![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In Evul Mediu se vorbea de ierarhii in iad si de un numar de 666 de legiuni a cate 6.666 de demoni, deci o organizare se pare ca exista, chiar daca e in contradictie cu ce ar fi logic. http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_demonology
Poate ca teoriile s-au mai actualizat. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
uau, ce complexitati!..pe asta de unde o mai stii?
Eu stiu ca noi pe pamint suntem la un pas de Iad si la mult mai multi de El, ...spunea si parintele Sofian. Ca urmare avem cu mult mai multe caracteristici ale Iadului decit al Raiului, si nu-i de mirare. Trebuie doar sa ne observam comportamentul. |
|
||||
|
||||
![]()
Lucifer isi executa planurile manipuland ura diavolilor. Caci diavolii se urasc si intre ei, nu vad de ce ar fi discriminare aici.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu bubulyna ! tu ce zici ??? eu cred ca e haos acolo ...poate fi condus un haos ???
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca seamana foarte mult cu ce se intampla pe pamant..de asemenea cred ca o mare parte dintre noi..care am pacatuit..dar mai putin..nu avem loc nici acolo..din cauzxa multitudinii de canalii care incearca din rasputeri sa fie primii si acolo..pasind peste cei-laltzi..deci..undeva la poarta..este o invalmaseala..unde cei mai timizi..sunt lasati deoparte..
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu cred ca e la misto topicul, poate vrea sa stie femeia care e treaba pe acolo.
|
|
|||
|
|||
![]()
De unde stii ca diavolii se urasc intre ei?O serie de dovezi anecdotice indica faptul ca exista cooperare intre acestia.
|
|||
|
|||
![]()
Iadul nu este condus de nimeni. El este un 'loc' de suferinta si pentru diavoli.
(De ex. in evanghelia cu diavolii 'legiune' pe acre Hristos ii scoate dintr-un om si ii trimite intr-o cireada de porci, ei cer sa 'nu ii trimita in adancuri'.
|
||||
|
||||
![]()
Luca 11
14. Și a scos un demon, și acela era mut. Și când a ieșit demonul, mutul a vorbit, iar mulțimile s-au minunat. 15. Iar unii dintre ei au zis: Cu Beelzebul, căpetenia demonilor, scoate pe demoni. 16. Iar alții, ispitindu-L, cereau de la El semn din cer. 17. Dar El, cunoscând gândurile lor, le-a zis: Orice împărăție, dezbinându-se în sine, se pustiește și casă peste casă cade. 18. Și dacă satana s-a dezbinat în sine, cum va mai sta împărăția lui? Fiindcă ziceți că Eu scot pe demoni cu Beelzebul. Deci nu este haos in Imparatia intunericului. Lucifer si cei care i-au urmat indemnul separarii de Creator, prin libera alegere, isi duc existenta intr-un mod anti-divin, impotrivindu-se scopului pentru care au fost facuti. Toti sunt mandri, trufasi, egoisti, Il urasc pe Hristos - Fiul Lui Dumnezeu, isi detesta probabil existenta proprie. Ii urasc pe oameni si orice exista in Univers. Sunt rai si instiga la rau. Dar chinul lor cel mai mare este ca stiu ca Dumnezeu ii iubeste in continuare si le respecta alegerea ratiunii lor intunecate, in loc sa-i desfiinteze...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iadul este vesnic? | georgeval | Dogmatica | 114 | 06.07.2012 14:24:33 |
cat de puternic este satana pana la urma? | victortiti89 | Generalitati | 20 | 16.06.2011 19:33:03 |
Unde este iadul? | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 50 | 25.01.2011 23:23:41 |
Unde este iadul!!!!!!!!! | piedonee | Generalitati | 12 | 12.06.2010 00:05:16 |
Ce este iadul (was: Cum Il mai pot iubi?) | BogdanF | Generalitati | 32 | 20.09.2009 21:26:40 |
|