![]() |
![]() |
|
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce spui tu cu mutatiile genetice la indivizi din aceiasi specie care apoi se reproduc cu indivizii cu lat tip de mutatii si la sfarsit avem o alta specie este poveste (presupunerea pe care de ceva vreme se straduiesc evolutionistii sa o dovedeasca)Un fluture cu caracterisitic x care se imperecheaza cu altul ce are caract y (x si y fiind caracteristici diferite de z ce apartin speciei primare) da nastere tot la un fluture cu caracteristici t dar fundamental e tot fluture.
S-a constat ca de cele mai multe ori mutatiile geentice sunt daunatoare sau letale In functie de cantitatea de material genetic implicat, mutatiile pot fi genomice (care afecteaza genomul in totalitatea sa prin modificari ale numarului de cromozomi), cromozomiale (care afecteaza structura unui cromozom) si genice (care afecteaza o singura gena).Dupa tipul de celule in care apar, mutatiile pot fi gametice sau somatice. Numai mutatiile gametice sunt ereditare, cele somatice afectand doar individul la care au aparut. La animale, mutatiile genomice fie sunt letale, fie produc sterilitatea, deci nu pot fi transmise la urmasi. La plante, aceste mutatii nu sunt intotdeauna letale, uneori putand aparea plante viabile si fertile cu anumite tipuri de mutatii genomice. Cercetarile din ultimele decenii au scos in evidenta faptul ca organismele vii poseda mecanisme celulare de eliminare a mutatiilor. Cel mai raspandit mecanism este bazat pe faptul ca agentii mutageni afecteaza una din cele doua catene ale moleculei de ADN, cealalta ramanand de obicei intacta. Setul enzimatic al celulei elimina portiunea defecta si apoi o resintetizeaza pe baza catenei ramase intacte. Dat fiind faptul ca din punct de vedere biochimic cele doua catene nu pot fi deosebite, nu e clar de unde “stie” celula care este catena modificata si care este cea normala, dar este evident ca ea reuseste sa faca aceasta distinctie, cazurile in care greseste fiind foarte rare. La celulele eucariote s-a observat si faptul ca celula repara erorile din portiunile de ADN informational, in timp ce portiunile non-informationale care separa genele nu sunt reparate.Mai exista si alte mecanisme de eliminare a erorilor, legate in special de reproducerea sexuata, care fac ca dupa un numar de generatii gena mutanta sa dispara practic din populatie (lucru constat in urma experimtentelor de laborator de biotehnologii fermentative facute pe tulpini de microorganisme _ poti citi de pe internet mai multe informatii despre cand cum) S-au dezvoltat o serie de biotehnologii moderne, bazate pe diferite tehnici de manipulare a informatiei genetice, mergand pana la nivel molecular. Practic putem spune ca a aparut un nou domeniu: ingineria genetica. A devenit astazi posibil sa realizam in laborator genotipuri noi, inexistente in natura. Prin tehnici de clonare s-a reusit obtinerea unor organisme identice din punct de vedere genetic. Prin tehnologia ADN-ului recombinat s-a reusit sa se transfere gene de la o specie la alta, obtinandu-se astfel organisme transgenice. Prin tehnici de fuzionare a unor celule s-au obtinut hibrizi somatici intre specii foarte diferite si chiar intre plante si animale. La animale din aceste celule hibride nu este posibila obtinerea unor organisme noi, ele existand numai ca linii celulare mentinute pe medii de cultura artificiale. La plante s-a reusit ca din asemenea celule hibride sa se regenereze noi plante, cu caractere care nu exista in natura.Si intr-un caz si in altul, hibrizii obtinuti prezinta o accentuata instabilitate genetica, cromozomii uneia din specii avand tendinta de a-i elimina pe cei ai celeilalte specii. De aceea am scris ca evolutionismul este depasit pentru ca el prezinta doar o teorie/ presupunere |
|
|||
|
|||
![]()
De ce va tot ganditi la ce cred altii. Voi sunteti destul de crediciosi ca sa puteti arunca cu piatra?
Daca vei avea o atitudine umila fata de aproape si acesta va invata ce inseamana a fi umil. O zi buna la toti si la treaba ca Romania are mult de recuperat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai, crestinii nu le pot demonstra nimic ateilor. A crede nu implica dovezi, demonstratie. Daca simti nevoia sa dovedesti cuiva cat de buna este religia ta inseamna ca nu crezi cu adevarat. Crede tu pentru tine si nu te mai amesteca in treaba ateilor.
Este cea mai usoara cale sa te refugiezi in Dumnezeu cand ai o problema; ei cred in lucrurile pamantesti; puterea este in mana omului; nu este nimic dupa moarte; conteaza ce lasi aici, pe pamant. Cam in asta cred ei. Ateii spun ca pamantul nu a fost creata in 7 zile pentru ca dovezile arata ca s-a creat in milioane de ani. Ei nu cred ca un om poate invia. Neaga existenta unei forte supranaturale, indiferent de nume. Si spre surprinderea tuturor, toti ateii pe care i-am cunoscut vorbesc frumos, civilizat, spre deosebire de multi crestini cu numele. Si o fac pentru ca asa cred ei de cuviinta, nu o fac din ipocrizie, frica, teama. Nu o fac nici asteptand rasplata intr-o alta lume. Nu este nimani in masura sa judece Nu vad cu ce i-ar interesa pe crestini problema ateilor. Este dreptul lor sa creada(sau sa nu creada) in ce doresc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ateii nu cred nici in Dumnezeu/Zei,nici in Diavol,nici in mantuire,iar multi(desi nu toti)nu cred in viata de dupa moarte.Iar cand au un necaz,cand sunt bolnavi,etc,pur si simplu se intreaba ce pot face ei in aceea situatie.Nu inseamna ca sunt oameni lipsiti de moralitate,sau ca nu pretuiesc viata,etc.
PS:da,sunt atee. |
|
|||
|
|||
![]()
:)Dragi noi forumisti atei, nu stiu de ce dar am eu asa o "simtire":D ca dumneavoastra sunteti de fapt pusi sa ne incercati rabdarea si iubirea fata de eretici....ca tot se vorbea atat de mult de ea pe aici... Ei bine, NU NE VETI TULBURA!DE CE? PENTRU AC NE ESTE MILA DE VOI...SI PENTRU CA VA VENI VREMEA CAND VA VA FI RUSINE DE CELE CE SCRITI PE AICI! Ca va fi aici..sau la judecata numai Dumnezeu stie..oricum un Bien ati venit eu tot va spun..:p:p:p si La revedere:D:D:D
|
|
|||
|
|||
![]()
Sincer......nu cred ca are de ce sa iti fie mila.Personal,am o viata f frumoasa,chiar daca nu cred in D-zeu.Si,te pot asigura ca niciodata nu mi-a fost rusine de nimic din ceea ce am facut sau am spus.
PS:nu m-a pus nimeni sa scriu asta:) |
|
|||
|
|||
![]()
Ma, io am auzit de la tata ca ateii astia, is comunisti, e adevarat?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 17:02:34 |
Ateismul (part 2) | informatorul | Alte Religii | 142 | 09.11.2011 01:44:27 |
Ateismul e sexy | Bast-et | Generalitati | 32 | 20.09.2010 19:17:53 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
|