Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2010, 17:33:56
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
eu din cate stiam, anticonceptionalele nu lasa ovulul fecundat sa se instaleze in nest, si astfel este expulzat - deci avort.
Exact asa stiu si eu!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 17:36:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Multumesc pentru raspunsuri. Am citit si m-am lamurit si eu. Deci pilulele impiedica ovulatia, dar daca totusi femeia ramane insarcinata in timp ce le ia, copilul poate muri de foame din cauza efectelor acestor pastile. Deci nu se recomanda femeilor crestine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 17:50:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Multumesc pentru raspunsuri. Am citit si m-am lamurit si eu. Deci pilulele impiedica ovulatia, dar daca totusi femeia ramane insarcinata in timp ce le ia, copilul poate muri de foame din cauza efectelor acestor pastile. Deci nu se recomanda femeilor crestine.
'A muri de foame' este o expresie abuziva, pentru ca implica suferinta unei persoane care are sistem nervos si digestiv. Un zigot de cateva celule nu are asa ceva. Dar sigur, daca nu se nideaza la timp, moare pentru ca nu se mai poate dezvolta.

Din cate am inteles eu posibilitatea ca totusi sa se produca ovulatia, ca totusi si spermatozoizii sa isi croiasca drum pana la el, si deci sa nu se poata nida, este foarte foarte foarte mica (si de altfel nu este nici impiedicarea nidarii o bariera absoluta pentru ca se intampla sa se nideze si femeia sa poata pastra copilul - cum se spune, nu este o metoda de contraceptie absoluta nici pilula..). este mai mica, din cate am citit, decat cati zigoti poate pierde o femeie normala fara sa stie, daca nu ia pilule.
De aceea mie toate discutiile astea cu efectul abortiv al pilulelor mi se par despicarea firului in patru.
Vechi 18.05.2010, 18:08:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
posibilitatea ca totusi sa se produca ovulatia, ca totusi si spermatozoizii sa isi croiasca drum pana la el, si deci sa nu se poata nida, este foarte foarte foarte mica .
Chiar daca sansa unei femei de a ramane insarcinata si de a avorta folosint pilulele ar fi de una la o mie, ar fi totusi prea mult pentru o femeie cu frica lui Dumnezeu. Deci eu nu voi recomanda aceasta metoda.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 18:56:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar daca sansa unei femei de a ramane insarcinata si de a avorta folosint pilulele ar fi de una la o mie, ar fi totusi prea mult pentru o femeie cu frica lui Dumnezeu. Deci eu nu voi recomanda aceasta metoda.
Da, Doriana! Aici sunt de acord cu tine!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 19:01:02
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
.. oau, inveti repede
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 19:20:04
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
.. oau, inveti repede
Merci...ma intereseaza sa invat...E bine sa cunoastem ca sa deosebim pacatul. Am prietene care luau pilule cu buna credinta, deoarece medicul le spusese ca doar previn sarcina. Le-am anuntat pe unele si mai am de anuntat...
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 20:36:53
Golbi_ Golbi_ is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geanina2001 Vezi mesajul
ar mai fi multe de spus...
avem o societate mondiala condusa de organizatii ce au ca scop micsorarea numarului populatiei globale. Astfel ca, turma, adica marea majoritate a omenirii se orienteaza dupa aceste curente de manipulare in masa, drept ptr. care este stigmatizata persoana care da nastere mai multor copii. Se invoca mii de argumente nefondate, se introduc mii de solutii la efectele ce se produc pe plan sufletesc, psihic, comportamental, fizic, familiar si de dezvoltare echilibrata a membrilor nascuti (neavortati) dintr-o familie, doar pentru a ingropa constiinta si legea fireasca a lucrurilor.
1 la mână, populația globului e în continuă creștere, iar presiunea asupra mediului crește odată cu ea. Dacă nu se găsesc soluții de susținere a creșterii populației fără a mai dăuna mediului natural, oricum se va cam alege praful de tot.
2 la mână sunt de acord că există curente și instituții de manipulare în masă. Tot ce ai enumerat mai sus, argumente nefondate, soluții care au efecte în dezvoltarea echilibrată a oamenilor, stigmatizarea persoanelor pentru anumite chestii, toate pot fi reproșate și religiei, nu numai creștinismului, dar și islamismului, iudaismului, etc.
Chiar m-a amuzat că ai scris asta, fără să îți dai seama că se aplică și religiei (a nu se citi se aplică divinității).
Vechi 18.05.2010, 21:08:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Merci...ma intereseaza sa invat...E bine sa cunoastem ca sa deosebim pacatul. Am prietene care luau pilule cu buna credinta, deoarece medicul le spusese ca doar previn sarcina. Le-am anuntat pe unele si mai am de anuntat...
Stii, eu nu pot sa inteleg de ce se recurge la pilule cand prin ele iti pui in pericol sanatatea?!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 21:17:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Stii, eu nu pot sa inteleg de ce se recurge la pilule cand prin ele iti pui in pericol sanatatea?!
Si tigarile iti pun in pericol sanatatea si oamenii tot le folosesc...si cafeaua...si operatiile estetice...

E printre metodele cele mai sigure. Probabil tocmai datorita efectului dublu pe care il au [prevenire+ avort in caz de sarcina].
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crucea - instrumentul de tortura datator de viata antomik Intrebari utilizatori 2 22.05.2010 20:51:13