![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avem doara si tehnici. Mai vezi si Dex. PS: merge "boli cu transmitere prin unire intima" ? ![]() Last edited by Copacel; 04.08.2016 at 14:17:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oamenii care scriu, citesc și împlinesc ce e în cartea aceea machiată și parfumată, dar blestemată și stricătoare de suflet, nu sunt iubitori de Hristos. Iar acel site este al neo-protestantismului și al ereziilor lor. Și cartea și eresurile lor sunt urâtori și hulitori de Hristos și de Sfinții. Recomand lecturarea Vieților Sfinților, cele 12 volume, câte unul pe fiecare lună, sau măcar Viețile Sfinților Căsătoriți. ![]() ![]() ![]()
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.08.2016 at 14:30:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Obsesia fecioriei... Fobia de sex (pana si cuvantul este diabolic, ce sa mai zic de fapta)... Normativitatea casatoriei... Taina Nuntii inteleasa ca vindecatoare si sfintitoare a tuturor patimilor si nedesavarsirilor si, pe acest fond, impingerea unor oameni care se vor blestema toata viata unul pe altul intr-o afacere care se va dovedi paguboasa: casatoria celor care nu se iubesc si care nu sunt potriviti unul cu celalalt...
Eu nu cred ca astea sunt lucruri crestinesti, ci abateri si deformari ale Evangheliei. Un mod prost de a intelege si trai Cuvantul, o caricatura aproape generalizata, din pacate, a iubirii in mediile care se cred, vai, crestine. Si inca ortodoxe! Istoria Bisericii contine nenumarate momente de poticnire si rascruce, e ca un rau cu multe meandre, datorate unor tipare de gandire si practici care au ramas vii in mintea crestinilor dar care nu apartin Evangheliei. Iudaismul, aristotelianismul si alte filosofii, gnosticismul, diverse practici si mentalitati pagane - toate acestea au facut sa apara, iata, in secolul xx oameni care exalta casatoria si pun conditii aberante celor care inmuguresc in iubire. Poate e bine sa reflectam: ce binecuvinteaza si sfinteste Duhul lui Hristos la Cununie? Iubirea sau normativitatea unor minti inguste? Ce voieste sa transfigureze, in elanul crestinului catre mantuire si sfintire, Duhul Sfant: dragostea dintre barbat si femeie sau filosofia unor teologi de ocazie? De ce ne casatorim? Ca sa ne iubim tot mai dumnezeieste? Sau ca sa implinim prejudecatile si neintelegerile unor gura-casca lipsiti si de bucuriile dragostei si de ratiunea credintei? Poate ca atunci cand vorbim despre iubirea altora ar fi bine sa fim mai discreti, mai cumpatati. Tainele nu se abordeaza cu tractorul, ca sa nu urmeze abatorul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Normativitatea căsătoriei este Hristos. Scopul căsătoriei? Mântuirea celor doi ce-au devenit Una. Reamintesc recomandarea: Sfântul Ioan Gură de Aur - Cuvântări despre viața de familie. Fecioria n-a fost niciodată o obsesie, ci un dar al Domnului și o mulțumire a binecuvântărilor de la Dumnezeu. Iar fecioria se pierde după căsătorie. Înainte de căsătorie, este curvie, sau desfrânare. La fel și după căsătorie, abuzarea de unirea intimă, se numește "desfrânare în viața de familie". Fără să amintesc de dejecțiile aduse asupra umanității, de sodomizarea soției, unirea intimă în dos, care o transformă nu numai în obiect folosit la pofte carnale, dar va și dispărea din partea soțului, stima și respectul față de ea. Dacă fecioria s-a pierdut înaintea căsătoriei, Hristos prin Biserică, mai salvează, ce și cât vrea omul să fie salvat. Citat:
Citat:
Nu vreau să fac apropouri la desfășurarea vieții de familie în Hristos a frăției tale, frate Ioan, dar dacă nu e tocmai o viață în Hristos, nu înseamnă că acea viață nu există pentru aceia care vor s-o urmeze. Există, e plină de belșug și binecuvântare, a plină de rod și bucurie, e plină de virtuți, curăție, feciorie în căsătorie și naștere de prunci (culmea), plină de luminare și îndumnezeire. Nu înseamnă că dacă frăția ta sau sora "crinrin" sau alții nu va-ți păstrat curați trupește, în feciorie până la căsătorie, sau nu a-ți avut o stare a fecioriei după căsătorie, în căsătorie, nu înseamnă că aceste lucruri minunate nu există. Aveți aici Campania de încurajare a Fecioriei înainte de Nuntă: http://ortodoxiatinerilor.ro/relatii...a-la-casatorie Suntem mii la nivel național, care reușim lucrul acesta. Fiindcă iubim cu adevărat pe Hristos, nu numai din gură, ci cu sufletul și fapta. Citat:
