Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2012, 17:13:59
N.Priceputu
Guest

Implicit

Nu tocmai. Mie mi se pare că VT abundă de prezența lui Dumnezeu, de vorbirea Lui cu oamenii, cu poporul ales și prin ei cu toată omenirea. Nu am explicații pentru părtinirea pe care le-a arătat-o în defavoarea altor popoare. Pur și simplu mă declar depășit, n-am ajuns să înțeleg. Dar poate nici ei n-au înțeles întotdeauna bine ce le spunea Dumnezeu.
Pe mine mă preocupă, însă, viața nouă în Hristos, și știu că în El S-a revelat nemijlocit și deplin Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:24:07
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu tocmai. Mie mi se pare că VT abundă de prezența lui Dumnezeu, de vorbirea Lui cu oamenii, cu poporul ales și prin ei cu toată omenirea. Nu am explicații pentru părtinirea pe care le-a arătat-o în defavoarea altor popoare. Pur și simplu mă declar depășit, n-am ajuns să înțeleg. Dar poate nici ei n-au înțeles întotdeauna bine ce le spunea Dumnezeu.
Pe mine mă preocupă, însă, viața nouă în Hristos, și știu că în El S-a revelat nemijlocit și deplin Dumnezeu.
și văzut filmul Dumnezeu la judecată? (sau judecata lui Dumnezeu, nu mai știu titlul în engleză).
un grup de evrei dintr-un lagăr nazist judeca dreptatea lui Dumnezeu.
concluzia unuia, după o argumentare foarte riguroasă, este că Dumnezeu nu este drept, ci doar ... a ținut cu ei.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:35:49
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
și văzut filmul Dumnezeu la judecată? (sau judecata lui Dumnezeu, nu mai știu titlul în engleză).
concluzia unuia, după o argumentare foarte riguroasă, este că Dumnezeu nu este drept, ci doar ... a ținut cu ei.
Probabil e vorba de filmul "God on trial".

http://www.imdb.com/title/tt1173494/
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:50:20
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Da, l-am văzut recent, la recomandarea lui Cezar Ioan (da, God on Trial). De acolo am preluat răspunsul pe care ți l-am dat. Filmul mi s-a părut deosebit de interesant, între altele și pentru această diferență dintre „Dumnezeul lor” și „Dumnezeul nostru”. Ei, necunoscându-L pe Hristos, trăiau o tragedie. Creștinii, în situații asemănătoare cu a lor, sunt mângâiați știind că Hristos suferă cu cei ce suferă, că El însuși S-a făcut unul dintre noi.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 18:22:07
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, l-am văzut recent, la recomandarea lui Cezar Ioan (da, God on Trial). De acolo am preluat răspunsul pe care ți l-am dat. Filmul mi s-a părut deosebit de interesant, între altele și pentru această diferență dintre „Dumnezeul lor” și „Dumnezeul nostru”. Ei, necunoscându-L pe Hristos, trăiau o tragedie. Creștinii, în situații asemănătoare cu a lor, sunt mângâiați știind că Hristos suferă cu cei ce suferă, că El însuși S-a făcut unul dintre noi.
mie cel mai mult mi-a plăcut faza din spre final.
când tipul care nici nu era evreu 100% si care nici nu credea în Dumnezeul evreilor, într-un moment de maximă sfidare față de naziști, le spune: nu îi lăsați să vi-L ia pe Dumnezeu, chiar dacă el nu există.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 18:32:24
N.Priceputu
Guest

Implicit

Da, pentru că, chiar admițând că nu există, numai credința în El i-a făcut să supraviețuiască peste veacuri și n-aveau nicio șansă să supraviețuiască fără această credință; s-ar fi dezintegrat ca popor și ca indivizi. Lucru valabil, de altfel, pentru oricine: nevoia de sens postulează existența lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 18:36:22
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, pentru că, chiar admițând că nu există, numai credința în El i-a făcut să supraviețuiască peste veacuri și n-aveau nicio șansă să supraviețuiască fără această credință; s-ar fi dezintegrat ca popor și ca indivizi. Lucru valabil, de altfel, pentru oricine: nevoia de sens postulează existența lui Dumnezeu.
trebuie să admiram acest fapt, fie că ne plac fie fă nu. mă refer la continuitatea lor.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 18:44:19
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Pai acum nu prea mai ai ce sa admiri la ei,ca inca il asteapta pe Mesia...
EL fiind chiar sub nasul lor ,cum se spune...
Nu-i judec,doar ca nu-i admir :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 18:52:28
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pai acum nu prea mai ai ce sa admiri la ei,ca inca il asteapta pe Mesia...
EL fiind chiar sub nasul lor ,cum se spune...
Nu-i judec,doar ca nu-i admir :)
da ... lăsând la o parte necredinta mea ... este ca si cum ți-aș spune că eu îl aștept încă pe Moș Crăciun, iar tu mi-ai spune că la tine a venit încă de cand aveai 5 ani, iat eu ti-as spune: nu nu era ăla cel adevarat. la mine vă veni cu mult mai multe cadouri :))
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 19:05:54
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
da ... lăsând la o parte necredinta mea ... este ca si cum ți-aș spune că eu îl aștept încă pe Moș Crăciun, iar tu mi-ai spune că la tine a venit încă de cand aveai 5 ani, iat eu ti-as spune: nu nu era ăla cel adevarat. la mine vă veni cu mult mai multe cadouri :))
Este o comparatie putin hazardata,nu :) ???
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? bodale Intrebari utilizatori 2 09.03.2012 14:08:14
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Drept la impartasanie! Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 10 11.05.2010 11:10:18
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55