Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2008, 01:19:18
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Da, exista! :)
Reply With Quote
Vechi 21.07.2008, 22:22:00
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeny
Citat:
În prealabil postat de vlad79
Buna ziua la toata lumea,
Am cateva nelamuriri legate de existenta lui Dumnezeu. As vrea sa "aud" argumente pro si contra referitoare la acest fapt. Mai mult o serie de contradictii care apar in Biblie, care ma fac sa ma intreb asupra veridicitatii faptelor.

Am sa incep cu ce mi se pare a fi o contradictie, puteti sa ma contraziceti daca nu am dreptate:
Din primele pagini in Biblie se vorbeste despre Adam si Eva ca fiind primii oameni creati de Dumnezeu, apoi povestea cu sarpele si izgonirea lor din Rai si nasterea lui Cain si Abel, omorarea lui Abel. Apoi Cain a plecat in tara Nod la rasarit de Eden si s-a casatorit.
Intrebarea mea e daca Adam si Eva au fost primii oameni creati de Dumnezeu in Eden cine erau ceilalti oameni din tara Nod de care se vorbeste in Biblie? Tot oameni creati de Dumnezeu? De ce au fost creati in tara Nod si nu in Eden? Pana la urma cine a fost primul?

Si mai am cateva nelamuriri dar sa le lasam pe mai tarziu, deocamdata atat.
vlad iti voi raspunde cu dragoste daca Exista D-zeu daca imi dovedesti tu ca Nu exsita D-zeu...cu dragoste jenica:)
pai e simplu de raspuns la intrebarea asta:)Adam si Eva au avut 50 de fii si 50 de fice(acest lucru este mentionat chiar si in geneza insa acolo nu se precizeaza nr. lor).Cain,s-a casatorit cu o sora a sa(nu mai tin minte numele ei).Mai trebuie mentionat faptul ca pana la Avraam casatoria nu era interzisa intre frati.De la Avraam insa...s-a interzis casatoria cu rudenii pana la gradul 4.E normal sa credem ca ca exista contradictii in Biblie atata timp cat nu consideram ca ea este un rod al Sfintei Traditii.Daca punem in aliniere Scriptura cu Traditia vom observa ca toate se potrivesc.Recomand tuturor sa citeasca Hronograful lui Chedrinos,carte edita de diaconul Gheorghe Babut.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2008, 23:05:07
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Mi se pare foarte interesant acest topic,de aceea m-am hoatarat ca e bine sa lamurim odata pentru totdeauna totdeauna daca exista Dumnezeu sau nu:).Lasand la o parte credinta crestin ortodoxa si minunile clare si reale care se petrec intr-ansa,sa vedem ce argumente logico-rationale exista pt.dovedirea existentei lui Dumnezeu.Intr-un timp existau peste 1000 de argumente insa nr lor s-a redus la 5(acestea neputand fi combatute de niciun ateu,om de stiinta sau filozof).
Acestea sunt:

1. Argumentul isoric

Argumentul istoric arata existenta lui Dumnezeu prin universalitatea ideii de Dumnezeu. Daca ideea de Dumnezeu a existat si exista la toate popoarele, atunci aceste idei trebuie sa ii corespunda si o fiinta care exista in realitate.Ceea ce este crezut de toti nu poate fi neadevarat.

2. Argumentul cosmologic

Argumentul cosmologic isi intemeiaza demonstratia pe observatiile stiintifice despre lumea fizica si legile ei. Principiul folosit este cel al cauzalitatii. El are mai multe variante, in functie de procedeul aplicat.

Argumentul cauzalitatii pleaca de la observatia ca existenta este o continua intrepatrundere de cauze si efecte. Orice efect presupune o cauza, prin urmare rezulta ca si lumea, ca intreg, trebuie sa aiba o cauza prima, absoluta, nedeterminata de altceva. Aceasta cauza nu poate fi decat Dumnezeu. Prin urmare, Dumnezeu este Cauza prima.

