Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2010, 09:49:40
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele meu spune ca aceia sunt bani nemunciti.

Iar marele Apostol Pavel spune ca "dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce" (2 Tesaloniceni 3, 10).

Sa urmam lui Pavel, dupa faptele sale:

"Căci voi înșivă știți cum trebuie să vă asemănați nouă, că noi n-am umblat fără rânduială între voi, nici n-am mâncat de la cineva pâine în dar, ci, cu muncă și cu trudă, am lucrat noaptea și ziua, ca să nu împovărăm pe nimeni dintre voi." (2 Tes 3, 7-8)

Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 10:52:29
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinela233 Vezi mesajul
Este pacat sa te rogi Sfintei Fecioare Maria sa castigi la loto? Nu pt ca iti place sa \"joci\" ci de nevoie.
Sa cerem de la Dumnezeu putere de munca. Cei ce joaca la loto se aseamana pentru mine cu cei ce muncesc o zi si cer sa fie platiti toata viata pentru o zi de munca.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 23:03:45
maverick_65 maverick_65 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Locație: Iasi
Thumbs up

Personal, nu consider ca este pacat sa te rogi pentru a castiga la loto dar mai inainte de asta, nu cred ca "cineva" de sus ajuta oamenii la loto. O sa dau un exemplu: de curand am aflat ca un francez a castigat de 2 ori premiul cel mare la loto, la interval de 20 de ani, jucand aceleasi numere in tot acest timp. M-am gandit la situatia lui, daca a fost sau nu ajutor divin, daca exista destin/soarta prescris(a), daca totul din jur este sau nu pur intamplator etc. Daca e sa consider ca Dumnezeu te ajuta la loto atunci ma intreb: a fost corect din partea Lui sa-l ajute de 2 ori pe acel om cand pe altii nu-i ajuta deloc la loto? A fost corect din partea Lui sa-i scrie la nastere acelui om o soarta plina de noroc iar altora una total opusa? Daca Dumnezeu asculta si rugamintile celor ce se roaga sa castige la loto atunci ma intreb: in ce fel ajuta? Indruma mana acelui om sa bifeze numerele norocoase, El stiind dinainte ce numere o sa iasa sau lasa omul sa bifeze ce numere vrea si apoi El face in asa fel incat sa iasa din urna respectivele bile? Probabil ca unele persoane de pe forum vor "tipa" la mine pentru ca-mi permit sa-l judec pe Dumnezeu...nu asta intentionez dar Dumnezeu m-a inzestrat cu un creier, un creier capabil de o bruma de inteligenta la fiecare om si implicit consider ca m-a inzestrat si cu permisiunea de a o folosi pe aceasta inteligenta iar din acest strop de inteligenta "rasar" intrebari, multe dintre ele fara raspuns pana la ora actuala. De ce sa fie pacat sa joci la loto si/sau sa te rogi sa castigi? Nu cumpar bilet cu bani furati, nu las membrii familiei flamanzi din acest motiv, oamenii nu cumpara bilete la loto cu pistolul la cap (fortati), fiecare joaca benevol, nu ma rog sa ma ajute Dumnezeu sa jefuiesc o banca si sa nu fiu prins niciodata, ma rog sa castig la un joc la care fiecare contribuie benevol cu o suma de bani, intr-o societate in care s-a ajuns la dependenta de bani pentru orice si in care Dumnezeu a permis oamenilor sa ajunga pana aici cer doar ajutorul de sus sa castig o suma de bani. Unde-i pacatul?

Intamplarea cu francezul am aflat-o de curand, de atunci am incetat sa cer ajutor de sus la loto dar joc in continuare cat de cat regulat. Joc o singura varianta simpla (de 4.90 lei) la fiecare tragere, nu sunt dependent de jocuri dar stiu ca daca nu joc atunci nu am sanse de castig. Nu vreau bani ca sa fiu cocalar intre cocalari, sa fac afaceri sau sa devin camatar cum au facut altii, vreau o suma suficient de mare incat dobanda lunara sa reprezinte un salariu decent. E pacat sa-mi doresc asta?
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 00:07:39
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maverick_65 Vezi mesajul
Personal, nu consider ca este pacat sa te rogi pentru a castiga la loto dar mai inainte de asta, nu cred ca "cineva" de sus ajuta oamenii la loto. O sa dau un exemplu: de curand am aflat ca un francez a castigat de 2 ori premiul cel mare la loto, la interval de 20 de ani, jucand aceleasi numere in tot acest timp. M-am gandit la situatia lui, daca a fost sau nu ajutor divin, daca exista destin/soarta prescris(a), daca totul din jur este sau nu pur intamplator etc. Daca e sa consider ca Dumnezeu te ajuta la loto atunci ma intreb: a fost corect din partea Lui sa-l ajute de 2 ori pe acel om cand pe altii nu-i ajuta deloc la loto? A fost corect din partea Lui sa-i scrie la nastere acelui om o soarta plina de noroc iar altora una total opusa? Daca Dumnezeu asculta si rugamintile celor ce se roaga sa castige la loto atunci ma intreb: in ce fel ajuta? Indruma mana acelui om sa bifeze numerele norocoase, El stiind dinainte ce numere o sa iasa sau lasa omul sa bifeze ce numere vrea si apoi El face in asa fel incat sa iasa din urna respectivele bile? Probabil ca unele persoane de pe forum vor "tipa" la mine pentru ca-mi permit sa-l judec pe Dumnezeu...nu asta intentionez dar Dumnezeu m-a inzestrat cu un creier, un creier capabil de o bruma de inteligenta la fiecare om si implicit consider ca m-a inzestrat si cu permisiunea de a o folosi pe aceasta inteligenta iar din acest strop de inteligenta "rasar" intrebari, multe dintre ele fara raspuns pana la ora actuala. De ce sa fie pacat sa joci la loto si/sau sa te rogi sa castigi? Nu cumpar bilet cu bani furati, nu las membrii familiei flamanzi din acest motiv, oamenii nu cumpara bilete la loto cu pistolul la cap (fortati), fiecare joaca benevol, nu ma rog sa ma ajute Dumnezeu sa jefuiesc o banca si sa nu fiu prins niciodata, ma rog sa castig la un joc la care fiecare contribuie benevol cu o suma de bani, intr-o societate in care s-a ajuns la dependenta de bani pentru orice si in care Dumnezeu a permis oamenilor sa ajunga pana aici cer doar ajutorul de sus sa castig o suma de bani. Unde-i pacatul?

