Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2007, 21:46:33
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de maria55
Citat:
În prealabil postat de Mirean

Vorbesti de o UE atee. Nu cred ca ea asa. Exemplu: in Germania predarea religiei in scoli e obligatorie. Poate nu cred toti, dar statul se implica si se preocupa de educatia religioasa a cetatenilor proprii.
EU ne este atee dar cred si eu ca asta e directia . Dece ?
Spunea un preot care a fost de fata cand s-a discutat Constitutia ca, nu au reusit sa introduca nici un articol referitor la credinta .
Asta era cu vreo 2 ani in urma , (la o predica s-a spus) . Nu am dovezi.

Daca cineva cunoaste vreun articol din Constitutie in sensul asta sa-l spuna .
Pana atunci toti avem dreptate , si niciunul :)

maria
Va dau trei exemple:

ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a [u]credintelor[/i] si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

ARTICOLUL 32
(7) Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege.

Este suficient sa cititi Constitutia Romaniei http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

De altfel, credinta este o chestiune interioara, intima, o relatie personala a omului cu Dumnezeu, care nu poate fi reglementata prin lege.

Eu ma refer la constitutia U.E. si nu la constitutia Rpmaniei.poti sa citesti pe www.eurosceptic.ro mult mai mult decit am zis eu
Reply With Quote
Vechi 12.06.2007, 11:25:11
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Sofiaiuga, site-ul indicat de tine contine pareri subiective. Chiar in prezentarea lui se mentiomeaza: "Eurosceptic.ro îsi propune să ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeană". este ca si cum ai vrea o parere obiectiva de la site-ul eresulcatolic.

Hai sa cautam una "buna una rea" si sa tragem propriile concluzii.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2007, 11:26:59
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Sofiaiuga, site-ul indicat de tine contine pareri subiective. Chiar in prezentarea lui se mentiomeaza: "Eurosceptic.ro îsi propune sã ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeanã". este ca si cum ai vrea o parere obiectiva de la site-ul eresulcatolic.

Hai sa cautam una "buna una rea" si sa tragem propriile concluzii.

Pe de alta parte...Constitutia Europeana nu exista.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2007, 22:30:40
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Multumim Sofia,
...mi-a palcut in special articolul asta
http://www.eurosceptic.ro/index.php/2006/06/08/europa-secolului-xx-vazuta-de-un-sfant/

Europa secolului XX vazuta de un sfant
June 8th, 2006

- Un text vechi de peste 50 de ani în actualitate -

(fragment din “Biserica Ortodoxă și ecumenismul” a Sfântului Iustin Popovici, lucrare editată de Mănăstirea Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril – Petru Vodă, 2002, pp. 122-134)
Reply With Quote
Vechi 13.06.2007, 00:23:56
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silviu
Cum legitim?In nici un caz.NU VREAU SA AM TREABA CU ERETICII ASTIA.NU SUNTEM DIN ACEEASI BISERICA.EI SUNT AI SATANEI.DE CE NU INTELEGI ODATA?AI SCRIERILE SFANTULUI APOSTOL PAVEL FRATE.CITESTE-LE.PANA CAND NECREDINTA ASTA?...
Asta m-as intreba si eu in locul tau, Silviu. Pana unde merge necredinta aceasta incat sa fim in stare sa tagaduim prezenta lui Dumnezeu in alt spatiu decat cel ortodox? Pana unde merge obraznicia noastra incat sa putem afirma cine se mantuieste si cine nu? Pana unde ne duce orbirea asta sufleteasca incat sa credem ca doar noi suntem copiii lui Dumnezeu, iar toti ceilalti sunt fii ai satanei, cum ii numesti tu cu atata nonsalanta.

Pana unde merge triumfalismul nostru incat sa consideram ca aceia sunt vanduti iadului, satanei, iar noi ne lafaim in rai doar pentru ca suntem ortodocsi? Pana cand se vor tine lant aceste obraznicii ale noastre, aceste orgolii care ne orbesc ochii, ne fura gandirea, simtirea, credinta, totul?

Pana unde? Pana cand?
Reply With Quote
Vechi 13.06.2007, 00:26:24
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Ai dreptate Silviu, sa-i iubim dar asa mai de departe:)
Cozia, daca ne-ar iubi pe noi Dumnezeu dupa cum meritam....cred ca nu ne-ar mai tine pamantul acesta. Asa ar fi bine sa iti reconsideri sfatul acesta. Avem acelasi Dumnezeu cu multi, in ciuda unor diferente.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2007, 02:57:03
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Sfintul Ilie cred ca a fost cel care a purtat cel mai "constructiv dialog" cu inchinatorii zeului Baal. Si el ca si altii ca el tot din iubire i-a trecut prin sabie, iar Dumnezeu nu s-a indepartat de la el ci i-a marit harul si l-a luat la El cu totul ,in trup si suflet.

