Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2010, 22:22:28
kiralina kiralina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Nu am intrat pe acest rthread pt. a disputa cu voi informatii si pareri despre starea actuala a parintelui Justin ci sa postez o informatie venita prin intermediar de la o maica de la Petru Vod (la mica departare de minastire exista o alta dar de maici si coordonata tot de parintele Justin). Conform acesteia :
1. parintele Justin P. este internat nu la Cluj ci la Tg. Mures.
2. s-a internat pt. o afectiune pulmonara mai veche dar nu este in coma , nici poveste de asa ceva .
3. nu a precizat in mod spontan daca ar exista corifei la usa care sa impiedice accesul orisicui.
4. asta-seara , la minastirea Petru-Voda , la orele 20.00 se savirseste slujba sf. paraclis al Maicii Domnului in numele parintelui . Fiii duhovnicesti , iubitorii , interesatii, simpatizantii si toti ceea ce voiesc sunt rugati ca la casele lor , la acea ora sau oricind in cursul serii si a noptii sa savirseasca acest paraclis in numele parintelui .

Daca exista vreun frate sau sora care are informatii clare si sigure sa posteze deoarece eu , personal, cred ce a spus maica !
O fi de azi la Targu-Mures,ieri era insa la Cluj,doar preotul cu care am vorbit a discutat cu parintii de la Petru Voda ce pazeau usa!A nu se lua chiar in sens propriu termenul ''sechestru''.era un mod mai dur de a prezenta realitatea.erau doar doi parinti cu par Parvu,deci nu ii puteau face Sf. Maslu.in concluzie,nu inteleg de ce nu au ingaduit unui grup de preoti sa ii faca un maslu acolo,in salon,ajutorul era direct,mai puternic!
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 22:23:41
kiralina kiralina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2010
Implicit Nu tot ce zboara se mananca!

Si maicile nu dezinformeaza?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:37:14
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

http://atitudini.com/in-vizita-la-pa...o-stilistilor/

Imi cer scuze in avans pt dificultatile in citirea textului. Puteti merge insa, direct la sursa.

In vizita la Parintele Justin si precizari importante fata de zvonurile filo-stilistilor
Datorita zvon*is*ticii rauta*cioase si spe*cific “romanesti” care cir*cula in ultima vreme cu privire la starea de sanatate a Par*in*telui Justin si mesajele pe care le-ar da cred*in*ciosilor, ma simt oblig*ata sa vin cu o lamurire impor*tanta. Stiu desigur ca multi ne vor inter*preta cuvan*tul dupa bunul lor “plac” si dupa pro*pria inse*lare a fiecaruia. Fac insa aceasta pre*cizare pen*tru cres*tinii care cu ade*varat il iubesc pe Par*in*tele Justin si care cu ade*varat vor sa urmeze ade*varul Sfin*tei noas*tre Bis*erici, intr-o lume tul*bu*rata de indoiala si de multe rataciri.

Per*sonal am fost cu o zi in urma la spi*talul din Cluj, unde este inter*nat Par*in*tele Justin. Am ajuns pe inser*ate si sfin*tia sa toc*mai luase masa. Par*in*tele era incon*ju*rat de trei ucenici care ii acorda ingri*jire med*icala si veg*heaza zi si noapte, neinc*etat, in rugaci*une, la cap*ataiul sfin*tiei sale. Toti cei care, s-au ostenit sa ajunga pana la Cluj sa il vada pe par*in*tele si au o mah*nire in suflet pen*tru ca au fost opriti sa intre ori de medici, ori de calu*garii care sunt cu sfin*tia sa ala*turi, ii rugam sa inte*leaga, pen*tru ca toti au inten*tii bune si starea par*in*telui chiar nu per*mitea vizite, in sen*sul ca par*in*tele abia putea artic*ula Da si Nu si nici sin*gur nu se putea intoarce de pe o parte pe alta. Acum starea par*in*telui s-a mai imbunatatit si isi doreste mult sa ajunga inapoi, la man*a*s*tire. Eu, per*sonal, am vor*bit cu par*in*tele in jur de o ora si era bucuros sa comu*nice, si mai ales sa imi comu*nice mie si tuturor celor ce il asculta ca regreta foarte mult ca nu a vor*bit cred*in*ciosilor mai mult despre rugaci*une. Par*in*tele zicea ca rugaci*unea va fi sin*gura noas*tra arma si put*ere in fata val*u*lui urias de incer*cari, si el insusi, daca va mai avea zile, se va zavori intru lin*i*s*tire si rugaci*une. Ne-a indem*nat sa ne retragem usor usor din soci*etate si sa ne limi*tam la un petic de pamant pe care sa il cul*ti*vam, fer*iti de ochii societatii.

Am intre*bat apoi si de ultimele provo*cari cu privire la iesirea din Bis*er*ica ofi*ciala, iar Par*in*tele a fost foarte ferm sa ramanem in Bis*er*ica in care ne-am nascut, pen*tru ca inca mai avem ier*arhi care sa tina carma, dar ne-a aten*tionat totusi ca va veni vre*mea cand nu vom mai putea sa ii pomenim nici pe aces*tia, si ca ne vom retrage in pes*teri si cat*a*combe, dar fara sa tre*cem la nicio alta bis*er*ica stilista sau de alta natura. Par*in*tele a zis ca Il vom avea pe Insusi Hris*tos carma si Arhiereu si ca asa cum Bis*er*ica a inceput in pes*teri si cat*a*combe, tot asa va si sfarsi. Deci zvonurile cum ca par*in*tele ar lasa un cuvant privind tre*cerea noas*tra la stilisti sunt cu totul lip*site de real*i*tate si min*ci*noase. Par*in*tele insusi a primit vizita a trei arhierei (IPS Teo*fan, IPS Bar*tolomeu, PS Vasile) in spi*tal, carora le-a cerut rugaci*unea si binecuvantarea.

