Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2010, 08:26:18
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Cei credinciosi nu au de ce sa se teama de criza. "Cautati mai intai imparatia cerurilor si TOATE acestea vi se vor da pe deasupra" ramane valabil cat va fi lumea. Insa cand omul isi dezlipeste atentia de pe imparatia cerurilor si si-o fixeaza pe buzunar, intrand in panica, nu e de mirare ca va duce lipsa.

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Prin declaratia
"Pe saraci ii veti avea INTOTDEAUNA",
Hristos ne-a indicat clar ca Dumnezeu nu poate face NIMIC dpdv economic pentru saraci.
Ei, asta-i o idee interesanta...Extrapoland, putem spune ca nu poate face nimic pentru mantuirea oamenilor deoarece multi vor merge in iad? Oare?
Ceea ce vrea sa spuna Domnul e ca intotdeauna lumea va fi impartita in saraci si bogati. Iar aceasta impartire este efectul pacatului . Insa Dumnezeu promite celor ce Il asculta :

"De vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău, vor veni asupra ta toate binecuvântările acestea și se vor împlini asupra ta:
Binecuvântat să fie rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul dobitoacelor tale;
Binecuvântate să fie hambarele tale și cămările tale;
Să-îi trimită Domnul binecuvântare peste grânarele tale și peste tot lucrul mâinilor tale și să te binecuvânteze în pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l dă;
Domnul Dumnezeul tău îți va da belșug în toate bunătățile, în rodul pântecelui tău, în rodul dobitoacelor tale și în rodul ogoarelor tale " Deut 28
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 18.06.2010 at 08:49:25.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 10:08:56
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Dpdv al credintei, cred ca in Romania e un pic mai bine decat in alte tari.
Oricum, la cate avorturi s-au facut in Romania, ne meritam soarta....
Vechi 18.06.2010, 18:47:13
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Spiritualitatea nu prea are de a face cu economia.In contextul mondial actual nu suntem decat o carte dintr-un castel foarte fragil.Saracii au existat intotdeauna iar Hristos a pomenit despre ei pentru ca saracii atunci ca si acum sunt mai aproape de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 18:57:53
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
saracii .... sunt mai aproape de Dumnezeu.
De ce ?? .
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 19:01:27
SamFromUrath SamFromUrath is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Implicit

Pai, cand nu in viata asta nu ai posibilitati de a trai o viata usoara si in general sa te bucuri de ceea ce ofera planeta asta, nu-ti ramane decat sa speri la promisiunile care vorbesc despre o viata vesnica si fara griji.
Iar ca omul sa se impace cu aceasta stare de fapt , chinuiala, saracia, boala si toate celelalte "binecuvantari" au fost transformate in virtuti si metode in "folosul" nostru.Si omului i s-a parut chiar logic ca suferinta e calea spre fericire.Multumirea pamanteasca a devenit sinonimul caii spre pacat/pierzanie.

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Experienta ne-a dovedit ca, la nivel general, in tarile cu bunastare materiala credinta e invers proportionala.
In Vechiul Testament, pe evrei ii ajuta Dumnezeu le dadea bogatie materiala, apoi si-o luat in cap. Mai venea un val de pedepse, se pocaiau, apoi iar ii ajuta Dumnezeu. Omul si-o ia in cap daca dpdv material sta bine...
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 19:17:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
De ce ?? .
Stii de ce..pentru ca timpul a dovedit-o ca in lumea asta saracii nu au ce pierde decit poate lanturile de la picioare..cum se spune..si cind sunt bine organizati si mobilizati cu Dumnezeu inainte schimba lumea!
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 19:18:53
idealist
Guest

Implicit

Cand Hristos a spus "pe saraci ii aveti intotdeauna cu voi" s-a referit la alta idee. Daca interpretezi in sensul ca Dumnezeu nu ajuta in probleme materiale uite opinia mea:
Daca Dumnezeu ne-ar da toate cele bune in aceasta lume, am trai intr-un rai pamantesc. Totusi noi nu meritam sa traim intr-un rai, pentru ca am fost izgoniti dintr-unul.
Cred ca ar trebui sa acceptam regulile: "..osteneală să te hranești în toate zilele vieții tale! Spin și pălămidă iți va rodi el și ... În sudoarea vieții tale iți vei mânca pâinea ta" e canonul dat pentru a ne ispasi pacatul.
Pana atunci eu cred ca ar trebui sa fim mai buni, construind pe pamant acel "Heliopolis" a lui Campanella, sa gandim si sa muncim(nu doar sa muncim, si nu doar sa gandim).
Prin munca inteleg lucrarea concreta(sa nu fie dubii).
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 19:40:26
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
Stii de ce..pentru ca timpul a dovedit-o ca in lumea asta saracii nu au ce pierde decit poate lanturile de la picioare
Sa inteleg ca tu zici ca de aia is mai aproape de Dumnezeu fiindca-s mai aproape de moarte (ca nu mai au ce manca de exemplu) ? Sau ei sunt mai aproape de Dumnezeu fiindca is asa saraci incat nu mai nimic inafara de credinta ?
Sau o combinatie intre cele doua ?

Last edited by cocacoc; 18.06.2010 at 19:42:29.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 20:27:29
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Prin declaratia

"Pe saraci ii veti avea INTOTDEAUNA",

Hristos ne-a indicat clar ca Dumnezeu nu poate face NIMIC dpdv economic pentru saraci.

Da, de suflet se ocupa, dar de banii din buzunar si bunastare nu.
daca atat ai fost tu in stare sa intelegi....
adica negi omnipotenta lui Dumnezeu?
nu ti se pare ca ai luat-o rau pe aratura...??
saracia nu e un dat, e ,de multe ori, o consecinta fireasca a lenei, a comoditatii, a patimilor.
pers f sarace care le-am vazut pana acum erau iubitoare de comoditate si...sticla.
asta ca sa vb la modul concret, nu la situatia a nu stiu caror popoare despre care nu stiu nimic decat ca mor de foame...
ca sa poti fi obiectiv trebuie sa analizezi toate aspectele situatiei.
Vechi 18.06.2010, 20:41:32
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok

saracii is totdeauna, in general,niste oameni cam ...lenesi, ca sa nu zic...de nimica, exceptie fac cazurile in care au anumite boli,si atuncea e de inteles ca nu poate omul sa munceasca,si e scuzat de situatiea sanatatii sale !
dar altfel,cum se explica ca niste oameni tineri si in putere se palng de saracie, decat ca is lenesi si nu le place munca ???
parca pe la tara sunt mii de ha de coasa si de arat...care asteapta brate de munca, de la oras !!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CRIZA MONDIALA saccsiv Generalitati 12 16.04.2012 08:25:18
Monseniorul Ioan Robu despre criza economica andra_v Biserica Romano-Catolica 0 10.04.2012 10:43:47
Urgia economica Mihnea Dragomir Generalitati 41 23.09.2011 18:38:42
Criza = ? elena20 Generalitati 7 28.07.2010 01:24:18
Despre criza laurschepsis Generalitati 2 07.10.2009 11:46:25