![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In orice caz, nu sunt numai femeile de vina. Sunt de vina si barbatii care le imping pe femei la acest lucru, le trimit ei la avort sau nu vor sa isi asume responsabilitatea etc. sunt de vina si parintii care arunca pe fete de acasa cand afla, ca sa nu ii faca de rusine, deci societatea e de vina in ansamblul ei. Sunt de vina si doctorii, care fac avorturi, si barbatii care zic ca nu au bani sa intretina alt copil. Este rusinos faptul ca numai femeile sunt invinuite, de parca daca nu au nici un sprijin de la nimeni, ce ar putea face. Nu mi se pare corect ca barbatii nu sunt niciodata de vina pentru nimic, ei doar fac copilul si apoi se spala pe maini, mereu femeile sunt de vina ca de obicei. O societatea patriarhala pana la maduva. Si preotii intreaba la spovedanie daca a facut cineva avort, dar pe barbati ii intreaba acel preot daca nevasta lor a facut avort fiind impinsa de el? Si acum un caz concret, o cunostinta barbat avea o colega in facultate care a ramas gravida, barbatul care a lasat-o gravida, a parasit-o cand a aflat, parintii nu au vrut sa auda de ea, au dat-o afara din casa ca sa nu ii faca de rusine. S-a dus pe la multi, nimeni nu a vrut sa o ajute cu bani pentru copil, nu ca sa faca avort, nici macar preotii (in Timisoara se petrecea, spre rusinea lor) Preotul de la catedrala a spus ca nu ii e rusine dupa ce a facut sa vina la el sa ceara ajutor. Femeia a fost sfatuita de aceasta cunostinta, barbat, spre lauda lui, sa nu faca avort, iar ea a plecat in strainatate sa lucreze camerista si copilul l-a lasat la parinti, ii trimitea bani din Italia. Parintii nici acum nu au iertat-o si tot spun ca i-a facut de rusine. Societatea e de vina in ansamblu, un cumul de factori, nu doar femeia. Last edited by aubergine; 21.02.2016 at 00:14:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Crima este un act colectiv. Chit ca adeseori faptuitorul e unul.
As aduce ca exemplificare trei texte care canta cu maiestrie acest fior lugubru din inima lumii: "Hristos rastignit a doua oara", "Cronica unei morti anuntate", "Crima si pedeapsa". Desigur, nu doar crima e act colectiv, ci si iertarea si invierea. In sprijinul acestei afirmatii nu mai aduc nici un argument. Pluteste, deja, in aer...:) P.S. Imi pare evident ca in cazul avortului e cu totul necesar sa se spovedeasca si barbatul si femeia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pentru replica asta Ana incepe sa imi placa :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce spui demonstraeza exact contrariul. Femeia, cu o lume intreaga impotriva ei, a gasit taria sa faca ceea ce este bine. Femeia este cea care are ultimul cuvant in aceasta chestiune, cel putin atat timp cat nu traieste in China si e dusa sa faca vort fortat. Sigur, in cazul unei fapte rele, pot fi si altii partasi, dar asta nu o absolva nici macar partial de vina.
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista casnicie spre mantuire.
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Atunci pentru mantuire. Sau in ajutorul mantuirii.
Ce anume vrei sa nuantezi, Demetrius? |
|
|||
|
|||
![]()
"Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)