Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2006, 19:00:08
petrurar
Guest

Implicit

Ma rog la Dumnezeu sa nu vina ziua in care sa nu mai pot sa-mi iubesc aproapele.
Sper ca ne putem intelege cu totii aici, mai ales ca este un forum crestin ortodox.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 21:01:08
mirelat
Guest

Implicit

Stiti ceva, D-le Ciobota? Nu ca nu mi-as iubi aproapele, dar dvs. cam abuzati de buna noastra crestere. Va scriu si eu un mesaj, si poate apucati sa il cititi pana nu sterge admin topic-ul.

Deci, intreb din nou : ce ne tot bombardati cu articolele Andreei Luncan si ale lui Marius Vladutoiu ? Cine-s astia ?!! Nu cumva niste mari ganditori crestini, ce tot ni-i bagati sub nas, mai precis "meditatiile" lor?! Nu credeti ca ar fi mai bine sa stati la dvs. acasa si sa nu va mai infiltrati pe acest forum crestin ortodox ? Noi nu facem prozelitism si asteptam acelasi lucru si din partea dvs.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 22:40:42
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Silverstar,nu te supara pe mine.Recunosc, am fost cam dur.Iarta-ma,dar unele pareri pe care le aperi sunt straine ortodoxiei.Sper sa te informezi si mai ales sa te formezi in duhul Sfintilor Parinti.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 22:54:11
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Negroponte, Daca stii unde gresesc, spune-mi te rog, dar fara sa ma jignesti sau sa ma acuzi ca "as fi lup" infiltrat printre ortodocsi. Nu cred ca realizezi ce rau imi faci spunand asa ceva. Multumesc
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 23:18:54
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

Voi incerca sa deslusim adevarul din cele doua izvoare ale Revelatiei:SF.Scriptura si Sf Traditie.Bineinteles cu voia ta si fara sa te jignesc.
Pentru panza de iubire
E razboiul cel mai greu
Diavolul tot rupe fire
noi le innodam mereu.

Sfintilor arhangheli Mihail si Gavriil rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!
P.S.LaMulti ani celor ce poarta numele sfintilor arhangheli!
Reply With Quote
Vechi 08.11.2006, 05:44:56
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
Pacat ca nu se intelege acest lucru si a fost suficienta venirea pe forum a doi oameni ca sa se vada cat de firava este credinta unora, cat de nesiguri sunt unii pe ei.
Cand crezi cu tarie, nu trebuie sa-ti fie frica de nimeni si de nimic. Nu cred ca cele doua persoane, Ioan _Ciobota ori Jeniffer, sa prezinte vreun pericol, dar bunul Dumnezeu a vrut sa arate ce slaba este credinta unora.
silver, pacat ca uneori (poate de prea multe ori) vorbeste inconstienta din tine...
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 08:10:11
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Am gasit un articol despre baptisti la adresa:
http://www.resurse-ortodoxe.ro/ascetica/calauza-in-credinta-ortodoxa-iv-noile-erezii-si-secte/2006/06/18/

„Protestantismul, aparut in secolul al XVI-lea in cadrul Bisericii Romano-Catolice, a dat nastere unei Biserici Reformate si unei Biserici Luterane, care au patruns si in tara noastra in special prin minoritatile etnice din Transilvania, maghiarii si germanii .
Printre sectele ce bantuiesc astazi in tara noastra se numara si cele neoprotestante.
BAPTISTII:

Numele si-l iau de la invatatura lor despre botez (bapto = a afunda), sustinand ca botezul trebuie impartasit numai adultilor. Ei sunt urmasi ai anabaptistilor lui Thomas Münzer din Germania de prin anii 1533-1534. Intemeietorul sectei baptiste este un fost pastor puritan , englezul John Smith. Din cauza persecutiilor din partea Bisericii Anglicane impotriva tuturor nonconformistilor, John Smith fuge in Olanda in anul 1606. Aici face cunostinta cu ratacirile mennonitilor, care invatau ca botezul trebuie dat numai varstnicilor si numai prin scufundare si ca juramantul si serviciul militar sunt oprite.
In scurt timp trecu si el la aceasta secta, botezandu-se a doua oara, impreuna cu ceilalti insotitori ai sai, nu prin scufundare, ci prin turnare (stropire). In anul 1611 se intoarce din nou in Anglia si infiinteaza noua secta “baptista”, numita a “baptistilor generali”, spre deosebire de cea a “baptistilor particulari”, condusa de John Spilsburg, care sustineau botezul prin scufundare.
Cam deodata cu baptistii englezi au luat fiinta in America baptistii americani. Intemeietorul acestora a fost tot un englez, Roger Williams, fost puritan, care, nemultumit de dezbinarea baptistilor englezi si neputand suporta persecutiile Bisericii Anglicane, in anul 1631 fuge in America de Nord, unde infiinteaza secta “baptistilor regulari”, cu alti 12 membri, care se botezara unul dupa altul prin scufundare. Baptismul a fost persecutat si In America pana in anul 1783, dar, dupa proclamare independentei S.U.A. i s-a dat deplina libertate religioasa.
Ca si baptistii englezi, si baptistii americani s-au dezbinat intre ei, astfel incat in prezent se pot intalni peste zece feluri de baptisti: baptistii vechi, baptistii vointei libere, baptistii sambatari, baptistii celor sase principii, discipolii lui Hristos, baptistii unitarieni, baptistii scufundatori, Biserica lui Dumnezeu etc., numele fiecarei secte ilustrand principiul generator al ereziei; in general sectele se alipesc de un anume aspect al credintei si il absolutizeaza in dauna celorlalte.
In sec. XIX baptismul trece din Anglia in Germania. Din Germania baptismul trece in Ungaria, iar de aici incepe a face ravagii printre romanii din Ardeal, indeosebi judetele Arad si Bihor; ungurii sprijinind raspandirea baptismului la noi in tara.
Iata ce scrie deputatul ungur Almay Oliver in ziarul Aradi Közlöny in anul 1913: “Chestiunea nationala romaneasca ar trebui dezvoltata in asa chip ca poporul roman sa fie dezlegat de sub conducerea preotilor romani. E de mare insemnatate faptul ca chestiunea romaneasca, cel putin in parte, poate fi rezolvata cu ajutorul baptismului. Baptismul poate ajunge la cuceriri de necrezut in judetul Arad…”.
Nu este de mirare ca primii predicatori baptisti printre romani au fost unguri. Prin anul 1888 baptistul Kronyai Mihály predica prin Curtici, jud. Arad, si Talpos, Bihor, iar prin alte comune activau Tóth István, Csopják Attila si altii.
Nici celelalte provincii romanesti n-au ramas nemolipsite, desi in masura mai mica. Astfel, dupa 1916, baptismul a patruns in Bucovina, Moldova si Muntenia, asa ca astazi sunt in tara cateva ramuri ale sectei baptistilor.
Cultul lor consta din rugaciuni, din cantece religioase si mai ales din predici. La cultul dumnezeiesc se practica uneori si “Cina Domnului”, o ceremonie care consta in “impartasirea” cu paine si cu vin. Cultul public este savarsit in “Casele de rugaciuni”, in care se fac evanghelizarile de dupa masa si seara, cu deosebire duminica.