Argumentul contingentei afirma ca in lume exista lucruri care pot sa fie sau care pot sa nu fie. Ele au un inceput si un sfarsit, deci si o perioada de neexistenta. Din faptul ca intr-un timp dat ele nu existau rezulta ca ar fi putut sa nu existe niciodata. Dar, dupa cum vedem, ele exista, prin urmare trebuie sa admitem existenta unei fiinte necontingente care le-a creat. Aceasta fiinta este Dumnezeu.

Argumentul miscarii . In lume exista miscare. Si pentru ca orice lucru miscat presupune o cauza care il misca, pe temeiul aceluiasi principiu al cauzalitatii, rezulta in cele din urma un prim impuls dat de un prim miscator nemiscat (Aristotel). Acest prim miscator este Insusi Dumnezeu.

Argumentul entropologic pleaca de la principiile termodinamicii, principii care demonstreaza faptul ca miscarea universului va avea un sfarsit. Legea cauzalitatii insa, ne spune ca ceea ce are un sfarsit trebuie sa fi avut si un inceput. Legea conservarii energiei arata ca in univers nimic nu se pierde, ci totul se transforma in energie. Legea entropiei (a deprecierii energiei) afirma ca un sistem evolueaza catre un grad din ce in ce mai sporit de dezordine (energia care organiza sistemul netranformandu-se toata in timpul unui proces, ci o parte din ea pierzandu-se).

Argumentul entropologic se bazeaza deci pe incetarea oricaror procese de miscare si tranformare din univers, ceea ce inseamna ca el are ca ipoteza faptul ca energia din univers va avea un sfarsit. Daca va avea un sfarsit, inseamna ca trebuie sa fi avut si un inceput. Dar de unde provine aceasta energie, daca ea a avut un inceput ? E clar ca de la ceva diferit de lume, in afara ei, ceva fara inceput si sfarsit. Si acest ceva nu poate fi decat Dumnezeu.

3. Argumentul teleologic (sau fizico-teologic)

„De ce”-ul oamenilor din toate timpurile are doua directii: 1. care este cauza a ceea ce se intampla ? (adica se intreaba despre inceputul lumii) si 2. in ce scop se intampla ? (adica se intreaba despre scopul/finalitatea lumii).
Daca argumentele de pana acum vorbeau despre cauza care a produs universul, argumentul teleologic are in vedere scopul (teleos=scop, finalitate) catre care tinde universul. Acesta postuleaza existenta lui Dumnezeu plecand de la ordinea, armonia si finalitatea care exista in cosmos. Toate lucrurile din univers functioneaza perfect si se ajuta in implinirea scopului lor , astfel incat e imposibil ca in spatele acestei functionari perfecte sa nu existe o fiinta inteligenta, atotperfecta, care a organizat si randuit toate spre care tind lucrurile.

4. Argumentul moral

Argumentul moral a fost formulat de Kant. El afirma ca legea morala si constiinta morala fac parte din structura intima a tuturor oamenilor (fie ei credinciosi sau nu). Acestea, fiind prezente in om inainte de orice experienta binelui si a raului, demonstreaza existent unei Fiinte care a pus in lume si in om aceasta ordine morala.

5. Argumentul ontologic

In argumentul ontologic se deduce existenta lui Dumnezeu din insusi conceptul de Dumnezeu prezent in mintea noastra.
Daca ideile de perfectiune si absolut sunt atat de proprii fiintei mele, inseamna ca lor trebuie sa le corespunda cu necesitate o REALITATE perfecta si absoluta, Dumnezeu.
Iata logica argumentului elaborat de Anselm, arhiepiscop de Canterbury (1033-1109) :
„In mintea mea exista ideea unei fiinte atotperfecte, fata de care nu poate fi cugetata o alta fiinta mai perfecta, mai desavarsita. Dar pe langa toate insusirile pe care le are ca fiinta atotperfecta, trebuie sa aiba si insusirea existentei reale, pentru ca daca ea nu ar exista in realitate, ar insemna ca e lipsita de una din insusirile care ii determina perfectiunea, ceea ce inseamna ca atunci poate fi cugetata o fiinta mai perfecta decat ea, ceea ce ar fi un nonsens. Asadar, pentru ca fiinta cugetata in mintea mea sa fie atotperfecta, existenta ei reala, si nu numai in minte, este conditia absolut necesara in acst scop. Deci fiinta suprema a carei idee exista in mintea mea, pentru a fi atotperfecta, trebuie sa existe in realitate.”

