Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.03.2009, 22:52:40
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Siteul este un site de valoare 0 ,anonim.
Spre deosebire de alte tari Romania chiar este o tara majoritar teista.
[COLOR=green]M-a deranjat foarte tare subiectul acesta. Pur și simplu ne desfiintează ca oameni creștini. Greșeala mare a făcut-o cine l-a deschis bazându-se pe niște informații eronate, nefondate, răuvoitoare ori pur și simplu din neștiință. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]În aceste condiții, nu trebuie să vină altcineva dinafară să ne dea în cap că ne dăm noi singuri. Ce bine ar fi ca oamenii să mai și gândească puțin înainte de a spune ceva... Oriunde ne-am duce-n lume, despre români se știe că suntem ortodocși.[/COLOR]
Vechi 28.03.2009, 23:07:15
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]M-a deranjat foarte tare subiectul acesta. Pur și simplu ne desfiintează ca oameni creștini. Greșeala mare a făcut-o cine l-a deschis bazându-se pe niște informații eronate, nefondate, răuvoitoare ori pur și simplu din neștiință. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]În aceste condiții, nu trebuie să vină altcineva dinafară să ne dea în cap că ne dăm noi singuri. Ce bine ar fi ca oamenii să mai și gândească puțin înainte de a spune ceva... Oriunde ne-am duce-n lume, despre români se știe că suntem ortodocși.[/COLOR]
Că bine zici , suntem mari experți in a ne da singuri în cap . Nu știu , dacă este ceva specific nouă, dar este un mare adevăr , spre satisfacția și amuzamentul celor ce ne monitorizează fiece mișcare.
Vechi 29.03.2009, 21:46:44
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Ceea ce ma doare cel mai tare la acest popor "crestin",este faptul ca nu-si aprofundeaza cu adevarat credinta,o credinta care nu are cum sa fie inteleasa mai mult prin individualitate si lipsa de altruism,asa cum se intampla de regula,o credinta care nu poate sa fie departajata de moralitate,o credinta care trebuie neaparat sa se simta in constiinta si sa se vada in fapte,in viata fiecarui crestin,caruia AI PASA CU ADEVARAT.
Deseori intalnesc oameni care postesc,oameni care se roaga mereu,deseori intalnesc oameni care au un duhovnic si o conduita crestineasca,aparent impecabila,insa rar,foarte rar vad in inima acestora inocenta unui copil,foarte rar vad in inima acestora lipsa urii si-a discriminarii,din pacate rar vad in inima si-n mintea acestora lipsa atator prejudecati care-i face vrednici de-a inlatura pe semenii lor,care le crispeaza iremediabil mintea.
Nu inteleg cum se poate numi un popor crestin,atata timp cat avorturile au atins cote infiorator de semnificative?,cum se poate numi un popor crestin,cand atatia copii nascuti din acesta sunt lasati de izbeliste,sunt aruncati pe strazi?Cum se poate numi un popor crestin,cand ipocrizia si coruptia sunt fruntase?Eu nu stiu cum se poate numi astfel,dar stiu ca de Sf.Pasti si de Craciun sunt bisericile pline.
Intotdeuna am fost de-acord sa asociez credinta neaparat cu educatia,cu constiinta fata de tot ceea ce intreprindem,in fiecare zi,cu constiinta fata de cei din jur.
Eu cred ca suntem un popor crestin....chiar daca platesc facturi umflate,fara sa am vre-un drept la protest!!!!
Daca vreti sa va numiti crestini,n-aveti decat,dar mai intai priviti in propria inima,in propriile fapte,in propria delasare,pentru ca si eu,si tu,si toti cei care apartin acestui popor,in realitate fac posibila denigrarea moralitatii spirituale.
Vechi 30.03.2009, 10:21:28
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ceea ce ma doare cel mai tare la acest popor "crestin",este faptul ca nu-si aprofundeaza cu adevarat credinta
Pai ce fel de crestin mai e ala, atunci? Ce fel de crestin e cel caruia nu-i pasa cu adevarat, care nu e altruist, care nu se arata crestin in fapte, care e ipocrit si corupt, care merge la biserica de doua ori pe an, care face avorturi sau lasa copii pe strazi?

