Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2010, 18:35:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

A cauta prieteni interesanti, preocupari, pasiuni diverse poate fi o solutie.
Dar una de suprafata.

E adevarat ca atunci cand repetam cuvintele rugaciunii Dumnezeu coboara un anumit har asupra noastra care ne alina neputintele.

Dar daca aceasta stare de rugaciune este doar una temporara, din cauza slabiciunilor noastre harul slabeste treptat si revenim de unde am plecat.

Nu degeaba se recomanda rugaciunea neincetata, atat prin cuvinte (rugaciunea cea de toata vremea: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine pacatosul/pacasatoasa) cat si ca orientare a inimii si a mintii spre Dumnezeu cu dorinta de impreuna glasuire sufleteasca.

Si daca exista cat de cat aceasta ardoare in dorinta de a-L intalni interior pe Dumnezeu, este imposibil ca El sa nu-si faca prezenta la un moment dat.
Si atunci, cum s-ar mai putea vorbi despre singuratate?
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 18:45:36
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eudiana Vezi mesajul
stiu ca aveti un suflet mare si ma puteti ajuta cu un sfat bun
ce faceti pentru a alunga singuratatea ?
ma simt tare singura ...... nu stiu ce sa fac sa inlatur acest sentiment
totul e ok cand ma rog ..... dar dupa vreo ora, doua ..... singuratatea ma copleseste din nou

Dumnezeu sa va ajute !
Citeste o carte,uite-te la televizor si cand iti vin iar gandurile de singuratate meri prin parc uite-te pe geam sau stau pe net,croseteaza ceva si permanent sa zici in gandu tau: Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul !
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 18:48:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
Citeste o carte,uite-te la televizor si cand iti vin iar gandurile de singuratate meri prin parc uite-te pe geam sau stau pe net,croseteaza ceva si permanent sa zici in gandu tau: Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul !
Nu prea cred ca merge teveu' si netu' cu "Doamne Iisuse"...
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 19:15:14
crisenc crisenc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania Bucuresti Sector3
Post singuratatea la 24 ani

Citat:
am 24 de ani, am un cerc de prieteni si incerc sa fiu deschisa cu toata lumea ... dar parca nu e suficient
multumesc pentru cuvintele frumoase !
HRISTOS A INVIAT!

1.Continua cu rugaciunile, si mai ales mergi la parintele de la biserica din cartier spune-i despre ce este vorba si vei primi sfat si ajutor!
2.La varsta de 24 de ani singuratatea pe care o simti este foarte probabil subsecventa unei perioade de stres major.
Cauta cel mai apropiat centru medical si mergi fara nici o reticenta sa te consulte un medic pshihiatru care iti va prescrie cu siguranta un tratament care va inlatura aceasta stare anxioasa. Eu am avut asa ceva in 2006 (50 ani) si am iesit din aceasta stare dupa cca 10 zile de tratament, cu atat mai mult tu care esti plina de tinerete!
3.Fa o pauza de televizor si inlocuieste-l cu o carte buna pe care au citit-o recent prietenii tai de generatie.

Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 20:15:00
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

uite o medota care la mine functioneaza:iesi afara,te duci la piata(asa iti mai ajuti si rudele cu cumparaturile) sau in parc si incearca sa intri la vorba cu cate un om(mai ales la piata se gasesc destui,in special batrani,pe care ii poti chiar si ajuta)..cauta sa cunosti oameni mai mereu
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 20:41:04
FLORINA FLORINA is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Oradea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
pai nicio problema, eudiana, lasa-mi un pm cu nr tau de telefon si id, haide in tg-mures, si se rezolva!

De fapt, ar trebui sa iti fac o lista cu ce sa iti aduci, in afar de bitza si de cort, ca am eu: Role, minge de baschet, costum baie, sac de dormit... Si cam atat.

Edit: Stiu ca restul o sa ma invidieze. Tot ce pot sa faca ei e sa iti dea sfaturi. Eu rezolv practic problema.
cea mai buna idee si practica! Bravo! SUNT SIGURA CA AICI VEI GASI OAMENI CU CARE SA VORBESTI SI SA UITI SINGURATATEA,CARE TE VOR AJUTA ATAT CAT LE ESTE LOR CU PUTINTA.DUMNEZEU SA TE AJUTE!
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 20:51:59
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Red face

Citat:
Va multumesc pentru cuvintele frumoase !

Dumnezeu sa va bincuvanteze !
24 de ani o varsta frumoasa . e timpul sa-ti gasesti sufletul perechie .
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 23:17:15
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Ar fi multe modalitati prin care poti sa iti faci prieteni,dar inainte de toate nu uita ca prieten iti este si il ai pe Hristos,pe toti Sfintii,pe toti Sf.Parinti.Comunica pe retelele de socializare(de pe internet)cu oameni sinceri si corecti,fa-ti mereu rugaciunile,ia-ti un animal de companie(e foarte util si te scapa de singuratate,la mine a dat roade in trecut) si viziteaza mult orasul,vezi lumea,fa in asa fel incat sa ai cat mai multe activitati si vei vedea ca timpul s-a scurs repede si ai castigat ceva educativ si benefic.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 23:23:47
ani1946 ani1946 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Post Curaj

Citat:
stiu ca aveti un suflet mare si ma puteti ajuta cu un sfat bun
ce faceti pentru a alunga singuratatea ?
ma simt tare singura ...... nu stiu ce sa fac sa inlatur acest sentiment
totul e ok cand ma rog ..... dar dupa vreo ora, doua ..... singuratatea ma copleseste din nou

Dumnezeu sa va ajute !
Si eu sunt singura.
Eu dupa rugaciune,incep si citesc carti ale marilor parinti,le simt ca o continuare a
rugaciunilor,dupa care adorm linistita si singuratatea dispare,incercati
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.04.2010, 00:06:59
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
Imi gasesc linistea in rugaciune ...... dar sentimentul singuratatii revine dupa cateva ore .....
Ma supara ca nu reusesc sa scap de aceasta patima!
orice patima sau ispita pe care o avem, o ingaduie Dumnezeu ,cu un scop pozitiv pentru noi si ,desi noi ,poate, nu vedem(scopul) in momentele acelea, il vom vedea mai tarziu;
un alt motiv pentru care ingaduie Dumnezeu anumite ispite e sa ne dam seama de ..."ceva", o eventuala greseala pe care o facem (intentionat sau neintentionat) ,sau sa ne trezeasca dintr-o letargie sau...El stie mai bine. Oricum ce trebuie sa stii tu e ca nu se misca un singur fir din parul tau fara voia si ingaduinta Domnului .

cand vine diavolul depresiei(deznadejdii) ia o pastila de rugaciune .iar vine? iar o pastila ...pana renunta ! :)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Singuratatea iosif Generalitati 16 29.06.2012 23:01:46
Singuratatea Rodica50 Intrebari utilizatori 20 15.10.2010 16:57:44
singuratatea Bogescu Pocainta 6 22.11.2008 19:00:03