![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ca raspuns partial la intrebarea dumneavoastra, in opinia mea, orice organizatie religioasa care promoveaza faptele bune, iubirea de aproape si intr-ajutorarea frateasca nu are ce rau sa faca. Desigur, in acelasi timp, trebuie sa recunosc o anumita reticenta fata de prozelitismul fatis al unora dintre aceste grupari.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu o sa raspund din cartea pe care am inceput sa o citesc de cateva zile: "Incercati, in mijlocul unei astfel de societati contemporane, sa va aparati ideea ca Iisus Hristos a intemeiat nu mai multe biserici, ci una, ca nu toate confesiunile existente astazi prin certurile ivite intre ele sunt credincioase revelatiei adevarului dumnezeiesc, ca trebuie sa fie o biserica adevarata, pentru ca este adevarata si nechimbata fagaduinta lui Hristos de intemeiere a bisericii nebiruite. [...] Incercati sa aparati in zilele noastre sfanta ortodoxie, asa cum au aparat-o Sfintii Parinti si Sfintele Sinoade, si va veti confrunta cu o deplina neintelegere din partea multora ori cu o furtuna de riposte: "[...] Oare, printre adventisti,teosofi si penticostali nu sunt oameni minunati? Nu osanditi eresurile! Nu avem voie sa osandim!" Iata, cam asa reactioneaza lumea moderna! Dar aceiasi care se tem sa osandeasca pe eretici se ocupa neincetat in viata lor de zi cu zi cu barfirea si osandirea slabiciunilor firesti ale celor care nu le sunt prieteni, denuntandu-i si ponegrindu-i cand nu sunt de fata. Cand sustin ca noi nu avem dreptul sa ii osandim pe eretici, ei spun ca trebuie sa ne conducem dupa legea dragostei catre toti oamenii. Dar cand osandim pe aproapele nostru pentru neputintele lui firesti, oare nu ne mai conducem dupa pricipiul dragostei? Sau tocmai pe dos, anume atunci calcam orice dragoste? Erezia, pe care Sfanta Biserica o osandeste ca pe ceva pierzator, ei, inspirati de diavol, o apara ca pe un lucru neofensator. Si acolo unde Mantuitorul, Biserica si toti Sf. Parintii opresc osandirea, ei mai pe indelete osandesc. Prin acest mijloc, in intunecatele scopuri ale Satanei se realizeaza doua castiguri: prin chemarea de a nu osandi eresurile, molima lor se intinde, spre pierzarea multora, iar prin incurajarea criticarii si osandirii neputintelor aproapelui, cand el nu e de fata, se incoltesc barfele, parele, rautatile ura, banuielile.... spre pieirea multora." (arhim. Serafim Alexiev, Cea mai scurta cale catre rai: nu judeca si nu vei fi judecat).
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ma vad silita sa mai intreb o data : Mai, fratilor, ce este Biserica? Biblia ne spune ca Biserica este Mireasa lui Hristos care va merge cu El in rai. Cine e Mireasa?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
In primul rand un loc in care sa ne dorim sa fim, in al doilea rand Biserica este ceva in care cei mai multi nu vor sa creada fiind cu nasul pe sus, si zic, hai domne lasa-ne cu biserica invizibila, dar realitatea este ca acea Biserica este cunoscuta cu exactitate numai si numai de Dumnezeu, nu e treaba noastra sa o identificam ici sau colo pentru ca din ea fac parte TOTI aceia care slujesc pe Dumnezeu dupa lumina si puterea care le-a fost data, inclusiv oameni care nu au deschis in viata lor o Scriptura. Vorba apostolului Pavel, neamurile fac faptele legii din fire, asa ca nu va mai bateti voi evreii in piept cu legea, ca strainii nu au si sunt cu o morala mai buna ca voastra.Tot o parere personala este ca pentru viata de dincolo trebuie sa fim pregatiti pentru diversitate, nu vom fi trasi la xerox, vor continua sa existe diferente la toate nivelurile intre noi. Asa ca daca nu ne acceptam unii pe altii de acum, s-ar putea sa fim poftiti afara.
Last edited by almaris; 01.05.2010 at 00:36:43. |
|
|
|||
|
|||
|
citesc cu mila toate postarile....si ma gandesc pana la urma de ce sa nu ramanem noi la dreapta noastra credinta fara sa ne complicam cu ceilalti, caci este oricum in zadar....credeti-ma ca am incercat si eu de atatea ori sa discut cu cei din secte, si aduceam argumente serioase din Biblie, insa daca eu eram in stare sa ii ascult ei nu puteau....pentru ca stiau ca am dreptate si mandria de care s-a vorbit ii invaluie in orice situatie. de aceea va spun mai bine nu ii ascultati si nu incepeti discutii cu ei, nu are rost... insa ceea ce ma mira pe mine cel mai tare este cum de un sectant citeste un site ortodox?! eu una nu sunt curioasa sa vad ce se discuta pe siteurile lor....
|
|
|
||||
|
||||
|
@Doriana, nu am timp sa iti raspund acum, iti multumesc pentru ca ti-ai expus opinia protestanta asupra a ceea ce intelegeti voi ca este Biserica, desi nu stiu cui ii foloseste acest prozelitism protestant.