CONTINGENT care poate sa fie sau san u fie, sa se intample sau san u se intample;intamplator, accidental
ENTROPIE masura care indica gradul de dezordine al unui sistem
LEGE MORALA ansamblu de reguli nescrise sau scrie lasate de Dumnezeu, care determina un anume mod de convietuire al oamenilor
CONSTIINTA MORALA capacitatea sufletului omenesc de a-si analiza faptele, raportandu-le la legea morala pusa de Dumnezeu in om
ONTOLOGIC care tine de fiinta. De la grecescul on- ceea ce este, fiinta

Reply With Quote
Vechi 08.09.2008, 19:35:46
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Deci..sa zicem ca El nu exista.Omul a evoluat din maimuta ,maimuta din altele si tot asa.La inceput nu era nimic decat o bacterie si a evoluat totul incetul cu incetul.Au inceput sa apara plantele prin fenomene etc.Dar sa zice bacteria ,acel ceva din care a evoluat totul cine l-a creat???????? Daca oamenii au evoluat din maimuta maimuta din altceva? Altceva-ul ala cine l-a creat? De unde e?? Dar Universul??? Daca El nu exista atunic cum se explica persoanele posedate???si fenomenele paranormale???

Eu cred ca exista .
Reply With Quote
Vechi 08.09.2008, 20:17:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Deci..sa zicem ca El nu exista.Omul a evoluat din maimuta ,maimuta din altele si tot asa.La inceput nu era nimic decat o bacterie si a evoluat totul incetul cu incetul.Au inceput sa apara plantele prin fenomene etc.Dar sa zice bacteria ,acel ceva din care a evoluat totul cine l-a creat???????? Daca oamenii au evoluat din maimuta maimuta din altceva? Altceva-ul ala cine l-a creat? De unde e?? Dar Universul??? Daca El nu exista atunic cum se explica persoanele posedate???si fenomenele paranormale???

Eu cred ca exista .
Pentru a nu ne pierde in tot felul de teorii, supozitii, care mai de care mai aberante, raspunsul la o astfel de intrebare este atat si atat de aproape de noi si atat de simplu, dragul meu. Atata timp cat noi suntem si toate cele ce ne inconjoara, EL EXISTA. Uita-te atent in ochii alt cuiva, la intamplare, dar uita-te atent si vei vedea in privirea , ochii oricui, o farama din Dumnezeire. Incearca acest test simplu si la indemana ori si cui. Dar pana una alta, existam, deci El exista fara doar si poate, iar teoria evolutionista ce a vrut sa fie o alternativa la Creatie, nici pana -n ziua de azi nu are argumente solide de luat in seama.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2008, 00:20:55
Askeladd Askeladd is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2008
Implicit

tigerAvalo9... of, of, of...

Inainte de toate vreau sa spun ca Dumnezeu, care este atotputernic, atotstiutor si etern este in afara timpului si spatiului pe care EL le-a creat. Este in afara materiei care ne inconjoara, cat si inauntrul ei. Insa noi ca oameni suntem limitati. Stiinta este limitata la elementele pe care le putem observa in universul material. Deci stiinta, oricat s-ar strofoca, nu are cum sa afirme sau sa infirmeexistenta Domnului. Se afla in afara domeniului ei.

De aceea existenta lui Dumnezeu nu poate fi dovedita prin mijloace rationale. Ea trebuie simtita prin credinta. Sorry, nu exista alt mod.

