![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu tocmai. Mie mi se pare că VT abundă de prezența lui Dumnezeu, de vorbirea Lui cu oamenii, cu poporul ales și prin ei cu toată omenirea. Nu am explicații pentru părtinirea pe care le-a arătat-o în defavoarea altor popoare. Pur și simplu mă declar depășit, n-am ajuns să înțeleg. Dar poate nici ei n-au înțeles întotdeauna bine ce le spunea Dumnezeu.
Pe mine mă preocupă, însă, viața nouă în Hristos, și știu că în El S-a revelat nemijlocit și deplin Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
un grup de evrei dintr-un lagăr nazist judeca dreptatea lui Dumnezeu. concluzia unuia, după o argumentare foarte riguroasă, este că Dumnezeu nu este drept, ci doar ... a ținut cu ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.imdb.com/title/tt1173494/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
când tipul care nici nu era evreu 100% si care nici nu credea în Dumnezeul evreilor, într-un moment de maximă sfidare față de naziști, le spune: nu îi lăsați să vi-L ia pe Dumnezeu, chiar dacă el nu există. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, pentru că, chiar admițând că nu există, numai credința în El i-a făcut să supraviețuiască peste veacuri și n-aveau nicio șansă să supraviețuiască fără această credință; s-ar fi dezintegrat ca popor și ca indivizi. Lucru valabil, de altfel, pentru oricine: nevoia de sens postulează existența lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai acum nu prea mai ai ce sa admiri la ei,ca inca il asteapta pe Mesia...
EL fiind chiar sub nasul lor ,cum se spune... Nu-i judec,doar ca nu-i admir :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
da ... lăsând la o parte necredinta mea ... este ca si cum ți-aș spune că eu îl aștept încă pe Moș Crăciun, iar tu mi-ai spune că la tine a venit încă de cand aveai 5 ani, iat eu ti-as spune: nu nu era ăla cel adevarat. la mine vă veni cu mult mai multe cadouri :))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? | bodale | Intrebari utilizatori | 2 | 09.03.2012 14:08:14 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Drept la impartasanie! | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 11.05.2010 11:10:18 |
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 18:44:55 |
|