Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2010, 09:45:26
iorgo iorgo  is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.02.2010
Implicit nu va este frica sa puneti la indoiala numele domnului?

nu este bine ceea ce spuneti "malefic" acest cuvant spurcat sa il atribuiti lui dumnezu ,
uite cum ar trebui sa fiti pedepsiti si biblia o spune prin cuvintele domnului ,eu sunt complet de acord !!!
iar despre copii care hulesc numele creatorului nostru trebuie aspru pedepsiti uite ce zice in biblie despre niste copii care au jignit

:2Imparati 2:23-24 " 23De acolo s'a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau: ,,Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!`` 24El s'a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii."

LEVITIC 24: 16 "16Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa -l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentruca a hulit Numele lui Dumnezeu."
Reply With Quote
Vechi 12.03.2010, 10:28:58
mirceagdi mirceagdi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.03.2010
Implicit

Nu am hulit Numele Domnului. Doar am pus o întrebare. Dar dacă tot ai dat exemplul de mai sus, întreb din nou: este in regula sa "blestemi în Numele Domnului"? Adică cel care blestemă nu săvârșește un păcat? Mă refer la 2Imparati 2:24 "El s'a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii." Eu cred ca, mai ales cu copiii, trebuie sa fim mult mai toleranti si sa incercam a-i indrepta.

Last edited by mirceagdi; 12.03.2010 at 10:32:24.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2010, 15:20:03
OanceaHoratiu OanceaHoratiu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iorgo Vezi mesajul
nu este bine ceea ce spuneti "malefic" acest cuvant spurcat sa il atribuiti lui dumnezu ,
uite cum ar trebui sa fiti pedepsiti si biblia o spune prin cuvintele domnului ,eu sunt complet de acord !!!
iar despre copii care hulesc numele creatorului nostru trebuie aspru pedepsiti uite ce zice in biblie despre niste copii care au jignit

:2Imparati 2:23-24 " 23De acolo s'a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau: ,,Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!`` 24El s'a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii."

LEVITIC 24: 16 "16Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa -l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentruca a hulit Numele lui Dumnezeu."
Mai multe depsre citatul cu copii aici : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=8769

Si totusi... ce este aceea frica? (in opinia mea) Frica este "ucigasul mintii". Oare nu cumva oamenii il slujesc pe Dumnezeu din frica? Oare nu am ajuns cumva sa ne fie frica sa gandim mai mult de ce am aflat in copilarie (ca Domnul este Bun, Milostiv si Iubitor) ? De ce nu acceptam toate religiile si toate felurile de a ne inchina Domnului? Suntem pe cale (cred) de a intra in legatura cu alte forme de viata... de a coloniza alte planete. Stinta a evoluat foarte mult, dar noi nu reusim sa ne gandim la alte raspunsuri la intrebarea "Cum a fost creata lumea?" inafara de raspunsul: "Dumnezeu a creeato!"... De ce nu ne gandim la alte posibilitati? Din cauza fricii care e, asa cum am spus, "ucigasul mintii".

Desigur, nu neg existenta divinitatii... dar oare divinitatea e si perfecta pe langa ca e atotpunernica?

Daca am jignit pe cineva cu mesajul acesta, imi cer scuze. Sunt om si sunt constient de faptul ca pot gresii. Daca cineva crede ca am gresit in ce am zis mai sus, as dori sa imi spuna si sa imi explice. Multumesc
Reply With Quote
Răspunde