![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ai dat primul mesaj exact pe o ciudatenie de topic, unde numai de umbrela nu se vorbeste! (citeste toate mesajele de aici ca sa intelegi ce spun) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Și eu scriu:D
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Am să încerc și eu să scriu în românește. Numai că nu sunt deloc obișnuită. Plus ca nu am tastatură cu caractere românești, deci trebuie să mă bazez doar pe memoria degetelor ca să îmi dau seama unde sunt tastele. Hmmm.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te felicit pentru decizia luată ![]() ![]() Nici eu n-am tastatură românească, dar m-am obișnuit așa. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu am tastatura japoneza si nu stiu cum sa fac sa functioneze cu diacritice, mai ales ca am din ce in ce mai multa nevoie sa scriu astfel la editare, la scoala. Mi-a explicat profesorul cum sa fac sa scrie cu diacritice pentru celalalt calculator romanesc, dar nu prea-l folosesc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Depinde ce fel de calculator ai. Dacă ai Apple pot să îți explic.
De fapt unul dintre motivele pentru care mi-am făcut cont pe acest forum acum câțiva ani a fost că vroiam să exersez scrisul în românește. Cu diacriticele mai greu, cât am fost la liceu nu am scris nimic la calculator, când am plecat la facultate nu a mai trebuit sa scriu nimic în românește.
|
|||
|
|||
![]()
1. Parerea mea este ca raspunsul la intrebare este: nu stim. Dar daca umbrela a cazut vertical si tija verticala cu manerul au ceva flexibilitate, este posibil sa fi ‘sarit’ ca un arc si sa se fi indepartat mult de cuier. Dar, daca e sa cautam ceva ‘necurat’ sau ‘divin’ in chaestia asta, este exact ‘Cum va place!’(Shakespare). Se spune ca omul creaza universul cu mintea lui si ceea ce exista pentru unii, nu exista pentru altii, caci imaginatia joaca un rol foarte important ca si credinta. Deci, este posibil orice si orice se poate ‘activa’ din aceasta intrebare si imaginatie a interferentei divinului sau satanei in deplasarea umbrelei. Deci, daca vrei sa te simti inconjurat de tot felul de semne satanice, atunci, crede ca era ‘Necuratul’ si atunci si daca curentul tranteste usa, Satan va fi in casa ta, pana poti sa innebunesti singura…Iar daca vrei sa simti protectia divina, crede ca Dumnezeul a mutat umbrela si atunci, orice lucru ti se intampla va veni ca un semn divin, de pedeapsa sau recompensa, etc.
2. Cred ca ar trebui sa ne gandim ca noi, romanii, facem atata caz ca suntem oameni buni si crestini, dar ceea ce am citit mai sus demonstreaza ca uitam ce insemna asta sau nu aplicam in practica: - Este evident rasismul si discriminarea pe motive religioase, etnice, regionale, sex, etc - Limbajul nu este deloc smerit si umil ca al unui veritabil OM - Toti cauta sa DEMONSTREZE CEVA sau CINE ARE DREPTATE, de parca este un concurs… - Lipsa de maniere elegante: parerile celorlalti sunt atacate cu cuvinte si replici ‘usturatoare’ menite ‘sa puna la punct’, pe ton taios uneori si usor agresiv - Toleranta, adica acceptarea diversitatii de opinie, este ca si inexistenta; ori ca mine, ori ca tine; dar nimeni nu zice, poate nu e ca nimeni, sau ‘eu cred ca’…, ci ‘asa este’, adica fiecare graieste ADEVARUL UNIVERSAL PENTRU TOT GLOBUL…. - Lipsa iubirii aproapelui este iarasi ceva insesizabil - Orice incercare de justificare cu fapte istorice este din start menita esecului, zic eu, caci pe vremea lui Ceausescu se preda o istorie, iar din 1989, o alta, care se tot schimba….Adica, cine este la putere, scrie istoria….si arheologia nu este o stiinta exacta, ci de probabilistica si statistica curata, cu generalizari uneori menite sa duca la rezultatele dorite de cei influenti…. - Biblia este o culegere de povesti din folclor, spusa ca Miorita, din gura in gura, adaptata dupa nivelul de intelegere si gandire al fiecarui povestitor, iar Patrarhul (si Regina, in Regatul Unit, de exemplu), o aproba si cenzureaza; deci, nu apare publicat in Biblia curenta, ceea ce contravine conducerii actuale - Daca toate religiile au dreptate doar partial? Adica, oare n-ar fi bine sa se creeze o religie a BINELUI UNIVERSAL pentru tot globul si atunci puterea binelui pe pamant ar creste fantastic, iar aceasta religie sa se bazeze pe partea comuna a tuturor religiilor ocrotitoare de viata? Daca s-ar cauta partea comuna a tuturor religiilor, s-ar trage concluzia ca sunt universal valabile: IUBIREA si POZITIVISMUL, cu ceea ce insemna el, CREDINTA IN PUTERILE TALE SI IN SOARTA, IN UNIVERS, IN DIVIN, CURAJ, GRATITUDINE PENTRU TOT CE INSEMNA VIATA SI RESPECTAREA EI, TOLERANTA, MODESTIE, GENEROZITATE, etc sunt de fapt elemente comune in multe religii, precum si postul (in functie de clima si zona geografica), portul (unde sunt zone desertice si nisipoase, oamenii sunt infasurati cu marame sau turbane, cu haine lungi, au pielea cat mai acoperita, barbati si femei, iar barbatii sunt circumscisi, fie musulmani, fie evrei, ca sa se evite raspandirea infectiilor cauzate de praf si lipsa apei, nespalare, in zonele genitale), ca procreerea este rolul si perfectionarea spirituala, scopul, ca rugaciunea si cainta/spovedania sunt metode de purificare spirituala, ca toti cred intr-o viata dupa viata pe pamant si ca fiecare religie are ritualuri mai mult sau mai putin asemanatoare de a isi ‘asigura’ un loc bun acolo, etc - Daca nu gandim decat cu o treime din creier, cum putem avea pretentia ca stim sa interpretam corect toate semnele universului acesta? Cum suntem noi atat de SIGURI ca asta si aia este solutia pentru toti si pedeapsa sau rasplata? Eu cred ca trebuie sa specificam doar ca MULTE CONCEPTE ALE CRESTINISMULUI SUNT VINDECATOARE, GENERATOARE DE COMFORT PSIHIC SI INTELECTUAL, ELIBERATOARE DE STRES, CREATOARE DE ENERGIE DE A CONTINUA SA SUPRAVIETUIM PE PAMANT LAOLALTA, dar sunt si conceptii din crestinism cu care multi nu sunt de acord sau parti ale trecutului razboinic, cruciadele crestine, etc, care au facut pe multi sa se dezica de Crestinism din cauza cruzimii si crimelor cu care s-a impus aceasta religie initial |
|