![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Intradevar trebuie luat aminte la tot ce se scrie si la toate zvonurile ce se vehiculeaza pe la urechiusele si ochisorii nostrii. Sa fim mai degraba sceptici, si sa cascam gura la scandaluri si dezbateri cat mai putin.
Avem ierarhi care fac multe boacane care mai de care, avem si noi stolurile noastre, si inclinam spre diverse directii fie mai relaxate sau mai conservatoare, vedem si paiul din ochiul celuilalt fara sa ne uitam la barna noastra, dar astea toate ni se trag din mandrie, din lene si din lipsa de iubire. La ce ne foloseste ca salivam in fata TV-ului cand mai apare un calugar care a luat mita,sau nu stiu ce ierarh a mai scos o perla? Sau cu ce suntem mai castigati ca palavragim aici? Daca ar fi sa fim sinceri, si ne-am dori cu adevarat sa se intample o schimbare in bine, nu ne-am mai pierde vremea in visare si discutii ci am lua atitudine. Mai intai incepand cu noi, fiind mai buni mai iertatori, si apoi implicandu-ne activ in problema. In cazul Corneanu, atat de mediatizat, cate asociatii ortodoxe au luat atitudine, facand petitii la Patriarhie sa aplice canoanele in cazul in care nu se pocaieste? Cati credinciosi au indraznit sa mearga sa vorbeasca cu dansul, sa il roage sa se schimbe. Cati au indraznit macar sa ii scrie o astfel de scrisoare? (si sunt sigura ca daca ar exista un astfel de bombardament de atitudine buna din partea credinciosilor, lucrurile s-ar fi schimbat in bine) Cand vine vorba sa riscam sa peirdem ceva, sau cand e nevoie sa renuntam la confortul nostru, nu mai suntem asa de viteji. Pe scurt, haideti sa fim onesti: NOUA NU NE PASA! vrem doar paine si circ...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prosteli... eu insami am fost la Patriarhie zilele astea sa dau 40 de liturghii pentru bunica mea, ca acolo fac slujba zilnica. Am prins un calugar pe care l-am vazut ca face parte din alaiul Patriarhului - nu episcop, ci intr-o functie administrativa - l-am intrebat cati bani sa dau, mi-a zis "cat puteti". I-am dat o suma modica (1 leu de liturghie). Apoi i-am spus ca vreau sa dau bani si pentru coliva (parastase), insa m-am scotocit in buzunare si nu maia veam decat max. vreo 10 lei in bancnote de cate 1 leu si mi-a spus sa nu ii mai dau in plus, ca intra si coliva in banii aceia, si sa pastrez ce mai aveam pentru lumanari. Si da, unele manastiri au tarife fixe. de exemplu, Pasarea. Ca sa dai 40 de liturghii (in care poti scrii cati vii si cati morti vrei), costa 15 lei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau de atatea discutii care nu fac bine nimanui, mai ales acum inainte de a intra in post.Ar trebui sa luam aminte la cate cheltuieli are BO.Cum se pot construi noi biserici, Catedrala Neamului, etc ?Dar finantarea parohiilor sarace ?Post cu pace!Doamne ajuta!
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta! Sa luam aminte ca mercantilizarea Bisericii este ceva ce nici Hristos nu a incurajat. A se vedea episodul cu schimbatorii de bani in Templu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Post binecuvantat !Doamne ajuta !
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
Credeam ca in pilda talantiilor nu se vorbeste de bani ci de virtuti...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|