![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toata literatura universala fosneste de poeti si poetese indragostiti/ indragostite de luceferi, stele, ape, nori, frati cu codrul, raul, ramura de cires. Metafore si figuri de stil, evident. Unele adevarate bijuterii stilistice si opere de arta, altele cautari, tresariri, altele doar onirisme. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca punctele de vedere ecumeniste si respectiv proto-schismatice se vor armoniza vreodata la masa dialogului. Pentru binele Bisericii, ar fi oportun sa o faca inainte de tinerea sinodului din Creta. Nepomenirea ierarhului, cita vreme nu se traduce faptic in "imi iau jucariile si ma car, nu jucati cinstit", adica in schisma, este in regula. Insa oameni aprinsi precum Longin de Banceni nu se vor opri aici. Sau "vedetele" Serafim de Pireu si Ieremia de Gortina... Sau altii. Cel putin gruzinii au avut o atitudine cinstita si sanatoasa: "Nu sintem de acord, nu facem schisma, nici nu achiesam la ce vrea Bartolomeu".
Parca vad ca PS Longin ajunge episcop in BOSV... |
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau ca Ovidiu B. nu mai este coleg cu noi. Ar fi adus contributii interesante. Ovidiu, daca citesti acest topic, incearca sa intri din nou pe forum, daca vrei si poti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca vroia si putea nu demisiona :)
Oricum discutia a devenit teribil de seaca si sterila, e un nonsens ca si intentiile din spatele deschiderii acestui subiect.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O ultima precizare, in 1014 toata Patriarhia a avut acea reactie, nu dar niste credinciosi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Schisma de la 1054 a fost o chestie pur politica: se umflase taritza orgoliului tipic romeilor in patriarhul bizantin de atunci, iar cardinalul Humbert nu era tocmai un om al tactului." Iar eu consider ca asta e un act evident de coprofagie. Unul din multele tale accese necenzurate prin care te reversi asupra Bisericii. Sau, ma rog, asa ti s-o fi parind ca faci. |
|
||||
|
||||
![]()
da prietene, BOR este Biserica lui Hristos!
|
||||
|
||||
![]()
daca ceea ce am scris in mesajul meu este gresit, te rog sa ma corectezi
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|