Pentru sensurile cuvantului Biserica in Sf. Scriptura si nu numai, pe cine il intereseaza, poate citi aici - http://www.scribd.com/doc/25118944/P...#fullscreen:on
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 01.05.2010 at 12:13:55. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
bine, in realitate, am reusit sa fiu ascultata dupa ce-am ascultat parerile lor, dar am observat o tentativa de-a ma opri, de-a se repezi sa zica ceva, dar au avut rabdare si mi-au ascultat parerea. daca m-au vorbit pe la spate adica cand nu am fost prin preajma, problema lor. E un Dumnezeu Sus si are grija de toata lumea! mi se pare corect si normal ca sa ascultam pe fiecare in parte, indiferent de ce religie e si ce argumente are, dar la fel de normal este ca atunci cand ne vine noua randul sa vorbim, sa ne asculte. nu sa sara, sa riposteze sau sa-si arate mandria. pe mine nu ma intereseaza ca sunt mandri. asa cum eu, sa zic, ascult pe cineva fara sa-l intrerup asa ar trebui sa faca si cel care-mi vorbeste. |
|
|
|||
|
|||
|
Mila pentru cine?
Citat:
Citat:
Eu am fost curios, dar mi-a trecut repede. Nu va spun pe unde am fost, dar te doare capul. Aici macar sunt dispute, oamenii sunt destul de inflacarati in a aduce argumente alaturi de ceea ce ei cred, e o diversitate de teme, de moduri de abordare. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
În prealabil postat de glykys "Incercati, in mijlocul unei astfel de societati contemporane, sa va aparati ideea ca Iisus Hristos a intemeiat nu mai multe biserici, ci una, ca nu toate confesiunile existente astazi prin certurile ivite intre ele sunt credincioase revelatiei adevarului dumnezeiesc,. Inca un exemplu de confundare a Bisericii cu confesiunea. Unii isi fac o organizatie, o inscriu la ministerul cultelor de la care primesc sponsorizare si la care cotizeaza, dar isi spun "Biserica", deruteaza pe multi. Pe unii ii cheama Jesus sau Hristos, dar asta nu inseamna ca si sunt. Ma vad silita sa mai intreb o data : Mai, fratilor, ce este Biserica? Biblia ne spune ca Biserica este Mireasa lui Hristos care va merge cu El in rai. Cine e Mireasa? Se folosesc foarte bine termenii... Ia aminte la urmatoarea sintagma "existente astazi prin certurile ivite intre ele", care desemneaza termenul de confesiuni... deci un intreg din care se iau niste parti, in urma unor certuri. E clar ca nu se face atingere la hinduism, budhism si alte religii, ca doar nu s-or fi desprins astea din crestinism, in urma unor certuri, nu? Se intelege foarte clar. Iar Biserica e Una, apostoleasca si soborniceasca, unde,nota bene, apostoleasca - cea care tine de Apostoli, care sunt 12, by the way, ii vedeti clar pe catapetesmele bisericilor ortodoxe, si ii cititi si in Biblie, care, la randul lor, si-au transmis harul mai departe, prin punerea mainilor (gr. hirotonire). Ei,acum cine merge in rai, cine e Mireasa... unii zic ca in rai sunt numai Moise, Ilie si Hristos....
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Biserica" , in limba greaca "ekklesia" inseamna o adunare, multime, congregatie. Cand Biblia spune "ekklesia" se refera la multimea celor credinciosi (mantuiti). Aceasta este Biserica - adunarea (multimea) celor mantuiti. Citat:
"În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." Tot in Biblie (Apocalipsa) gasim ca Biserica e Mireasa lui Hristos. Ea va fi luata la cer, unde va avea loc nunta ei cu Hristos. Acum, sa ne gandim...Cine va fi luat la cer? Cladirea bisericii? Persoana juridica inscrisa la ministerul cultelor cu numele de "Biserica"? Raspunsul e acelasi: la cer va merge Biserica (ekklesia), adica adunarea [multimea] celor mantuiti. Nu va merge nici cultul ortodox sau alt cult care si-a luat numele de "Biserica", nici cladirea pe care noi o numim "biserica", ci multimea formata din toti credinciosii adevarati care i-au slujit Domnului de-a lungul timpului, care este adevarata Biserica.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 21:17:39 |
| Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 22:07:35 |
| Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 22:17:27 |
| Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 14:22:20 |
| Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 15:24:13 |
|
|