![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
O reactie normala...si sunt convins ca nu sunteti singurul...lumea se prabuseste, si e pentru mantuire, nu-i asa, daca terra este cilindru, sfera, geoid, cub, sau poliedru.
Sa va zic un secret de grad inalt, cam 38 cu 9: pamantul e amoeboidal!! Serios acum, frate Florin-Ionut: nu gandesti ca un univers ca cel propsu de pamantoplatisti/fixisti este un univers meschin? Logic: un Dumnezeu infinit ca puteri produce un Univers nesfarsit la scara detaliior si a dimensiunilor, omeneste vorbind. Si chiar ingereste. Dumnezeul meu, pe o planeta neinsemnata dintr-un brat al acestei Galaxii, a creat OMUL. A creat si continua sa creeze fiinte. "Tatal Meu lucreaza, si Eu deasemnea lucrez". Cine a zis-o? Un univer meschin de doi bani este mai potrivit pentru starpitura de demiurg al gnosticilor, nu pentru Dumnezeul meu si, cred, si al tau. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca si un copil de 7 ani etate poate demola modelul PP...ca sa zic, cum zis mai sus: se prabusesc economii, destine, natiuni. Si unora le arde de cum arata planeta asta vazuta din spatiu! E de ras? Eu zic ca e si de plans.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS daca gravitatie nu exista atunci de ce mai cad meteori si meteoriti pe suprafata pamantului?? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar eu unul nu am dovezi pentru aceasta... Am raspuns strcit ca reactie logica in limitele posibilului. Desigur, presupunind ca Pamantul e intr-adevar rotund, ar trebui ca permanent, pe orice axa verticala in raport cu solul, sa actioneze o forta externa cu varful vectorului orientat spre Terra. Him... Dificil de sustinut... Dar gravitatia insasi nu imi pare o forta absoluta ci rezultanta unui cumul de forte. Fulgul de papadie, avionul care zboara etc. Cumul de forte. Rezultanta conteaza, nu forta. Asta are si ecou teologic: pacatos, betiv, curvar etc. Dar uite ca a facut nu stiu ce gest minunat sau lant de gesturi si acum e considerat sfant (sa mai trimit si eu la Stefan Cel Mare si Sfant?) Rezultanta conteaza. Exista o carte, Puterea si gloria, a unui scriitor numit Graham Green, in care personajul principal e preot si, prin forta vietii sale, cam betiv. Cititi si spuneti-mi daca e sfant sau nu, in ultima instanta (caci sustin: rezultanta conteaza). |
|
||||
|
||||
![]()
În prealabil postat de Raoul
Subject closed,te-ai incuiat singur! Acum sa te intreb: daca o distanta reala (conform PS) intre doua puncte este de 1000 km,iar in cazul PP ar fi 3000,cum se face ca NICIUN mijloc de transport (avion,vapor etc.) nu a ramas fara combustibil? Adica ei traiesc cu iluzia ca sunt X km... Ca atare,pun combustibil exact pt. atat,cu o mica marja de toleranta. Cum se face ca a ajuns exact? Ca poate instrumentele mint,dar motorul ala tot se invarte si consuma... Astept un raspuns clar (care oricum ai da-o logig,el NU exista). De-aia te intrebasem si cu Antarctica. E ciudat cum multe nave folosesc Oceanul de Sud dar calculele la distanta si implicit combustibil le ies intotdeauna (am prieten care este marinar si a facut chiar inconjurul lumii). Citat:
Nu am în fiecare zi la fel de mult timp liber. Există mari semne de întrebare în ce privește credibilitatea companiilor maritime și aviatice. Nu te poți baza în calcularea distanțelor nici pe combustibilul consumat, nici pe traiectoria teoretică pe care navele o au între continente. Există întîrzieri foarte mari la anumite zboruri, nu din cauza condițiilor meteo. Există și zboruri care durează mult mai puțin decît ar trebui să dureze. Fă investigații. Nu numai gravitația face ca obiectele cerești să aibă o traiectorie oarecare. Dacă undeva a explodat o stea sau două corpuri s-au ciocnit, o parte din materia rezultată poate să ajungă la noi după un timp mai lung sau mai scurt. Intersectarea traiectoriilor se poate datora forței de inerție, forță neexplicată incă de nimeni pînă astăzi.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 07.12.2011 at 12:01:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Am prieteni marinari,de ce crezi ca m-ar minti? Ma stiu de o viata! Asa ca punct,nu mai spune ca nu au credibilitate. Ti s-au adus mii de dovezi contra,tu le refuzi pe motiv ca "nu au credibilitate,sunt fake-uri etc.). Pai atunci la ce te mai incapatanezi sa te convingem?? Sincer acum! Tu nu o sa te convingi decat daca strangem cateva milioane de euro si te putem trimite in spatiu sau cel putin la o altitudine suficient de mare care sa-ti permita sa vezi cu ochii tai curbura pamantului.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- "Atracția" este uniform distribuită pe toată suprafața PP, din moment ce tot discul urcă în sus cu 9,8 m pe sec la pătrat. Deci apa trebuie să fie plană. - Îți răspund ce forță accelerază Pămîntul atunci cînd îmi spui tu ce anume cauzează expansiunea uniform accelerată a Universului în teoria inflaționstă (modelul PS). - Aia cu viteza e o întrebare foarte bună, la care nu știu ce să zic. Probabil vor spune că în condițiile de eter în care stelele înseși se deplasează cu viteze superluminice este posibil și ca Terra să depășească viteza critică c. - Nu știu ce anume face ca Luna și Soarele să descrie acele mișcări complicate de rotație, astefl încît să avem zi, noapte, anotimpuri, maree șamd. Sînt întrebări la care se caută răspunsuri în ambele teorii, atît în PP, cît și în PS. Lipsa explicațiilor nu demontează nici un model din cele două.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ți-am mai zis că există alte fire de discuție pe teme duhovnicești. Logic este ca Dumnezeu să creeze ce vrea, nu ce poate. Dacă vrea un PP, se face. Universul este minunat și în varianta asta, este suficient să observăm viața de pe Terra pentru a ne da seama de acest lucru.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și în modelul PP din spațiu s-ar vedea tot curb Pămîntul. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Hmm... ce treaba are capitanul. E ofiter! In fine,oricum n-om scot la cap cu tine. Teoria ta sta bazata doar pe niste experimente primitive si anumite negari ale unor lucruri certe! Dovezile cele mai CLARE le consideri fakeuri! Pai cu de DOVEZI spui asta?? Mai intai convinge-ne tu ca toate pozele facute din spatiu sunt trucate! Abia apoi putem trece la pasul urmator. Pana atunci TOATE dovezile sustin teoria pamantului sferic!!!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|