Ok, deci am scapat de opinia mea despre acest subiect, acum sa vedem postul tau.
----------------------------------------------------------------------------------
Citat:
Deci..sa zicem ca El nu exista.Omul a evoluat din maimuta ,maimuta din altele si tot asa.
Cei mai multi crestini cred si in Dumnezeu si accepta si teoria evolutiei... cele doua nu se contrazic. Sa vad daca pot sa iti explic (si vorbim ipotetic aici):

Tu crezi in Dumnezeu, nu? Crezi ca Domnul este iubitor si, daca il accepti in viata ta si te rogi, ingerii Domnului vor avea grija de tine si te vor pazi de accidente si de influente malefice. Pe de alta parte, daca nu te rogi si te spovedesti cum trebuie, te abati de la Drumul cel Drept. Poate ai dubii, poate pacatuiesti, insa ti se par chestii minore si de aceea nu le spovedesti. Insa toate aceste mici pacate se aduna pana la urma, cum nici nu ai crezut si la judecata de apoi te trezesti ca ai ajuns unde nu ai vrut.

Insa daca traiesti viata dupa poruncile Domnului, vei avea parte si de bine. NIMIC nu se intampla fara voia Domnului. In Luca 11, 1 s.u se arata ca "mai inainte de a veni imparatia ce va sa fie la sfarsitul veacurilor, Dumnezeu ne-a poruncit "sa facem din pamant un cer, traind, vorbind si lucrand ca si cum am fi in cer..."(citat de pe http://www.crestinortodox.ro/Rugaciunea_Tatal_nostru_6882.html )

Dumnezeu ne va ocroti de necazuri si va aduce fericirea in viata noastra, daca ne comportam adecvat. Poate tocmai ai fost concediat de la serviciu. In loc sa-ti ineci amarul intr-un bar, mergi in directia opusa, la biserica sa te rogi. In drum spre biserica treci pe langa o cafenea unde la radio tocmai ruleaza un concurs de cultura generala. Intrebarea este la un subiect, despre care in mod normal nu stii nimic, insa despre care ai vorbit, din intamplare, cu prietenii fix cu o noapte inainte. Suni si castigi... nu bani, ca ar fi prea frumos, dar o excursie de un weekend. In acea excursie intalnesti o persoana minunata, credincioasa, cu care in cele din urma, te casatoresti si traiesti fericit. Privind in urma ai putea spune, ca a fost Voia Domnului sa va intalniti, deoarece traiai o viata crestina buna.

Insa uite cate detalii minuscule s-au intamplat pentru ca voi sa va intalniti. Dumnezeu a orchestrat si un discomfort minor (concedierea) pentru fericirea ulterioara a ambilor soti. Nu este imposibil pentru Dumnezeu, fiinda El este atotstiutor si atotputernic.

Nu are limite. Insa cei care sustin ca Dumnezeu nu poate actiona prin selectie naturala, un proces, care spune ca micile schimbari in gene pot duce la ceva neasteptat, ii impun limite.

De ce nu poate Dumnezeu sa actioneze astfel? Unii sustin ca asa a actionat. Altii interpreteaza ca nu. Ce o fi, numai Domnul stie, insa noi nu avem dreptul sa-i impunem limite.

Citat:
La inceput nu era nimic decat o bacterie si a evoluat totul incetul cu incetul. Au inceput sa apara plantele prin fenomene etc.Dar sa zice bacteria ,acel ceva din care a evoluat totul cine l-a creat????????
Evolutia vrea sa explice cum viata s-a diversificat dupa ce aceasta deja exista. Cum a aparut viata este irelevant pentru procesul evolutiei. Se accepta posibilitatea ca Dumnezeu sa fi creat prima viata. Evolutia nu-L ataca pe Dumnezeu, ci, mai probabil, teoria Abiogenezei (cum s-a creat viata din materie moarta).

Btw, noi, ca indivizi, crestem dintr-o singura celula in pantecele mamei. De ce este atat de greu sa se intample asta si pentru o populatie(nu individ)?