Intamplarea cu francezul am aflat-o de curand, de atunci am incetat sa cer ajutor de sus la loto dar joc in continuare cat de cat regulat. Joc o singura varianta simpla (de 4.90 lei) la fiecare tragere, nu sunt dependent de jocuri dar stiu ca daca nu joc atunci nu am sanse de castig. Nu vreau bani ca sa fiu cocalar intre cocalari, sa fac afaceri sau sa devin camatar cum au facut altii, vreau o suma suficient de mare incat dobanda lunara sa reprezinte un salariu decent. E pacat sa-mi doresc asta?
la izgonirea din gradina edenului,ce ia zis Domnul lui adam,cel intii cazut?.i-a,exemplu,si nu mai pune alte intrebari.ceia-ce ti-se cuvine este plata lucrului miinilor tale,nu cistiguri gratuite.
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 20:23:23
nicusor3 nicusor3 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Locație: Negresti Vaslui
Question

Ar fi pacat sa joci atat timp cat cel care va juca are intentia cu banii castigati sa ajute oamenii aflati in nevoi si sa ctitoreasca biserici?
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 20:39:34
N.Priceputu
Guest

Implicit

Spre deosebire de jocul de noroc, munca presupune o jertfă de sine. Cele bune așa se realizează, Dumnezeu Însuși întemeind lumea pe jertfa Fiului Său.
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 22:03:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Iar marele Apostol Pavel spune ca "dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce" (2 Tesaloniceni 3, 10).
Zi de zi citind rugaciunea cea dinaintea inceperii lucrului , ma framanta spusele Apostolului Pavel , caci mananca si traies bine mai mult cei ce nu muncesc , si asta nu de acum ci mai din toate timpurile , dar se mai spune ca rasplata noastra multa este in ceruri . . . !
Vechi 24.11.2012, 13:46:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicusor3 Vezi mesajul
Ar fi pacat sa joci atat timp cat cel care va juca are intentia cu banii castigati sa ajute oamenii aflati in nevoi si sa ctitoreasca biserici?
Astea sunt pretexte.
Omul cauta mai intai pentru el si eventual ca sa castige si gratia divina promite ca mai lasa ceva si la amarati.

N-am cunoscut nici un ascet care sa joace jocuri de noroc cu scopul, chipurile, doar de a-i ferici pe altii.

De altfel stim din Evanghelii ca cea mai apreciata pomana in fatza lui Dumnezeu este aceea din banii care nu-i ai, nu din cei care iti prisosesc.

Lumeste vorbind - banii dati pe jocurile de noroc se numesc taxa pe prostie.
Intr-o tara in care se fura de la ac la sute de milioane de euro, e o naivitate sa crezi ca milioane bune de euro sunt lasate la voia dnei Intamplare.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2012, 13:48:15
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

cine a putut sa faca un astfel de topic???
Reply With Quote
Vechi 25.11.2012, 04:31:08
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maverick_65 Vezi mesajul
...Dumnezeu m-a inzestrat cu un creier, un creier capabil de o bruma de inteligenta la fiecare om si implicit consider ca m-a inzestrat si cu permisiunea de a o folosi pe aceasta inteligenta iar din acest strop de inteligenta "rasar" intrebari, multe dintre ele fara raspuns pana la ora actuala. De ce sa fie pacat sa joci la loto si/sau sa te rogi sa castigi? ...
...vreau o suma suficient de mare incat dobanda lunara sa reprezinte un salariu decent. E pacat sa-mi doresc asta?
Ti-a dat minte(trup) mama ta(nu Dumnezeu) si faci calcule cum sa... nu muncesti, dar inteligenta mintii tale nu ti-a descoperit si sufletul pe care insa Dumnezeu ti l-a dat si care se va infatisa la judecata unde va da seama ca a "investit" la Loto ca sa aiba avantaje lumesti fara sa munceasca pentru ele.

Citat:
În prealabil postat de nicusor3 Vezi mesajul
Intentia de a construi biserici dispare subit totdeauna in momentul castigului.
Intentia de a construi biserici se instaleaza in centrul cercului cu diametrul de 30 de metri in care se afla numai buzunare goale si devine eventualitate daca in cerc intra oricine care are bani sau card bancar.

P.S. Nu e gluma; am avut si eu intentii.

Last edited by Demetrius; 25.11.2012 at 05:12:36.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum recunoastem siretlicurile si inselaciunile diavolului? crestinortodox123 Reguli generale de utilizare a forumului 6 08.05.2013 11:28:24
Marea smecherie a diavolului The_Fallen Generalitati 17 27.06.2011 14:57:12
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55