Sa luam aminte

Acum nimeni nu zice sa-i trecem prin sabie cum o fac "neamurile" insa nu mai avem timp sa stam la dialog cu ei prin statii si sali de conferinte, iar cind vin la usa inainte sa deschida gura sa-i punem sa spuna Crezul si sa-si faca cruce, iar daca nu o fac...ii trimitem la plimbare...asa cu iubire

Pe de alta parte Iosife, be my guest, si intretine-i tu!:D:D:D:D:D sa te vad cum ajungi de le spui Ptiu, piei Satano!:D:D
Reply With Quote
Vechi 13.06.2007, 03:03:11
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Bucura-te, Ilie, marite prooroc si inaintemergator al celei de a doua veniri a lui Hristos !

Reply With Quote
Vechi 13.06.2007, 06:48:35
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Cozia, reprezinti o atitudine extremista. Cum adica dialog in care sa vina si sa isi tina gura? E o impresia falsa ca ii cunoastem sau ca ne cunosc. Bisericile ortodoxe necalcedoniene au stat despartite de celelalte Biserici ortodoxe din pricina lipsei de dialog, din pricina neintelegerilor de ordin lingvistic si nu din pricina continutului de credinta. Dialogul este absolul necesar, noi slujim Cuvantului, continutul este credinta noastra ortodoxa.

Nu vei putea trai cu vecinii tai in aceeasi curte fara ca macar sa le dai buna ziua, fara sa stii nimic despre ei, fara sa ii ajuti sa inteleaga.....si propovaduirea se face doar la cei care sunt smeriti, credinciosi, etc...
Propovaduirea crestina a inceput intr-un mediu extrem de ostil si aceasta nu i-a impiedicat pe apostoli sa mearga mai departe. Marturia noastra nu trebuie intrerupta, chiar daca acum trebuie sa ducem marturia aceasta celor ce s-au rupt de Biserica primara.

Dialogul este solutia pentru multe probleme....unele probleme nu se vor solutiona niciodata, dar macar ce putem face, sa facem!
Ma lasi cu umanismele tale?Ce smeriti?Io nu am vazut smeriti sa vina la biserica noastra dintre eretici,ci numai cu ganduri de prozelitism.De acord cu Cozia.Nimeni nu ii opreste sa se converteasca la ortodoxism.Dar fara sa vina in Biserica sa incerce sa "racoleze" oamenii ca pe PROSTITUATE.Mai lasa-ne cu abureala ta umanista si seaca.Nimic din ce zici nu se reflecata in realitatea contemporana.In loc sa mergem noi sa ii convertim pe ei,vin ei la noi sa ne converteasca(pe la usi,un bunic de-al meu la varsta de 70 de ani s-a hotarat sa treaca la protestanti).Deci,daca au ganduri necurate,si se poate vedea asta d obicei,mai ales daca incep cu"Hai si la noi la biserica sa vezi ce frumos este" - de parca aia e biserica - sa fie respinsi de toti si oricum n-au voie sa intre in biserica ortodoxa pana nu vin cu ganduri de botez.Asa ca nu mai zi tu de altii ca-s extremisti,ca vei ajunge sa ii faci si pe sfinti extremisti,asa cum zicea swi altu aici pe forum.Aveti grija la cuvinte.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2007, 06:51:26
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorga_Alexandru_1982
Purtarea unui dialog cu alte "biserici" crestine este o expresie a iubirii pe care Biserica noastra o are fata de toti oamenii, precum si a faptului ca ea isi asuma misunea de a vesti in intreaga lume invatatura Mantuitorului(poate cozia va zice "de ce sa mai faca asta daca aceia s-au departat de aceasta invatatura", pt ca Mantuitorul a spus "mergand invatati" nu "mergand vestiti", asta este una din misiunile Bisericii: de a invata.)In activitatea sa de transmitere a invataturii de credinta Bis. a intampinat opozitie inca din perioada primara; nu a renuntat de frica sa nu isi altereze invatatura, nu cunoaste aceasta frica ...nici in perioada contemporana nu o cunoaste .Sunt sigur ca dialogul interconfesional este un lucru benefic ( si pt Biserica, astfel indeplinindu-si misiunea; dar si pt ceilalti care au posibilitatea sa se intoarca la cunoasterea Adevarului) si necesar (nu ne putem izola intr-un turn de fildes). Desigur, in acest dialog Biserica va avea rolul de invatator, de parinte plin de dragoste si nu va face nici o concesie in materie de credinta. Sunt pentru un astfel de dialog (dar marturisesc ca am retineri in ceea ca priveste rugaciunile in comun cu celelalte "biserici")
AHAHAHAHA."Dialogul interconfesional".Ce cuvant pompos.:D:D:D:D Fa tu dialoguri de astea cate vrei.Eu am incercat.Degeaba.Pana acum.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dialog BOR - Biserica Catolica Ducutu Biserica Romano-Catolica 70 08.05.2013 00:19:29
Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei Pr.Coriolan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 2 08.07.2010 13:54:27
Nevoia de ajutor archanghel Stiri, actualitati, anunturi 34 12.08.2009 09:59:09
Ecumenismul-dialog sau unificarea confesiunilor? georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 31 15.07.2008 19:20:50
DIALOG CU TINERII Laurentiu Generalitati 8 11.12.2006 01:00:59