Citat:
Daca oamenii au evoluat din maimuta maimuta din altceva? Altceva-ul ala cine l-a creat? De unde e??
Daca ai impresia ca maimuta a facut un salt magic si a devenit "altceva", dupa aceea a mai facut un salt magic si a devenit "altceva Nr.2" si dupa un alt salt magic de transformare a devenit om... ei bine, nu functioneaza asa. Ia rasele de caini drept exemplu. In trecut, cainii erau lupi domesticiti si aratau aproape toti la fel. Insa omul a crescut mai multe rase de caini, dupa placul lui. Poate a imperecheat caini mari cu alti caini mari sau caini cu urechi ceva mai mici cu caini asemanatori. A selectat, in fond, cainii dupara aspectul fizic si comportamentul dorit, fie ca animal de paza sau ca animal de companie pentru doamne. Cainii s-au schimbat incetul cu incetul, fara sa se observe mare schimbare. Insa, daca dupa cateva generatii comparai cainii initiali cu urmasii lor, ai observa o diferenta in infatisarea lor. Intr-un sfarsit au devenit atat de diferiti ca de la chihuahua la dog german.

Schimbarea se pace progresiv si pe nesimtite, nu ca salturi magici intre specii "intermediare".

Citat:
Dar Universul???
Simplu. Dumnezeu. Never said anything against it.:)
Reply With Quote
Vechi 10.09.2008, 16:32:26
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vlad79

Eu nu am de ce sa dovedesc ca nu exista, mie imi e indiferent, nu ma afecteaza cu nimic, doar daca vrei sa te afecteze, te afecteaza ceva. Am sa fac o paralela: e acelasi lucru cu existenta extraterestrilor. Unii zic ca exista altii ca nu. Asta nu inseamna ca trebuie si eu sa cred. Imi e indiferent, daca se va dovedi vreodata ca exista, foarte bine, asta e.
Eu vreau numai sa inteleg de ce crede "omul" in ceva in care nu exista dovezi ca ar exista.
Dupa cate vad nici nu poti sa fii sincer cu tine.

Daca nu te-ar afecta ca exista sau ca nu exista dumnezeu (in mintea ta) n-ai fi deschis un topic pe tema asta.Topic pe care culmea tot tu l-ai deschis si tu ai pus intrebarile.

Un om care este convins ca nu exista dumnezeu nu pune intrebari pe aceasta tema.

Dar constiinta le spune la majoritatea ca Dumnezeu exista si nu prea le da pace.

Unii chiar se lupta sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista (scriu si carti) Dar cu cat ei sunt mai inversunati cu atat nelinistea lor creste si toata creatia striga impotriva lor.

In mintea ta se da o lupta grea cineva iti spune ca nu exista dumnezeu (tangalachi) dar alte multe lucruri dau marturie despre existenta lui Dumnezeu. Iar cele de pe urma sunt mai multe ca cele dintai.

Reply With Quote
Vechi 10.09.2008, 17:20:15
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Eh..eu admit faptul ca se poate ca Dzeu sa existe...la fel cum se poate ca Dzeu sa nu existe. Stiintific nu putem demonstra nici una nici alta(pentru ca in fond existenta unui dumnezeu nu depinde de cat de corecta e biblia sau coranul sau alta carte sfanta). Fiecare prefera sa creada una sau alta...si e un lucru personal. Taberele se ataca: nonteisti arata erorile textelor sfinte si ale dogmelor, teistii arata problemele din teoria evolutionista, big bang etc. Dar e inutil sa incerci sa demonstrezi ca dzeu nu exista unui crestin,musulman,evreu,etc. convins cum e inutil sa incerci sa demonstrezi ca dzeu exista unui ateu. Si pana acum nimeni nu a reusit sa demonstreze una sau alta...si daca ar fi reusit...tot mai existau oameni care sa se indoiasca.
Sofia...stiu despre ce vorbesti...si nu cred ca pierd ceva. Linistea are un pret destul de mare...mai mare decat castigul.
Stiinta si-a aratat neputinta de foarte multe ori.

