Citat:
În prealabil postat de gibilan
nu crezi ca vorbesti prea dur la adresa unui "zavod"care apara ceia ce ia fost incredintat de unde sti ce prerogative avea.iar la aspectul fizic multumeste lui Dumnezeu ca puteai sa arati si mai rau ca ea.Dumnezeu nu se uita la fizic sti bine ci doar ce si cum facem pt.Domnia Sa.de ce o judeci asa dur pe acea femeie iart-o si nu mai arunca otrava in jur aceasta emana din ceia ce scoti din visteria sufletului si sa ma ierti si pe mine ca am intervenit doar am vrut sa oblojesc ranele ce le-ai provocat acelei fiinte, incearca si lasa trufia la o parte smereste-te ca mai bine iese la portretul tau.
|
sa oblojesti ranele ce le-am provocat eu (dupa parerea ta complet aiuristica si imaginara) acelei fiinte? care rani, prietene, trebuie ca glumesti!... asemenea pers. de o asa incultura si prostie crasa sunt imune si chiar daca cineva ar incerca sa le spuna/arate adevarul despre ele insele verde-n fatza!... crezi ca le doare pe alea undeva ('fix in cot', ca sa ma exprim asa mai 'cu perdea' - lol - si pardon de expresie) de ce 'rani' imaginare mentzionezi tu acolo, complet aiurea!... dar cum ramane cu 'ranile' (moral-psihologice, emotionale etc) pe care ea mi le-a provocat mie (si poate si altora in aceeasi situatzie etc?) si cu otrava aruncata de ea, atunci pe moment, poate?! crede-ma, ca nu si-a pus vreodata intrebarea sau macar sa-i fi pasat vreun pic, altfel n-ar fi facut asa ceva atunci, n-ar fi avut asemenea reactzii mai mult decat crizate!... ca sa nu mai mentzionez ca lumanarile de acolo, deloc ieftine, nici macar nu erau lasate sa arda nici jumate (ce sa mai vbim de complet), ca sa nu-i faca prea multa ceara si sa-i dea prea mult de lucru, de razuit ceara etc (ceea ce era, de fapt, platita sa faca)!... sa nu care cumva sa slabeasca de atata efort, mai stii?!... de cum intorceai spatele dupa ce aprindeai o lumanare (sau mai multe), vaca aia grasa, proasta si inculta, ti le si arunca la gunoi! cum numesti tu asta respect si consideratzie (pe care orice crestin ar fi dator sa le aiba catre altii, cu atat mai mult cu cat lucreaza in staff-ul unei bis. ortodoxe) s.a.m.d.?! ca sa nu mai vbim aici de rabdare si/sau intelegere!... asemenea fiintza probabil ca nici n-a auzit de astfel de notziuni, d'apoi sa incerce sa le mai si cultive in ea insasi!... probabil ar fi prea mult!...

in primul rand, dupa parerea mea, asemenea elemente nu au ce cauta intr-o bis. ortodoxa, ca facand parte din personalul (si salariat!), dar, in sfarsit... trecem si peste... poate ca si asta a fost tot o ispita, o incercare, atat pt. ea, cat si pt. mine... acuma, sper sa ne ierte Bunul Dumnezeu!...

si da, nu te contrazic, poate ca ar trebui sa ma smeresc mai mult, dar cateodata prea ma 'scot din sarite' anumite chestii!... dar totusi, sa nu confundam smerenia cu alte chestii si astfel sa ne expunem abuzurilor unora si/sau lasam abuzati (in numele falsei smerenii si cand nu ar fi cazul) de tot felul de pers. cu tot felul de atitudini etc... caci pana si tolerantza cred ca are o limita... vba ceea englezeasca: 'enough is enough'.