![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu toate ca arata ca un semn evreu, Maghen David,(semnul regelui David) ,avatarul nu are nici o legatura cu asta. Lam gasit si mia placut. Original este un simbol indian (din India) a desteptaciunii.
|
|
|||
|
|||
![]()
multumesc pentru explicatii, inclusiv cea cu avatarul - care recunosc ca m-a dus cu gandul la steaua regelui David.
sper sa mai aveti rabdare sa participati la discutii pe acest forum. |
|
||||
|
||||
![]()
Insa diferite persoane aci vor ca discutile despre Judaism sa se schimbe in propaganda antisemita din partea lor.
Eu vreau sa discut Judaism si diferentele intre religii. Sunt convins ca puteti invata de la mine despre Judaism, asa cum este nu cum este descris decatre slabi de minte si ignoranti. |
|
|||
|
|||
![]()
Iti multumesc din suflet pentru raspuns, [COLOR=#0000ff]Evreulcelales[/COLOR]. este ca o confirmare ceea ce mi-ai scris cu ceea ce s-a intamplat. Eu nu m-am gandit la nici o convertire, la vreo schimbare de religie sau altceva. credinta mea e una, in Bunul Dumnezeu si in Sfanta Treime si in toate minunile ce se intampla zi de zi. dar tot vreau sa stiu mai mult si sa aflu mai multe. Iti multumesc inca odata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Propaganda antisemita ia nastere ca si la legionari, din frustrari personale si LIMITARI din sentimentul neimplinirii si mai ales a DEZNADEJDII si FRICII!...caracteristice tarilor mici si izolate. Priveste daca a existat vreodata fanatism religios sau antisemit in tarile mari cu deschideri largi catre lume. De aceea evreii in masa s-au refugiat in ele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu Il consideri Dumnezeu, este treaba ta, dar nu agreem sa-ti si exprimi acest gand. |
|
|||
|
|||
![]()
Avand primele 5 Carti din biblie comune, poate ca acolo ar trebui sa ne concentram, caci sunt convinsa ca aveti scrieri multe referitoare la Facerea sau Cartile lui Moise.
Eu as vrea sa stiu de ce evreii despart mancarea de carne de cea de legume, in asa fel incat si vasele, si cuptorul in care se prepara si apoi si masina de spalat vase trebuie sa fie ori pentru preparatele de carne, ori pentru legume. De ce aceasta grija de a nu le amesteca? Si o alta intrebare: ce semnifica leganatul si lovitul cu capul in zid la rugaciunea evreilor? Va ajuta cumva sa intrati intr-o anume stare? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In VT este scrisa cererea lui Dumnezeu de la poporul Lui, sa nu manance carne de vitel gatit in laptele mamei lui. Evreii au inteles ca nu este voie sa manance CARNE si LAPTE la aceias masa. Carne de porc este oprit de mancat. Pesti fara solzi sunt opriti de mancat. Sunt permise de mancat numai vite care rumega si au copitele despicate ca vavile,oile s.a.m.d. Astea sunt legile Kashrutului care are ca scop sa pazeasca sanatatea poporului si sal indeparteze de mancari traditionale a popoarelor pagane. Interesant ca pana azi traiesc in Israel porci salbatici care sunt contaminati cu un vierme care traieste in carnea lor si o parte din oameni se pot contamina si murii in mari suferinte. Legumele si toate altele care nu am amintit sunt absolut libere la consumatie. Cand evreii habotnici se roaga rugaciuni stiute pe de rost,rugaciuni scrise in anumit tempo, ei gasesc ca este confortabil sa se legene usor in ritmul rugaciunii. Nu numai se leagana, uneori se inclina usor,uneori pun mana dreapta pe pieptul stang (inima) si uneori se aseaza si asculta cum altii citesc din Tora. Despre lovitul zidului cu capul,nu exista asa ceva. Se poate ca acei care se roaga langa Zidul Plangerii obisnuiesc sa se apropie de zid si vi se pare ca se lovesc de zid dar ei poate numai se sprijinesc de zid. Evreii religiosi nu au nevoie de "stari speciale" ca sa se roage.Cand ei se roaga ei se simt aproape de Dumnezeu. Cred ca am fost destul de clar. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|