Iti zic eu, ala nu e un crestin, pentru ca nu respecta nici un percept crestin. Pana si a spune ca e crestin doar cu numele e o gresala. Crestinii adevarati ar trebui sa se dezica de astfel de oameni, insa stim cu totii ca procentul ala de 80% e prea rotund si prea frumos si prea folositor cand se incearca bagarea pumnului in gura sau impunerea viziunii unora asupra intregii populatii ca sa-l micsoram.

E in primul rand vina oamenilor, pentru ca au fost crescuti si educati asa, in spiritul asta de mergator la biserica de doua ori pe an. Au fost obisnuiti cu ideea ca atat e destul, ca asta e cantitatea ideala de religiozitate din viata lor, ca orice mai mult de atat e nociv pentru viata lor sociala.

Cine e de vina pentru ca populatia asta a ajuns asa cum a ajuns? Nimeni altcineva decat biserica, prin dualitatea afisata. Sunt o organizatie prea mare si cu prea multa experienta pentru ca sa nu-si dea seama ca ortodocsii de Pasti si de Craciun reprezinta o sursa consistenta, dar mai ales constanta de venit. Orice incercare de a le cere mai multa evlavie si mai multa inclinare spre treburile bisericii are nedorita urmare de a-i indeparta, in loc de a-i apropia mai mult.

Romania a ajuns asa cum a ajuns din cauza ca oamenii au decis s-o ia pe drumul asta. Daca biserica s-ar fi ocupat intr-adevar de morala celor ce se declara crestini, astazi ei ar fi fost mai putin inclinati sa faca avorturi, sa fure si sa-si lase copiii pe strazi.

Rezultatele politicii asteia de laissez-faire se vad insa acum.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2009, 12:38:49
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Pai ce fel de crestin mai e ala, atunci? Ce fel de crestin e cel caruia nu-i pasa cu adevarat, care nu e altruist, care nu se arata crestin in fapte, care e ipocrit si corupt, care merge la biserica de doua ori pe an, care face avorturi sau lasa copii pe strazi?

Iti zic eu, ala nu e un crestin, pentru ca nu respecta nici un percept crestin. Pana si a spune ca e crestin doar cu numele e o gresala. Crestinii adevarati ar trebui sa se dezica de astfel de oameni, insa stim cu totii ca procentul ala de 80% e prea rotund si prea frumos si prea folositor cand se incearca bagarea pumnului in gura sau impunerea viziunii unora asupra intregii populatii ca sa-l micsoram.

E in primul rand vina oamenilor, pentru ca au fost crescuti si educati asa, in spiritul asta de mergator la biserica de doua ori pe an. Au fost obisnuiti cu ideea ca atat e destul, ca asta e cantitatea ideala de religiozitate din viata lor, ca orice mai mult de atat e nociv pentru viata lor sociala.

Cine e de vina pentru ca populatia asta a ajuns asa cum a ajuns? Nimeni altcineva decat biserica, prin dualitatea afisata. Sunt o organizatie prea mare si cu prea multa experienta pentru ca sa nu-si dea seama ca ortodocsii de Pasti si de Craciun reprezinta o sursa consistenta, dar mai ales constanta de venit. Orice incercare de a le cere mai multa evlavie si mai multa inclinare spre treburile bisericii are nedorita urmare de a-i indeparta, in loc de a-i apropia mai mult.

Romania a ajuns asa cum a ajuns din cauza ca oamenii au decis s-o ia pe drumul asta. Daca biserica s-ar fi ocupat intr-adevar de morala celor ce se declara crestini, astazi ei ar fi fost mai putin inclinati sa faca avorturi, sa fure si sa-si lase copiii pe strazi.

Rezultatele politicii asteia de laissez-faire se vad insa acum.
Trase concluzia : Lupul moralist !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
Ateismul (part 2) informatorul Alte Religii 142 09.11.2011 01:44:27
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 21:50:10