Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2008, 20:37:17
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex
da, e un forum extrem de interesant...unde aflu lucruri noi legate de sfanta credinta ortodoxa si ma implic si eu cu sfaturi, fie bune, fie mai putin bune!...:rolleyes:multumesc pentru intelegere:rolleyes:
:) imi plac postarile tale, simple si sincere, fara fumuri.
Vechi 30.07.2008, 20:38:41
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Eu vad niste oameni sinceri,plini de viata,foarte inteligenti,foarte demni,care nu se tem sa spuna ceea ce gandesc si simt.Si apoi,este delicioasa postarea exclusei silana,sincer,astfel de postari citesc cu drag,se simte viata din acel om.Cat despre oamenii copy-paste,foarte apreciati pe aici,va prezic ca in momentul in care veti ajunge sa dialogati numai cu ei,acest forum se va desfinta de la sine.
extremele nu sunt bune
Vechi 30.07.2008, 21:28:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Asa este Mirela. Extremele in toate cele fac rau , precum si cei ce propovaduiesc extremele, extremistii. Ortodoxia e , echilibru in diversitate , adevar si iubire.
Vechi 03.08.2008, 00:09:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Si apropo de cenzura, ea insasi nu mai exișta, exisa insa autogenzura, bunul simt al fiecarui.Se intampla, este uman, sa sari calul odat, de doua ori, dar cand nu te mai poti stapani, modera, atunci oriunde ai fie , esti exclus, izolat de colectivitatea din care ai facu parte.A fi modern si deosebit ,fie si crestin, sau mai ales, nu-ti permite nimeni sa insulti pe fratii tai, sa-i ranesti, sa dai calificative, sa fi vulgar, sau sa iti arati cu orice pret superioritatea, prin goliciune si mojicie. Topismele, mahalagismele nu au de a face in nici un fel cu ORTODOXI.. Mai bine tacem cu totii o zi , iar a doua zi vorbim cu intelepciune, pentru ca ORTODOXIA este linistea ce i izvoraste intelepciunea, iar noi , cum putem fi oare, Doamne? De suntem Ortodocsi cu sufjetul, mintea si trupul, refuzam din start pe ci ce ne tulbura, mai mult sau mai putin voit. Dar ne tulbura si ea tulburare si ispitele sunt arme de temut al celui potrivnic si adeptilor lui. DOAMNE AJUTA! -UNITATE BOR. Amin
Vechi 03.08.2008, 10:56:51
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Si apropo de cenzura, ea insasi nu mai exișta, exisa insa autogenzura, bunul simt al fiecarui.Se intampla, este uman, sa sari calul odat, de doua ori, dar cand nu te mai poti stapani, modera, atunci oriunde ai fie , esti exclus, izolat de colectivitatea din care ai facu parte.A fi modern si deosebit ,fie si crestin, sau mai ales, nu-ti permite nimeni sa insulti pe fratii tai, sa-i ranesti, sa dai calificative, sa fi vulgar, sau sa iti arati cu orice pret superioritatea, prin goliciune si mojicie. Topismele, mahalagismele nu au de a face in nici un fel cu ORTODOXI.. Mai bine tacem cu totii o zi , iar a doua zi vorbim cu intelepciune, pentru ca ORTODOXIA este linistea ce i izvoraste intelepciunea, iar noi , cum putem fi oare, Doamne? De suntem Ortodocsi cu sufjetul, mintea si trupul, refuzam din start pe ci ce ne tulbura, mai mult sau mai putin voit. Dar ne tulbura si ea tulburare si ispitele sunt arme de temut al celui potrivnic si adeptilor lui. DOAMNE AJUTA! -UNITATE BOR. Amin
Din cate vad postarea mea este singura care face referire la cenzura, asa ca ma simt dator sa iti raspund, cu riscul de a ma repeta.
Ma refeream la chestiuni ce tin de deontologie, asa cum am explicat si in postarile ulterioare.

Cat despre bunul simt, fiecare are "masura" proprie in a-l evalua.

Ai facut referire la izolare. Izolarea cui? A persoanei cu care nu suntem in acord? A celui care nu ne impartaseste ideile? Formam "enclave"? Asa-zisele "bisericute" din Biserica? Cred ca asta este pericolul cel mai mare: izolarea/fragmentarea pe criterii diverse, independente de esenta Ortodoxiei.
Cunosti principiul antic: "Dezbina si cucereste"...
Vechi 03.08.2008, 14:16:51
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Dragul meu Mirean, cu toate ca in multe privinte, nu suntem pe aceasi lungime de unda, ca sa zic asa, esti o persoana ce degaja multa energie pozitiva, in sensul ca, niciodata ,din cauza mandriei mele, nu m-ai iritat sau nu am simtit nevoia , stupida pana la urma, sa intru in polemica desarta cu tine. Deci, fie cum spui si gandesti tu! Suntem in post si iti doresc din suflet , liniste , pace si bucurie.
Vechi 03.08.2008, 15:04:06
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
Dragul meu Mirean, cu toate ca in multe privinte, nu suntem pe aceasi lungime de unda, ca sa zic asa, esti o persoana ce degaja multa energie pozitiva, in sensul ca, niciodata ,din cauza mandriei mele, nu m-ai iritat sau nu am simtit nevoia , stupida pana la urma, sa intru in polemica desarta cu tine. Deci, fie cum spui si gandesti tu! Suntem in post si iti doresc din suflet , liniste , pace si bucurie.
SINGURUL meu indemn (indiferent de topic) este acela de a asculta de ierarhi. Indiferent de forma (ironie, cinism, etc) asta este idea de baza. Si, din cate spui tu, singura cu care nu poti fi de acord?

Pace!
Vechi 03.08.2008, 18:14:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Ascultarea de ierarhi este , ea nu se comenteaza in nici un fel ! Pace
Vechi 03.08.2008, 20:41:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ascultarea de ierarhi este , ea nu se comenteaza in nici un fel ! Pace
Sa ne supunem pravilelor si predaniilor Sfintilor Apostoli si Parinti ( aceasta ca o completare a celor de mai sus).
Vechi 04.08.2008, 01:36:50
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
sprijinul acordat lui Rafael.
:) ei, acum nu mai e banat, sa vedem ce fel vor fi postarile sale... in cazul in care dragostea sa pentru acest forum si forumisti nu s-a racit si va mai da pe-aici.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) sophia Biserica Ortodoxa si Massmedia 362 28.04.2010 16:47:40
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
pe forumul edu.ro(profesorilor) urzicuta Generalitati 0 29.02.2008 20:16:07