Înainte de Sfânta Taină a Cununiei, sau mai rău pentru mântuirea lui... după Taina Cununiei... Biserica, fiind călăuzită de Duhul Sfânt, nu a avut niciodată poticniri, ci mereu a învățat sfințenia pe om. A vindecat omenirea de pofte și dorințe carnale, le-a oferit înflorirea nobleței ființei umane. A fi creștin, oricât de iudat sună, înseamnă a fi nobil, aristocrat, patrician, lord. Așa sunt cetățenii Împărăției Cerurilor. Faptul că omenirea a preferat să primească în minte sălbăticiile și carnalul și dospirea întunericului în inima lor, asta nu-i problema lui Hristos. Domnul ne spune clar: "Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește." - Matei 12, 30. Atât. Trupul omului a devenit Templu/Biserică, al Duhului Sfânt, lăcaș al Sfintei Treimi. Citat:
Citat:
Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de purtări rele, bârfitori, grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeți, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, nesupuși părinților, neînțelepți, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă. - Romani 1, 28-31. Sunt creștinii printre acei oameni ? Niciodată. Greșesc acei oameni ? Deosebit de mult... Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup. - I Corinteni 6, 13. Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri? - I Corinteni 6, 18-19. Citat:
Și nu vor fi vreodată. "Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer." - Matei 22, 30. Căsătoria este o condiție trecătoare a materiei căzute, pentru înmulțirea în comuniunea a oamenilor și asumarea responsabilității pocăinței pentru redobândirea Raiului pierdut. Citat:
Sfânta Treime, Hristos, harul Duhului Sfânt, Biserica, Sfinții. Atât. Restul... trecător și efemer, lugubru, sinistru, care ne răpesc timpul vieții. Grijă mare... Foarte mare grijă la gânduri, cuvinte și fapte. "Și fericit este acela care nu se va sminti întru Mine." - Luca 7, 23.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.08.2016 at 15:24:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Da Igor, zici bine despre demnitatea casatoriei si despre darul fecioriei.
Nu am de gand sa te contrazic in vreun fel. Numai ca eu m-am referit la altceva, anume la modul cum sunt deformate aceste lucruri din nenumarate pricini, printre care vechile mentalitati (precrestine) si pudibonderiile pietiste care au urmat. Iar a da recomandare unui om sa se casatoreasca, in afara cazului ca ii esti duhovnic (asadar faci parte dintr-o relatie de ascultare in Biserica), mi se pare o prostioara - ca sa ma tin la blandeturi. Daca ai fi constient de gravitatea/maretia casatoriei ai fi un pic mai retinut cand ii indemni pe altii sa dea buzna la casnicie. Esti sigur ca toti oamenii trebe impinsi la Preotie, de pilda? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă atâta-i duce căpșorul, și asta vor, asta fac... Iar "pudibonderiile", aici există măsură. Noblețea, aristocrația, unui creștin, cuprinde și pudicitate. Întro măsură sau alta a sfințeniei ce o dorește, a Împărăției ce o râvnește. Citat:
În plus, a venit pe forum, să ceară ajutor, sfaturi. Le-a primit. Și apoi mai în plus, sunt vrednici de căsătorie, calificați, să-i spunem modern, iar în Hristos, vor fi fericiți și împliniți. Și sunt și încurajați spre căsătorie, fiindcă n-au rezistat trupește în feciorie până la căsătorie, deci acum, în concubinaj, sunt în desfrânare și curvie. De asta trebuie să-i ferim mai mult ca de orice. Fiindcă îi perciclitează, le pune în foarte mare pericol mântuirea. Duhul Sfânt, în Biblie, trage semnale puternice de alarmă, față de acest subiect. În plus, vedem depravarea societății, ateismul, incalificabilitatea căsătoriei, respingerea ei, nedorirea sfințeniei, a mântuirii, a lui Hristos, când un om are în timp, mai multe persoane cu care se cunoaște intim și i se pare un lucru normal, Doamne ferește. Iar sunt niște oameni atât de minunați, un caz atât de fericit și binecuvântat, să fie aici pe forum, să-i putem sprijini și întări, cum să nu se căsătorească? Să se căsătorească ! :) Amin ! Să le ajute Dumnezeu. Iar acestea, ca o recomandare, un sfat, o povățuire, nu o ascultare duhovnicească. Citat:
Iar Căsătoria, e un cu totul alt lucru, față de Preoție. Căsătoria îți deschide Cerurile. Dar Preoția te pune în căsătorie și îți arată drumul, te călăuzește spre Cerurile deschise. Doamne ajută.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.08.2016 at 15:58:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Igor, a fi pudic, cel putin uneori, cred ca e lucru bun. Mi se mai intampla si mie, uneori...:)
