![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
hai lasa-o balta cu basmele astea cu iubirea exagerata cu sacrificii de sine in casatorii, iubirea de genul asta cu sacrificii zdravene e intre rude de sange ,parintii care s-au sacrificat pt tine, fratii, surorile pt cine are norocul sa aiba , nu un strain de pe strada. Intre rude exista niste compatibilitati puternice, vorba aia sangele apa nu se face. Asta cu iubitul sotilor, e adevarat asa cere D-zeu, sa te sacrifici pe tine pt el/ea, dar cati dintre noi sunt sfinti sa respecte intocmai? 5% din populatie. Eu ma refeream la restul de 90 % care nu suntem sfinti.
Eu nu o sa iubesc niciodata un strain de pe strada incat sa ma sacrific pt el, pt parinti sau rude da, sau copii, e alta treaba. |
|
|||
|
|||
![]()
Consuela, ce ne impiedica sa afirmam vrute si nevrute pe un simplu forum? Stai linistita, nu vad pe nimani dandu-si haina de pe el vreunui cersetor sau luand vreun copil orfan sa il creasca. Asta ca sa nu mai vb de sacrificii
|
|
|||
|
|||
![]()
stiu dar daca te lasi dominat si condus de altul e clar sacrificiu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
atata timp cat o relatie de iubire este privita ca un camp de forte in care cineva conduce si altcineva e condus e clar ca vei fi mereu in alerta de a nu fi dominat,,,,Intotdeauna exista un cal si un calaret dar acest lucru e in permanenta miscare, e o relatie dinamica in care rolurile se schimba si in care este si o anumita libertate si frumusete.
Consulea cand zici un strain de pe strada te referi la un viitor sot? |
|
|||
|
|||
![]()
pt dilema: nu era adresat tie pt ca sunt de acord cu tot ce ai zis, nu am la ce sa te combat.
pt calator: exact. Rudele nu se schimba niciodata, pe cand pers cu care te casatoresti nu se stie ai dreptul conf. religiei crestine la casatorie de 3 ori! |
|
|||
|
|||
![]()
draga mea la ce parere ai tu despre barbati poti sa ai dreptul si de 100 de ori .... Oamenii se schimba pur si simplu nu pt ca iti sunt rude sau nu ci pentru ca asa e treaba. Firesc este ca sotul/ sotia sa iti fie aproape si sa te sprijine cel mai mult, pentru ca cu el petreci cea mai multa vreme, cu el imparti bucuri si necazuri, el in principiu traieste mai mult decat parintii si este mai interesat de tine decat rudele Dar pana la urma r
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca incerci sa gasesti argumente din Vechioul testament penstru a-ti sustine o idee te catalogheaza ba eretica, ba crestinismul se bazeaza pe Noul testament (si in contextul crestin vechiul testament nu are valoare), ba ca interpretezi gresit Biblia cu toate ca pur si simplu ai expus versetul si ai pervertit cu nimic semnificatia biblica a versetului. chestia cu calul si calaretu...asta e natura instictuala din noi si nu natura divina prin Hristos din Evanghelii. |
|
|||
|
|||
![]()
daca un barbat te umileste te umileste fiindca are o anumita structura psihologica si nu pentru ca a inteles/ interpretat un anumit verset/ pasaj evanghelic pe care il asculta pentru o perioada scurta de timp in biserica. E ca si cum te duci la altar cu un baiat super ok si te intorci cu unul schimbat ca i-a suant clopotelul dupa ce a participat la taina nuntii.
Barbatii care isi umilesc sotiile sau eu stiu ce comportamente mai au nu sunt neaparat crestini practicanti prin urmare sunt alte cauze mai profunde. Citatul din Sf Apostol Pavel este extraordinar, Barbatului ii spune sa isi iubeasca sotia pana la sacrificiu de sine "așa după cum Hristos a iubit Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfințească". Teama de barbat eu o inteleg ca un fel de teama de a nu supara, ca un fel de grija asa cum zice pãrintele Teofil: Adicã femeia sã fie cu sfialã fatã de bãrbat, cu grijã sã nu provoace nemultumiri, sã nu fie indiferentã de ceea ce se întâmplã si de ceea ce trebuie sã se întâmple. "Sã se teamã de bãrbat", Si intradevar cand iubesti traiesti cu o teama de a nu supara, o anumita sfiala pe care am inteles-o cand am intalnit spre ex ucenici foarte iubitori de parintele lor duhovnic sau in relatia mama copil mai ales cand acesta e f mic si e f mare grija pentru el Dar si in relatia de cuplu am intalnit-o sub forma unei griji deosebite a sotiei pentru binele barbatului, o delicatete in a -si spune niste pareri contradictorii si asta pentru ca in fond barbatul este f sensibil , un copil trmator de aici si vulnerabilitatea lui care il determina cumva sa reactioneze mai impulsiv, sa fie mai agresiv ca forma de aparare http://www.voscreasna.com/56/sfaturi-sotilor-crestini-sfantul-ioan-gura-de-aur/ |
|
|||
|
|||
![]()
Calator, ar fi frumos ca acest sentiment, aceasta teama de a nu supara persoana iubita sa fie reciproc. De fapt toate sentimentele sa fie reciproce, totul sa fie facut din iubire si nu din obligatie.
Totul este bine pana cand nu se ajunge la teama de a nu supara pentru ca daca supar risc sa primesc palme pumni si tot tacamul :P |
|