![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa este Mirela. Extremele in toate cele fac rau , precum si cei ce propovaduiesc extremele, extremistii. Ortodoxia e , echilibru in diversitate , adevar si iubire.
|
|
||||
|
||||
![]()
Si apropo de cenzura, ea insasi nu mai exișta, exisa insa autogenzura, bunul simt al fiecarui.Se intampla, este uman, sa sari calul odat, de doua ori, dar cand nu te mai poti stapani, modera, atunci oriunde ai fie , esti exclus, izolat de colectivitatea din care ai facu parte.A fi modern si deosebit ,fie si crestin, sau mai ales, nu-ti permite nimeni sa insulti pe fratii tai, sa-i ranesti, sa dai calificative, sa fi vulgar, sau sa iti arati cu orice pret superioritatea, prin goliciune si mojicie. Topismele, mahalagismele nu au de a face in nici un fel cu ORTODOXI.. Mai bine tacem cu totii o zi , iar a doua zi vorbim cu intelepciune, pentru ca ORTODOXIA este linistea ce i izvoraste intelepciunea, iar noi , cum putem fi oare, Doamne? De suntem Ortodocsi cu sufjetul, mintea si trupul, refuzam din start pe ci ce ne tulbura, mai mult sau mai putin voit. Dar ne tulbura si ea tulburare si ispitele sunt arme de temut al celui potrivnic si adeptilor lui. DOAMNE AJUTA! -UNITATE BOR. Amin
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma refeream la chestiuni ce tin de deontologie, asa cum am explicat si in postarile ulterioare. Cat despre bunul simt, fiecare are "masura" proprie in a-l evalua. Ai facut referire la izolare. Izolarea cui? A persoanei cu care nu suntem in acord? A celui care nu ne impartaseste ideile? Formam "enclave"? Asa-zisele "bisericute" din Biserica? Cred ca asta este pericolul cel mai mare: izolarea/fragmentarea pe criterii diverse, independente de esenta Ortodoxiei. Cunosti principiul antic: "Dezbina si cucereste"... |
|
||||
|
||||
![]()
Dragul meu Mirean, cu toate ca in multe privinte, nu suntem pe aceasi lungime de unda, ca sa zic asa, esti o persoana ce degaja multa energie pozitiva, in sensul ca, niciodata ,din cauza mandriei mele, nu m-ai iritat sau nu am simtit nevoia , stupida pana la urma, sa intru in polemica desarta cu tine. Deci, fie cum spui si gandesti tu! Suntem in post si iti doresc din suflet , liniste , pace si bucurie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pace! |
|
||||
|
||||
![]()
Ascultarea de ierarhi este , ea nu se comenteaza in nici un fel ! Pace
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) | sophia | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 362 | 28.04.2010 16:47:40 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
pe forumul edu.ro(profesorilor) | urzicuta | Generalitati | 0 | 29.02.2008 20:16:07 |
|