Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2012, 00:51:30
Nicador's Avatar
Nicador Nicador is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Parinte Arsenie Boca,

Aveai dreptate cand ai spus ca oamenii sa vor omori intre ei in numele lui Hristos...

Dar in ce n-aveai dreptate...?
Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii
Trag numai pentru ei si fac ce vor
Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor
Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor
Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor!
Vechi 06.08.2012, 16:47:48
ciresica ciresica is offline
Member

Data înregistrării: 25.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Persoanele interesate de subiect pot accesa linkul de mai jos !
Nu stiu ce comentarii vor fi,sau se vor aduna !

Eu unul,dand absolut din intamplare,peste aceasta inregistrare audio,recunoscand vocile,si ascultand convorbirea,mai ales in prima parte, ...am ramas putin socat !

Acuze grave i se aduc parintelui Arsenie Boca,in acest dialog intre mari parinti ai ortodoxiei noastre !!!

cine va dori sa asculte,sa se tina bine !!!

http://www.youtube.com/watch?v=UL7l9...eature=related
Nu am ascultat inca acea inregistrare, dar de prima data cand am citit cartea lui Arsenie Boca, "Cararea imparatiei", mi-am dat seama ca omul rataceste. Erau acolo niste prostii despre sexualitate, de iti statea mintea in loc. Mai mult, cartea nu este de citit pentru domnisoarele pudice, pentru ca acolo este un desen al parintelui Boca ce reprezinta un barbat in pielea goala.
Nici pictura lui religioasa nu se incadreaza in canoanele ortodoxe. Cat despre darul ghicirii pe care l-a avut, acesta poate fi si de la cel viclean.
Imi pare rau pentru cei care il considera un sfant, dar nu prea este, dupa parerea mea. Ar trebui deshumat si vazut ce s-a intamplat cu osemintele sale.
Vechi 06.08.2012, 17:14:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciresica Vezi mesajul
Nu am ascultat inca acea inregistrare, dar de prima data cand am citit cartea lui Arsenie Boca, "Cararea imparatiei", mi-am dat seama ca omul rataceste.
Înainte de a-ți da cu părerea despre un Sfânt și un trăitor în Duhul Sfânt ar fi bine să mai cercetezi...s-ar putea să te înșeli. Eu îți recomand să te mai documentezi înainte de a veni asemenea concluzii pripite.

Citat:
Erau acolo niste prostii despre sexualitate, de iti statea mintea in loc. Mai mult, cartea nu este de citit pentru domnisoarele pudice, pentru ca acolo este un desen al parintelui Boca ce reprezinta un barbat in pielea goala.
Cât despre ceea ce scrie în "Cărarea Împărăției" sunt abordate preintre altele și realitătți legate de genetică și sexualitate. Sunt lucruri care fac parte din viață noastră care trebuie dezbătute direct și fără perdea. Desenul este un desen de anatomie a omului, respectiv a bărbatului, desen pe care în mod normal ar trebui să îl regăsești și într-o carte de anatomie a omului. Încearcă să faci puțin diferența între un bărbat gol și un desen de anatomie care încearcă să explice niște mecanisme care au loc în corpul unui bărbat.

Citat:
Nici pictura lui religioasa nu se incadreaza in canoanele ortodoxe.
Ia mai cercetează și vezi ce a pictat, Biserica de la Drăgănescu este un exemplu, nu te crampona cu desenul din carte...

Citat:
Imi pare rau pentru cei care il considera un sfant, dar nu prea este, dupa parerea mea. Ar trebui deshumat si vazut ce s-a intamplat cu osemintele sale.
Poate că părerea unora mai mari decât noi...ar trebui să conteze.

Căteva mărturii despre Părintele Arsenie Boca, extrase din Vol. 4 - Mărturii, Părintele Arsenie Boca - un om mai presus de oameni:

”Ai iubit omul, te-ai dăruit cu tot sufletul necazurilor lui, bucuriilor lui” - Pr. Savian Bunescu

”Sunteți un izvor curat din care se adapă oile lui Hristos cele însetate de apa vieții” - Pr. Ilie Cleopa

”L-am asemănat de multe ori cu Ioan Botezătorul” - ÎPS Antonie Plămădeală

”A-l cinsti pe Părintele Arsenie înseamnă a-i urma sfaturile” - ÎPS Laurențiu Streza

”Îl purtăm în suflet și în rugăciuni” - ÎPS Laurențiu Streza

”Părintele Arsenie - un ”Everest” al neamului românesc” - PS Daniil Stoenescu

”O personalitate și o moștenire uriașe” - PS Daniil Stoenescu

”Un lanț de aur între Sâmbăta și Prislop” - PS Daniil Stoenescu

”Părintele Arsenie, stâlp de foc al neamului românesc” - PS Daniil Stoenescu

”În cer și în chip tainic printre noi cu Hristos” - PS Daniil Stoenescu

”O zi cu cruce roșie în calendarul Bisericii noastre” - PS Daniil Stoenescu

”Părintele este deja canonizat de un popor întreg” - PS Daniil Stoenescu

”Știa tainele oamenilor, ale Cerului și ale animalelor” - Dumitru Constantin Dulcan

”La Sfânta Liturghie simțeai prezența și puterea Mântuitorului și...plângeai” - Aspazia Oțel Petrescu

”Un cer infinit mă privea cu doi ochi de om” - Aspazia Oțel Petrescu

”Darul profeției: - Când îți pui tot sufletul, știi!” - Pr. Prof. Dr. Ilie Moldovan

”Toate le făcea spre slava lui Dumnezeu și ca să-l elibereze pe om” - Protosinghel Ghelasie Țepeș

”Mare în timpul vieții, mare și în moarte” - Prof. Conf. Univ. Dr. Simion Todoran