Multe teorii se nasc usor si la fel de usor sunt rasturnate cad si se naruie.

Dar nimeni nu a putut sa dovedeasca clar ca Dumnezeu nu exista!
Dar ii vezi cat de caraghiosi sunt si cat se chinuiesc sa-L arate pe Dumnezeul care exista ca si cum n-ar exista.

Ce-a zis Isac Newton, marele fizician englez, care treizeci de ani a fost ateu si la urma cand a descoperit " Legea atractiei universale " si a vazut ca fiecare planeta o atrage pe cea mai mica si nu o lasa sa se departeze, nici sa se sfarame sau sa mearga in neregula in lumea astrelor ceresti. A pus aparatele pe masa si a zis :
"Mare esti, Doamne, si minunate sunt lucrurile Tale si nici un cuvant nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale"

Ce-a zis Johannes Kepler (1571-1630)
A fost descris ca "omul ce a început procesul prin care superstitia a fost înlocuitã cu ratiunea" datoritã marii sale opere si descoperiri în domeniul astronomiei. El si-a rezumat crezul afirmând: "Sunt crestin". L-a recunoscut pe Dumnezeu drept "Creatorul plin de bunãvointã care a adus în fiintã natura din nimic". Legile sale, ale miscãrii planetare, au fost rezultatul credintei într-un Dumnezeu al ordinii, si nu al haosului. în cartea sa, Armonia lumilor, publicatã în 1619, pentru a prezenta cel de-al treilea principiu al miscãrii planetare, Kepler scria: "Mare este Dumnezeu, Domnul nostru, mare este puterea Sa si întelepciunea Lui nu are sfârsit." Afirmatiile lui Kepler de mai târziu reflectã credinta crestinã pe care acest mare om de stiintã a avut-o: "Cred... numai si numai în slujirea lui Iisus Hristos. ... în El gãsim singurul refugiu, singura mângâiere! ... Vãd acum cã, prin strãdaniile mele, Dumnezeu este slãvit si în astronomie, întrucât cerurile spun slava lui Dumnezeu."

Cum spunea Parintele Cleopa:
Din secretele naturii inca nu s-a scos nici unu la miliard. Ca intelepciunea lui Dumnezeu n-are margini si nici nu va avea in veacul veacului, pentru ca nemarginita este intelepciunea Creatorului.

Ce a zis Robert Boyle (1627-1691), Michael Faraday (1791-1867), Samuel Morse (1791-1872), Matthew Maury (1806-1873), James Joule (1818-1889), Louis Pasteur (1822-1895), James Clerk Maxwell (1831-1879) si alti

Toti oameni de stiinta si multe din descoperirirle lor stau la baza tehnologiei de zi.

Pana si musulmanii cred intr-un dumnezeu a lor. Ateii sunt doar niste prefacuti care isi ascund revolta din launtrul lor.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2008, 18:36:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Pentru cei in necredinta, draga Laurentiu, poti face pagini intregi de demonstratii, pledoarii sau alte cele, caci in mintea ratacita, nu vei gasi intelegere si nici dragoste de Dumnezeu. La o intrebare inutila, fara de rost pana la urma, urmei, putem raspunde sec :Dumnezeu este si nu trebuie demonstrat, pentru ca pana la urma, urmei ce-i demonstratia si adevarul in fata Lui Dumnezeu , Cel necreat, intru vesnicie. Ce sa demonstram ? Demonstratiile sunt pentru cele materiale si limitate in timp si spatiu.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2008, 19:53:41
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Parerea mea finala este ca exista dar el nu a facut lumea asa cum ne inchipuim noi poc si a aparut un copac.Au fost fenomene.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exista dumnezeu? alexdu Generalitati 118 17.01.2011 13:02:21
Dumnezeu, exista sau nu? Rodica50 Intrebari utilizatori 0 19.11.2010 20:11:56
Dumnezeu exista sofia_78 Generalitati 34 05.03.2010 22:57:48