Este insa cople*si*tor sa ii vezi ati*tudinea de smere*nie in fata mor*tii si in fata lui Dum*nezeu, el insusi socotindu-se ultimul om si nevred*nic de impara*tia lui Dum*nezeu. Este viz*ibil ingri*jo*rat de starea cresti*natatii si a uceni*cilor lui care raman nepre*gatiti in fata greu*tatilor ce deja au inceput sa vina. Par*in*tele inca mai are tarie si isi doreste sa vina acasa si sa lase tuturor un mesaj si ran*duiala unei rugaci*uni. Deci inca o data par*in*tele incu*ra*jeaza la detasarea de luxul vietii, intoarcerea la sim*pli*tate si cat mai multa rugaci*une, fiecare dupa put*erea lui.

In decurs de cat*eva zile par*in*tele va iesi din spi*tal dupa spusele medicilor, si atunci nada*j*duim sa ii luam si un inter*viu inreg*is*trat, pen*tru ca, recunosc, imi era cumplit de jena ca eu sa il inreg*istrez pe par*in*tele vorbind pe patul spi*talu*lui, in starea in care era. Nimeni, cu o con*duita cat de cat morala, nu cred ca ar fi indraznit, vazandu-l, dar mar*tori imi sunt ceilalti calu*gari care erau de fata la discutie.

Hris*tos a inviat ! Si sa nu inc*etam sa ne rugam pen*tru bunul nos*tru par*inte sa se insan*oto*seasca grab*nic si sa ne trans*mita mesajul sfin*tiei sale.

Mon*ahia Fotini, man*a*s*tirea Petru Voda
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 23:32:21
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Eu cred ca trebuie sa ii respectam intimitatea! La spital nu a mers de bucurie, ci sa se refaca oarecum, macar cat e posibil si cat ingaduie Dumnezeu! Sunt de acord cu masurile de prevenire ale parintilor de la Petru Voda si restul lumii ar trebui sa inteleaga faptul ca parintele mereu a primit si a ajutat cand starea de sanatate ii permitea, acum in loc sa ne revoltam mai bine am cere milostivirea lui Dumnezeu asupra lui!
Reply With Quote
Vechi 29.04.2010, 23:32:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Mie mi-a spus o persoana de incredere ca se fac zilnic Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Sf. Haralamabie pentru insanatosirea parintelui, la orele 21 si 2 (noaptea). E un indemn la rugaciune, asadar... care puteti!
Vechi 07.06.2010, 14:17:22
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Implicit

Fratiile voastre mai aveti ceva informatii despre parintele Justin? Ma gandeam sa merg pana la Petru Voda dar nu stiu cum se simte. Am citit ultimul comunicat dat, dar de atunci pana acum s-a schimbat ceva?

Comunicat 28 mai 2010

Sam*bata, 29 mai, Inalt Pras*fin*ti*tul Teo*fan, Mit*ro*polit al Moldovei si Bucovinei, va ofi*cia slu*jba Dum*nezeiestii Liturghii la man*a*s*tirea Petru Voda si hiro*tonirea unui dia*con intru preot din man*a*s*tirea noas*tra.
Datorita zvon*is*ticii min*ci*noase ce se propaga in ran*dul cred*in*ciosilor, tinem sa facem pre*cizarea ca la man*a*s*tirea Petru Voda nu va avea loc nicio insta*lare de staret, staret al man*a*s*tirii fiind in con*tin*uare Par*in*tele Arhi*man*drit Justin Parvu. Zvon*is*tica vine ca urmare a unei nein*telegeri datorate unor mod*i*fi*cari admin*is*tra*tive din inte*ri*orul man*a*s*tirii, mod*i*fi*cari sta*bilite de Par*in*tele staret Justin Parvu cu privire la numirea econo*mu*lui si a altor func*tii admin*is*tra*tive.
Par*in*tele Justin, datorita sanatatii inca sub*rede, este sta*bilit in con*tin*uare in azilul man*a*s*tirii de maici, aflat la 2 Km dis*tanta de man*a*s*tirea de calu*gari. Aceasta insa nu il impied*ica cu nimic sa fie in con*tin*uare staret al man*a*s*tirii Petru Voda.
Par*in*tele Justin roaga pe toti cred*in*ciosii care vor veni maine la man*a*s*tirea Petru Voda, sa par*ticipe la slu*jba Sfin*tei Liturghii cu pace si fara inten*tii tur*bu*lente, lau*dand pe Dum*nezeu care a trimis pe Preas*fan*tul Sau Duh spre man*gaierea si man*tuirea noastra.

Man*a*s*tirea Petru Voda,
Staret Arhim. Justin Parvu
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 08:57:40
eduardd
Guest

Implicit

Parintele Iustin este jos la schitul de maici. NU este la manastirea Petru Voda. Am vorbit chiar aseara cu un calugar din Pentru Voda si mi-a spus ca parintele mai primeste dar nu atat de multa lume ca inainte.
Este vizibil slabit de boala si de ani..

Maica Domnului sa iti ajute sa ajungi daca asta iti doresti.
Bucurie!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Iustin Parvu operat Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 11 17.06.2013 00:29:15
Despre Parintele Iustin Parvu !!! bodo1222 Generalitati 6 29.11.2010 20:06:17
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Parintele Iustin Parvu implineste azi 90 de ani! tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 15 13.02.2009 12:00:47