traim intr-o lume apostata, unde spaga e la ea acasa, in toate domeniile. Dar mai sunt multi oameni (si preoti, si mireni) care nu si-ar da cinstea, onoarea si credinta nici pe un milion de euro. Tu trebuie doar sa alegi cui vrei sa semeni. Incearca sa te rogi sa iti puna Dumnezeu in cale oameni buni.

Edit: iacata si replica Patriarhiei la articolul din Adevarul: http://www.ziarullumina.ro/articole;...urestilor.html

Last edited by glykys; 24.01.2010 at 13:46:20.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2010, 14:11:21
pacatosul's Avatar
pacatosul pacatosul is offline
Member

Data înregistrării: 06.02.2008
Locație: Brasov
Implicit .....

Eu nu am zis ca as vrea o parohie la oras,mi-e imi convine oriunde si in ultimul sat,daca m-as face preot numai un locusor al meu sa am. Si as vrea ca Harul PREOTIEI sa il i-au pe merit ,nu pe bani ca ala nu mai har numai e ...
Preotia nu e o meserie pe care oricine poate sa o faca,trebuie sa ai chemare si sa vrei sa slujesti Lui Dumnezeu in orice conditii.La oras ispitele sunt mari,mult mai mari decat la tara.Mai ales e greu sa vorbesti de ingrijirea sufletului,de bogatia interioara ,de departarea de cele lumesti si ferirea de arghirofilie cand tu ca preot conduci un merțan si ceri bani taxa pe valoare adaugata la fiecare taina care o faci...nu mi se pare corect,etic,moral si pana la urma oamenii care fac lucruri din astea nu se gandesc ca o sa primeasca plata de la Dumnezeu???Chiar asa inconstienti sunt ca poate,poate o data o sa vina judecata Lui peste ei?Lucreaza in domeniu ar trebui sa stie?sau nu mai cred nici ei?
Oricum sa lasam judecata Lui Dumnezeu si sa ne fim noua insine judecatori...
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
hirotonia intru diacon ioanhodean Preotia (Hirotonia) 29 25.02.2017 21:10:09
Hirotonia femeii patinina34 Preotul 155 31.05.2013 21:11:23
Parohia Pojejena nedu21 Intrebari utilizatori 0 06.02.2010 23:52:04
hirotonia nicolaee Preotia (Hirotonia) 15 15.01.2009 16:52:17
Hirotonia alecsandru Preotia (Hirotonia) 14 17.05.2008 09:50:25