A fi, insa, pudibond e deja altceva. E o deformare de caracter, printre altele... Nu e o virtute, ci o meteahna. * O parte a crestinilor a "ajutat" la instalarea, copios cultivata mai apoi prin secole, a pudibonderiei. Aceasta a avansat in asa fel incat cea mai mica sugestie/aluzie catre actul sexual ii face pe unii sa paleasca ori sa roseasca. Unii mai si lesina, parol! Ei bine, astfel de cazuri tin mai mult de patologia sufletului si de meschinarie, nu de sanatate ori virtute. E drept ca prin aceste consideratii nu vrem, Doamne fereste, sa facem apologia nesimtirii, a grosolaniei, a destrabalarii etc. Sunt un om care trage, atat cat mai e omeneste posibil, la curatie si asa am fost de cand ma stiu. Mai cred si ca lumea e plina de obscenitati, de tot felul de mizerii ale unei moralitati invinse de senzualitati necontrolate si mult prea exaltate. Dar solutia nu e nicidecum negarea sau interpretarea rusinoasa a vietii, ci intelegerea lucrurilor in alcatuirea lor naturala, mai intai si apoi la niveluri tot mai inalte (spiritualizate, induhovnicite). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma gandesc ca acest baiat nu a aparut in viata mea intamplator,poate chiar e jumatatea mea sau poate trebuie sa invat ceva din aceasta experienta. Last edited by Bublisor; 04.08.2016 at 16:36:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Igor,
Nu prea înțeleg în numele cui vorbești tu, scri tu, dai sfaturi, te prezinți ca noi, nu știu și nu se înțelege care noi, ''tratezi'' și ''rezolvi'' probleme, faci ''îndemnuri''... Ești cumva tu reprezentantul vreunei mînăstiri? Ești tu vreun călugăr rătăcit pe forum? Ești tu însărcinat de vre-un preot sau vre-un stareț sau vre-un duhovnic să îndrumi ortodocșii sau forumiștii? Ești tu un ortodox care poți să-ți permiți să vorbești în numele tuturor ortodocșilor? Ai un limbaj foarte bisericos, alunecos, tumultos în care amesteci toate de-avalma, inclusiv judeci, jignești, dai sentințe, știi tu totul mai bine ca toți... (și eu pățesc la fel) Nu vreau să te critic sau să te opresc, dar nu prea înțeleg ''tratamentele'' tale... Ești medic, ești duhovnic?.. sau ești vreo tincuță în haine monahale... de cuvînt îndestulător? Cine te pune să folosești tu toate scripturile, toți sfinții, toată ortodoxia, toate bisericile și să vorbești de parcă ai vorbi în numele tutuor? Deci nu vreau să te critic, ci pur și simplu, citind ce scrii și cum scrii, nu îți poți da seama cu cine stai defapt de vorbă... Eu nu-mi pot da seama ci mă simt așa amețit de cap și jignit și călcat în picioare în locul oricui m-aș pune dintre cei cărora le scrii tu ca din partea orotodoxiei. Nu ți se pare că ar fi frumos să vorbești doar în numele tău și eventual al Duhului de la Dumnezeu care locuiește în tine? Eventual în numele a ceea ce ai priceput tu din scripturi... dar nu să ajungi să lași să se înțeleagă că ceea ce tu îndemni, sfătuiești și judeci și condamni și știi ar fi defapt în asentimentul întregii ortodoxii de la Adam și pînă azi... Te rog frumos să încerci să mă lămurești căci eu vrînd să citesc ce răspunzi unuia sau altuia am impresia că stau de vorbă cu o tincuță care și-a luat haină monahală și s-a apucat să facă tratamente pe net. Te rog nu te supăra, dar te rog să-ți clarifici felul în care pui problema, adică cine ești și pe cine reprezinți și în numele cui vorbești și de pe ce treaptă te adresezi tu interlocutorilor tăi cărora le răspunzi folosind mulțime de argumente ''ortodoxe''. Deci te rog nu te supăra și te rog fă-mă să înțeleg cine este acest Igor Paslusnik? E numele tău? De ce ai acolo o carte care se deschide singură? De ce amesteci toate și le aduci pe toate cele din ortodoxie în argumentație împreună cu părerile tale de multe ori auto-îndreptățite prea mult și trecînd cu ele peste buna cuviință a unei discuții căci judeci și calci în picioare și jignești de parcă nu ai jigni... Te rog deci să mă lămurești ca să știu cum să încerc să-ți citesc postările. Altfel am impresia că stau de vorbă cu un om deprimat care dă mulțime de sfaturi și îndemnuri ca o tincuță îmbrăcată călugărește sperînd ca astfel, prin mulțimea deșartă a textelor date deavalma, să se auto-trateze pe sine folosindu-se de drogul ăsta deșertificator și risipitor ce-i încîntă lăudăroșenia... Spune dragul meu, cu cine stăm noi de vorbă cînd citim ce scrii și în numele cui vorbești? În numele unui călugăr, a unui mirean ortodox, al unui preot, al unei mînăstiri... deci te rog să-mi clarifici aceste aspecte dacă vrei să te pot crede că ești de bună credință. Last edited by vsovi; 04.08.2016 at 16:38:38. |
|