![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Compari degeaba.
Prima varianta, "God made me do it" a ucigasului este o incercare de a pasa responsabilitatea, deci pe langa pacatul in sine se adauga si o hula nemaipomenita. A doua varianta, Dumnezeu mi-a spus sa ridic Biserica, sau sa dau la saraci, poate avea mai multe explicatii, dar in ipoteza cea mai des intalnita, este o incercare de a pasa meritul, provenita din smerenie si umilinta. Nici una dintre variante nu este tocmai conforma cu realitatea, pentru ca Dumnezeu nu obliga, nu forteaza pe nimeni sa faca ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Vorbește, Doamne, căci robul Tău ascultă" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am inteles toti, sunteti ateu. Sunteti cumva aici ca sa ne "luminati" si pe noi, restul "indoctrinatilor si indobitocitilor"?:) Din moment ce nu credeti, nu veti intelege in veci ce inseamna sa te daruiesti lui Dumnezeu si sa Iii incredintezi Lui libera ta alegere si degeaba ne "interpretati" dumneavoastra cuvintele din Biblie sau scrise de Sfintii Parinti, sunteti departe rau de tot de ele.:) Sfantul Augustin spunea: "Crede ca sa intelegi." Nu inteleg de ce va intindeti mai mult decat va este plapuma. De fapt, se vede de la o posta ca vorbiti doar pentru a va afla in treaba. Va urez o zi frumoasa.
"Dragostea îndelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandește raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata." (Corinteni I-13) |
|
|||
|
|||
![]()
Uite-te atent, omul a ales sa asculte. Putea foarte bine sa zica : " Nu ma intereseaza", asa cum zici tu...ca Dumnezeu oricum vorbeste, dar pentru unii e degeaba...dupa cum se vede.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O zi buna, de asemenea. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai si ala de a omorit episcoul tot asa zicea, ca nu e indiferent, ca il asculta, ca e cuminte etc. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa, si? Tu l-ai crezut?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Eu personal sint circumspect cu oricine care spune ca aude voci ca ii spun ceva numai lui.
|
|
|||
|
|||
![]()
Foarte bine faci. Cele mai multe voci sunt de la cel rau. Iar cei putini care aud vocea lui Dumnezeu nu au nevoie de aprobare . Ei doar stiu...
|
||||
|
||||
![]()
Cred că se face o confuzie. Atentatorul este fanatic musulman, prin urmare nu Dumnezeu i-a dictat această crimă, ci Allah. Așadar, bunul ierarh a fost ucis din ură față de Cristos, la lungul șir al mucenicilor Bisericii mai adăugându-se încă unul.
Alături de bineplăcuții Tăi sfinți, odihnește-L, Doamne, și pe acest serv al Tău.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Religie, Dogma, Ortodoxism vs Buddhism, Hinduism vs iubirea libera a Divinitatii | Tangun | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 126 | 31.01.2011 16:41:30 |
Sfântul Grigorie, Episcopul Nyssei | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.01.2010 16:07:21 |
Episcopul care s-a dat pe sine insusi rascumparare | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 18.08.2009 12:55:28 |
Episcopul | Anca-Miha | Preotul | 10 | 03.03.2009 00:01:04 |
Sfântul Leon , episcopul Catanei + | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 2 | 21.02.2009 11:36:16 |
|