Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2010, 16:51:00
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
"stelele vor cadea pe Pamant"
Asta e suficient pentru a arata cat de aberanta este Biblia dpdv stiintific.

Si acum te intreb si pe tine. Nu ti se pare mult mai plauzibil ca Biblia sa fie o poveste scrisa de niste oameni limitati din mult puncte de vedere, intr-o epoca patriarhala, decat ca ea sa fie cuvantul vreunui zeu? Un zeu atotstiitor ar fi stiut ca stelele nu pot sa vada pe Pamant. Si ar fi stiut si multe altele care sunt prezentate gresit in Biblie. Ceea ce nu se poate spune despre oamenii primitivi. Lor, este evident, ca stelele li se pareau mici si intr-un eveniment catastrofal gandirea lor egocentrica le-a spus ca trebuie sa cada pe Pamant.
Sau au vazut altceva si le-au descris ca stele. Poate au vazut scantei, foc, rachete, meteoriti cine stie ce or fi vazut si le-au descris asa.
Nu stiu cine e mai copilaros, ei ca le-au descris asa, sau tu ca le interpretezi ad litteram descrierile?
Vechi 29.06.2010, 16:53:54
Senior Member

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=gb30c1nIbUs

http://www.youtube.com/watch?v=pTwcN...eature=related

?

Eu zic ca seamana cu stele care cad pe pamant.
Vechi 29.06.2010, 17:47:20
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

O fi. Problema e ca un D-zeu perfect cum e al vostru ar fi trebuit sa stie care e diferenta.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 17:56:04
Senior Member

Implicit

Citat:
O fi. Problema e ca un D-zeu perfect cum e al vostru ar fi trebuit sa stie care e diferenta.
Dragul meu, Dumnezeu stie care este diferenta, insa acele aratari din viitor au fost vazute si descrise de oameni care nu aveau notiuni de limbaj care sa descrie acest viitor chiar daca Sf. Duh le arata cum se vor petrece lucrurile.

La ce le-ar fi folosit celor care ii ascultau - si care la randul lor nu stiau ce sunt acelea rachete, de pilda - sa auda ca spre sfarsitul lumii, va fi [ poate ] razboi nuclear?

Intotdeauna inaltele viziuni avute de unii au fost comunicate celorlalti intr-un limbaj accesibil si adecvat epocii live, de la fata locului. Daca aveai vreo profetie despre penicilina in secolul 4, mi-ai fi descris-o in termeni de: vom preface mucegaiul in pulbere alba si-o vom inghiti si ne vom vindeca de boala.

Si eu desteapta ca tine cum sunt, ti-as fi zis, hai lasa-ma frate cu povestile tale. Mucegaiul e cah, bati campii.

Sau de exemplu indienii care vedeau tren pentru prima data fara sa le fi spus cineva in prealabil ce este - il numeau cal de foc sau ceva de genul asta, cand il descriau restului tribului. Exprimarea lor "puerila" desemna oare alt obiect decat acela pe care il vedeau ochii lor si pe care cei din lumea industrializata il numeau tren?

Nu. Era vorba de FIX acelasi lucru.

Last edited by Jane Says; 29.06.2010 at 17:59:08.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 20:32:27
yawbaj yawbaj is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.06.2010
Implicit

Ideea principala e ca stele gravitationale nu au sfarsit, deci nu este nici un sfarsit al lumii.
Universul e infinit in timp si spatiu si nu va exista nici o judecata de apoi.

Exista o teorie conform careia datorita legilor termodinamicii stelel ar deveni gauri negre. Dar nici acesta n-ar fi sfarsitul lumii pentru ca materia ar fi ejectata prin intermediul fantanilor albe, si existenta universului ar reaparea.

Last edited by yawbaj; 29.06.2010 at 20:38:39.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 20:50:10
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawbaj Vezi mesajul
Care este legatura dintre faptul ca universul este infinit si Judecata de Apoi?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 23:03:52
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Dragul meu, Dumnezeu stie care este diferenta, insa acele aratari din viitor au fost vazute si descrise de oameni care nu aveau notiuni de limbaj care sa descrie acest viitor chiar daca Sf. Duh le arata cum se vor petrece lucrurile.

La ce le-ar fi folosit celor care ii ascultau - si care la randul lor nu stiau ce sunt acelea rachete, de pilda - sa auda ca spre sfarsitul lumii, va fi [ poate ] razboi nuclear?

Intotdeauna inaltele viziuni avute de unii au fost comunicate celorlalti intr-un limbaj accesibil si adecvat epocii live, de la fata locului. Daca aveai vreo profetie despre penicilina in secolul 4, mi-ai fi descris-o in termeni de: vom preface mucegaiul in pulbere alba si-o vom inghiti si ne vom vindeca de boala.

Si eu desteapta ca tine cum sunt, ti-as fi zis, hai lasa-ma frate cu povestile tale. Mucegaiul e cah, bati campii.

Sau de exemplu indienii care vedeau tren pentru prima data fara sa le fi spus cineva in prealabil ce este - il numeau cal de foc sau ceva de genul asta, cand il descriau restului tribului. Exprimarea lor "puerila" desemna oare alt obiect decat acela pe care il vedeau ochii lor si pe care cei din lumea industrializata il numeau tren?

Nu. Era vorba de FIX acelasi lucru.
Ok! Am lamurit ca Biblia nu e exacta, oamenii respectivi au subestimat progresul stiintific, D-zeu, dupa ce a vorbit unor oameni fara carte, a uitat sa mai treaca pe aici pentru lamuriri. Nu stiu unde vedeti voi vreo urma de inteligenta in asemenea strategie. Eu insa, vad ca oamenii vor sa creada si de aceea, chiar impotriva dovezilor si logicii, isi fabrica niste povesti in care urmasii lor, manati de aceleasi framantari, vor crede fara ezitare. Creierul uman, ajuns la stadiul unor intrebari destul de complicate, a gasit un raspuns intr-o fiinta supranaturala, nascuta din neputinta. Eu cred ca lumea ar trebui sa treaca de stadiul respectiv.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 03:33:54
annajanette
Guest

Implicit

Va e frica de moarte ah?:))))
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 08:43:12
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
"stelele vor cadea pe Pamant"
Asta e suficient pentru a arata cat de aberanta este Biblia dpdv stiintific.
...
"stelele vor cadea" dar nu spune unde :), deci daca privesti din sistemul de referinta al planetei Pamant, im momentul in care se produce contractia gravitationala ai impresia ca toate "cad spre tine" asa cum acum avem impresia ca toate se departeaza in chip egal de Pamant, insa de fapt Hubble a confirmat ca Universul se exitide in toate directiile spatio-temporale cu aceeasi viteza, indifernet de sistemul de referinta considerat.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 08:48:17
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawbaj Vezi mesajul
Ideea principala e ca stele gravitationale nu au sfarsit, deci nu este nici un sfarsit al lumii.
.
"stele gravitatioanle"??!!! n-am auzit de asa ceva...

trebuie sa mai pui mana pe carte si mai inveti putina fizica pentru a putea discuta despre subiectele stiintifice.

Universul este finit! Tocmai asta demonstreaza Teoria Relativitatii care implica Big-Bang-ul.
Spatiu-timpul sunt finite si relative (adica se dilata si se contracta).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53