![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
http://dexonline.ro/definitie/feciorie
Feciorie inseamna virginitate. Restul se numeste abstinenta. Nu stiu care sunt conditiile la manastire. Stiam ca se cere feciorie, dar nu sunt sigura. Acum daca virginitatea se refera la lipsa oricarei forme de sexualitate, iar nu e clar. Poti sa fii virgin(a) organic, dar sa fii avut altfel de apropieri trupesti.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E vorba de curatenie trupeasca si sufleteasca. (nu este vorba de himen intact, nicidecum.. ci de curatenia totala: cu tot cu ganduri!) |
|
||||
|
||||
![]()
E o taina... daca am fi toti calugari si am trai in modul cel mai placut Lui Dumnezeu... se poate sa ajungem la un nou cer...mantuire... Rai.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Nu. Ne-am naste in Cer.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Nu mai stiu unde am citit ca Nunta e o taina, pe cand calugaria nu...adica nu se afirma acest lucru despre cea din urma, interesant!
|
||||
|
||||
![]()
E o taina faptul in sine..."Cu adevarat, mare este taina crestinatatii..." intelegerea... Calugaria este ceva placut Lui Dumnezeu,este un legamant sfant al unor oameni total daruiti Lui Dumnezeu- nu este o taina.
|
||||
|
||||
![]()
In Biserica noastra, ortodoxa, sunt sapte Sfinte Taine .
|
||||
|
||||
![]()
Fecioria nu este doar una trupeasca. Foarte multi Sfinti Parinti vorbesc despre fecioria mintii si in contradictoriu despre desfranarea mintii.
|
|