INVATATURILE BAPTISTILOR SUNT IN MAJORITATE CELE ALE PROTESTANTILOR:
a) NU RECUNOSC SFANTA TRADITIE SI CELE SAPTE TAINE;
b) SUNT IMPOTRIVA CINSTIRII SFINTELOR ICOANE, A SFINTEI CRUCI, A SFINTELOR MOASTE, A RUGACIUNILOR PENTRU MORTI, A JURAMANTULUI, A POSTULUI, A SIMBOLURILOR LITURGICE s.a.;
c) dreptul si puterea disciplinara o are adunarea;
d) sunt rigoristi, neingaduitori fata de cei ce pacatuiesc;
e) BOTEZUL IL APLICA NUMAI CELOR VARSTNICI SI SE SAVARSESTE NUMAI PRINTR-O SINGURA SCUFUNDARE (EL NU IARTA PACATELE);
f) fiecare are dreptul si priceperea de a talcui Sfanta Scriptura;
g) nu au decat trei sarbatori: Craciunul, Pastile si Rusaliile;
h) SUNT IMPOTRIVA CINSTIRII MAICII DOMNULUI SI A SFINTILOR.

Toate aceste invataturi le au si celelalte secte, cu deosebirea ca acelea au in plus si altele, specifice lor.”

Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 18:07:17
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
OK, Mary 55, din raspunsul dat sa inteleg ca tu ai dreptul la parere si eu nu, nu? Mai sa fie!... Eu nu vad de ce ar trebui sa tac... Esti foarte inversunata. Am spus exact ce este. Cu musafirii!... Spune draguto, esti cumva gazda? Si pe mine ai luptat sa ma alungi si n-ai putut. Mi-ai negat pana si apartenenta religioasa la crestin-ortodox si acum ca ti se spune un adevar in fata si negi ca ai fi facut asa ceva. O cupa-te de credinta ta si de Dumnezeul tau, si nu mai carcoti! Lasa lumea-n pace! Se pare ca sub soare e loc pentru toti. Nu crezi?
Bre silverstar dar esti femeie in toata firea..La experienta ta de viata asa intelegi tu lucrurile ?
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 18:19:06
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Citat:
OK, Mary 55, din raspunsul dat sa inteleg ca tu ai dreptul la parere si eu nu, nu? Mai sa fie!... Eu nu vad de ce ar trebui sa tac... Esti foarte inversunata. Am spus exact ce este. Cu musafirii!... Spune draguto, esti cumva gazda? Si pe mine ai luptat sa ma alungi si n-ai putut. Mi-ai negat pana si apartenenta religioasa la crestin-ortodox si acum ca ti se spune un adevar in fata si negi ca ai fi facut asa ceva. O cupa-te de credinta ta si de Dumnezeul tau, si nu mai carcoti! Lasa lumea-n pace! Se pare ca sub soare e loc pentru toti. Nu crezi?
Bre silverstar dar esti femeie in toata firea..La experienta ta de viata asa intelegi tu lucrurile ?
SA stii ca am pretentii la tine
ai 56 de ani ..ce mai vrei tu ar trebui sa fii un exemplu pentru noi tinerii, mai ales ca esti si cadru didactic
Parerea mea Tu ce zici .deci te rog daca vrei foloseste cuvinte mai usoare.
Eu la mintea mea de copil asa vad
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 18:39:21
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Ai gresit varsta, Laurentiu! La mintea pe care o ai era de asteptat! Fa o socoteala usoara, breeeee! L-am nasit pe Stefan cel Mare, breeeee!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum sa infrangem gandurile urate,rele tigerAvalo9 Generalitati 0 15.08.2011 11:25:50
Domnul Silviu Prigoana, mai rau decat comunistii din vremurile trecute huchohucho Intrebari utilizatori 3 08.10.2010 11:10:06
Zeitgeist sau spiritul vremurilor Gabriela4ever Intrebari utilizatori 4 11.07.2010 23:35:29
Rugaciune impotriva farmecelor si bantuirii duhurilor rele Valentin_Simeria Intrebari utilizatori 0 24.02.2010 19:02:08
Prieteniile rele strica obiceiurile bune costel Generalitati 18 06.10.2009 16:58:08