”Totdeauna mă duceam la Părintele și parcă îmi lua cu mâna toate” - Pr. Petru Vamvulescu

”Toată Țara Făgărașului l-a avut și-l are ca sfânt” - Pr. Petru Moga

”Un om mai presus de oameni” - Pr. Prof. Ștefan Negreanu

”Învăluit în foc la rugăciune” - Pr. Prof. Ștefan Negreanu

”Haide să mergem, că ajută Dumnezeu, ne ajută Părintele Arsenie” - Ieromonah Dionisie Ignat

Last edited by ovidiu b.; 06.08.2012 at 17:16:32.
Vechi 06.08.2012, 17:14:34
Simply_me
Guest

Implicit

Inregistrarea nici nu mai exista:

Citat:
Acest videoclip a fost eliminat de utilizator.
Ne pare rău.
Vechi 06.08.2012, 17:36:23
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Nu am inteles niciodata un lucru. La tine ii gunoiul pana in grinda, dar mergi sa iscodesti si vezi si gunoiul altora(daca cumva el exista, si nu e o plasmuire a unei minti dezordonate.)

Frate, fa-ti mai intai ordine in camara ta si s-ar putea sa fi surpins de ce gasesti acolo si sa nu mai ai timp si de altceva.

Referitor la ratacirile parintelui Arsenie, gandul imi fuge la un Altul, acuzat si acela de ratacire.:„Noi lege avem, și după legea noastră trebuie să moară, pentru că s'a făcut pe sine fiu al lui Dumnezeu“.

Asadar, asa cum spunea Eclesiatul :
Ceea ce este a mai fost,
ceea ce s'a petrecut se va mai petrece
și nimic nu-i proaspăt sub soare.
Ecc 1,9
Vechi 06.08.2012, 18:11:06
Annyta
Guest

Implicit @ciresica

În mintea strâmbă și lucrurile drepte se strâmbă!

Desigur, ai dreptul la părerea ta, asta nu înseamnă însă că este o părere avizată...
Vechi 06.08.2012, 20:23:50
Nicador's Avatar
Nicador Nicador is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2011
Implicit

Citat:
Nu am ascultat inca acea inregistrare, dar de prima data cand am citit cartea lui Arsenie Boca, "Cararea imparatiei", mi-am dat seama ca omul rataceste. Erau acolo niste prostii despre sexualitate, de iti statea mintea in loc. Mai mult, cartea nu este de citit pentru domnisoarele pudice, pentru ca acolo este un desen al parintelui Boca ce reprezinta un barbat in pielea goala.
Nici pictura lui religioasa nu se incadreaza in canoanele ortodoxe. Cat despre darul ghicirii pe care l-a avut, acesta poate fi si de la cel viclean.
Cred ca domnisoarele mai putin sau mai mult pudice ascultau de alte voci in timp ce citeau cartea. Iar mintea lor aluneca "in jos".
Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii
Trag numai pentru ei si fac ce vor
Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor
Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor
Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor!
Vechi 07.08.2012, 00:56:04
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Eu am citit o singura ratacire si cum era primul lucru pe care il citeam din cele scrise de Arsenie Boca, am renuntat a mai citi cele scrise de el. Ratacirea este legata de teoria lui asupra sarurilor acidului glutamic si mesajele ce sunt sub demnitatea unui preot pe care le trimite oamenilor folosindu-se de un neadevar si de ignoranta majoritatii credinciosilor in materie de medicina.
Vechi 07.08.2012, 04:17:35
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Eu am citit o singura ratacire si cum era primul lucru pe care il citeam din cele scrise de Arsenie Boca, am renuntat a mai citi cele scrise de el. Ratacirea este legata de teoria lui asupra sarurilor acidului glutamic si mesajele ce sunt sub demnitatea unui preot pe care le trimite oamenilor folosindu-se de un neadevar si de ignoranta majoritatii credinciosilor in materie de medicina.
Tu stii ce e aia Revelatie?
Apoi, dansul a facut faultatea de medicina si a explicat totul asa cum era medicina in sec XX. Chiar daca, ipotetic vorbind, dansul a gresit intr-o chestiune din medicina, sfaturile sale duhovnicesti raman inca vii si de folos, asta ca sa nu mai vb de minunile pe care le-a facut cand era in viata, si cele pe care le-a facut dupa ce s-a urcat la Domnul. Cum a zis si Ovidiu, cercetati inainte sa va dati cu parerea. Citind 3 randuri nu iti poti face o parere adecvata. Citeste marturiile despre el, citestei cartile, vezi inragistrarile cu oameni si duhovnici care l-au cunoscut in viata, mergi la mormantul sau, mergi si la Sambata si apoi sa zici daca e ratacit sau ba.

Parintele Arsenie Boca a fost si este Apostolul romanilor. Nu am mai avut un Sfant mai mare ca el.
Vechi 07.08.2012, 11:45:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Ce ușor ne dăm cu părterea. Vino cu ceva concret și susține cu argumente ceea ce afirmi. Pănă atunci mai ușor cu concluziile astea pripite. Se vede că nu știi mai nimic despre părintele. Observ că suntem buni totuși în a judeca lucrurile despre care nici măcar nu avem habar. Pune mâna și citește și lasă-i pe cei avizați să-și dea cu părerea. Vezi că mai sus am postat părerea unor conducători ai bisericii noastre (de ex IPS Laurențiu Streza, IPS Antonie Plămădelă, PS Daniil Stoenescu - acestor oameni părintele le-a fost îndrumător), ai unor mari duhovnici (de ex Părintele Cleopa), ai unor preoți și călugări care l-au cunoscut părintele și sunt îndreptățiți să vorbească.

Last edited by ovidiu b.; 07.08.2012 at 15:45:04.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 16:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 22:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 22:42:27