![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Esti culmea,roadele ecumenismului s-au mai spus,nu numai de catre mine:schimbarea calendarului,ridicarea anatemelor,rugaciunile comune si continua si azi cu altele.Asa ca tu ramai eretic si agent masonic al ecumenismului.Punct.Nu mai am de gand sa raspund, pana nu aduci DOVADA vorbesti prostii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca e clar pentru toti ca tu si B.O.R.va inchinati papei,nu lui Hristos.Altfel nu i-ai lua atat apararea si nu ai trece peste invataturile Sf.Parinti,totul in numele ascultarii de papa si ereticii din B.O.R.Nu esti decat un alt papistas ce face propaganda ecumenista.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vad ca fiecare vrea sa aiba dreptate ,am mai spus fiecare are si nu are dreptate.
Ca s-a schimbat calendarul in 1920 ,nu e vina noastra , Dumnezeu a ingaduit si asta ,la noi si la greci . O sa mai vedem ce va fi ,nici nu vreau sa ma gandesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu te intreb: care sunt rezultatele negative ale celor mentionate de ti? Axista o schimbare a dogmei? Indreptarea calendarului nu este o abatere dogmatica, ridicarea anatemelor nu poate decat sa fie un lucru pozitiv (nu uita ca s-au ridicat si cele aruncate de Biserici ortodoxe asupra altor Biserici ortodoxe), cat despre rugaciune...am postat anterior.... Crede-ma daca ar aparea o schimbare dogmatica as fi de aceeasi parte cu tine. In primele veacuri crestine bisericile nu aveau catapeteasma, nu exista dvera, nu existau actualele cantari liturgice, vesmintele preotilor erau altfel intocmite, etc. Putem considera "tranzitia" la ceea ce este azi, drept erezie? Nu stiu ce dovezi vrei...eu nu am ce dovezi sa aduc atata timp cat eu nu acuz pe nimeni de nimic. Tu sa aduci, pentru ca tu esti cel care acuza! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vreau DOVADA ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii.Dimpotriva,ei au participat la sinoade ca sa combata ereziile ereticilor si sa-i aduca pe drumul cel bun.Nicidecum nu au facut rugaciuni cu ei,nici pentru pace,pentru nimic.Deci,e bine ca au participat,ca au avut un scop bun,religios si dogmatic.Astazi,insa scopul intalnirilor s-a schimbat,se face politica si social,si din pacate si compromisuri,cum ar fi acceptarea bisericii catolice ca biserica sora si apostolica.Nu demult papa a spus ca biserica catolica e cea adevarata,iar ai nostri ierarhi cochetau cu acceptarea primatului papal.Tu ii crezi pe ei orbeste,cand spun ca nu-i nici un pericol?Dar te-ai gandit ca pot sa minta?Atata timp cat masoneria s-a infiltrat in sinod iar diavolul e tatal minciunii?Spuneti ca nu sunt masoni,ca nu ii stim.La noi in tara e un paradox:avem coruptie fara corupti,ecumenism fara ecumenisti,masonerie fara masoni.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de asemenea, am postat ca rugaciunile de azi, care sunt impreuna, dar nu "in acelasi Duh" trebuie intelese in stransa legatura cu aspectul misionar al slujirii Bisericii. Acum te intreb, care sunt consecintele dogmatice (concret) ala rugaciunii? Unde apare schimbarea. Poate eu nu sunt suficient de clar. Postez un pasaj dintr-un interviu cu IPS Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, un ierarh cu care tu erai de acord in postarile anterioare. Credinciosii se vor putea ruga impreuna cu preotii lor in orice biserica, indiferent de cult? Da, toata lumea este invitata la rugaciunea comuna. Sunt trei etape pe care noi vrem sa le urmarim in evolutia apropierii dintre Biserici. A fost etapa conflictuala, chiar de conflict, unul impotriva altuia. Am ajuns acum la o etapa a dialogului, unul langa altul. Dialogul este temelia apropierii. Inceputul dialogului il face rugaciunea. Dialogul implica si probleme contradictorii care trebuie rezolvate. In momentul in care il pui pe Dumnezeu in fata si incepi o rugaciune cat de simpla comuna, in care fiecare isi exprima dorinta de unitate, fiecare este constient ca nu poate face singur ceva. Slujbele se vor oficia in limbile engleza, germana, franceza, rusa, romana. – Adunarea Ecumenica are o tema care marcheaza o premiera in domeniu? Rugaciunea comuna este o temelie, un inceput. Se trece apoi la tratarea unei teme. Pentru prima data, Bisericile din Europa si-au ales o tema teologica de tratare. In 1989 a fost o tema legata de pace, la a doua reuniune a fost o tema de reconciliere, acum este o tema pur teologica: „Lumina lui Hristos lumineaza tuturor”. Se poate observa deja o evolutie. Noi ortodocsii am propus o tema pe care au acceptat-o toti. Aceasta tema mai are zece subteme, ce vor fi tratate pe rand la Sibiu, cu contributia fiecarei confesiuni crestine din Europa. – Adunarea Ecumenica si-a propus semnarea unei intelegeri intre toate Bisericile crestine din Europa? Toate subtemele care vor fi dezbatute sunt preluate de comitetul de organizare. Toate vor aparea intr-un volum. Ce este cel mai important este declaratia comuna a reprezentantilor Bisericii, care se va consemna intr-un act comun si se va semna, prin dorinta lor de unitate. Este foarte important ca s-a trecut de la faza de conflict, la faza de dialog. Dar faza finala este unul pentru altul, aceasta este comuniunea. Eu as fi bucuros sa pot sa sper ca ajungem sa mai facem macar inca un pas, sa facem inter-comuniunea macar cu Bisericile care sunt foarte apropiate de noi din punct de vedere doctrinar si al practicii bisericesti. – Credeti ca este posibil sa ajungem la o singura Biserica unita? Dumnezeu va putea randui toate lucrurile acestea. Nu suntem nici pesimisti, nu excludem, dar nu suntem nici naivi sau idealisti fara nici un fel de motivatie, stiind ca intre unele Biserici exista unele diferente imense. Stim ca exista unele Biserici foarte apropiate si Bisericile acestea trebuie sa faca ele intai un pas. Unitatea la care noi nazuim, la care visam, nu va fi o uniformitate, ci o unitate in diversitate. Daca se pastreaza sau se redescopera filoanele de baza ale credintei crestine, daca noi ajungem la credinta primara, vedem dezvoltarea noastra pe parcurs, care a ajuns la o extrema sau la alta. http://www.mitropolia-ardealului.ro/actualitati/act.php?id=417 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a ingaduit asta pentru putina credinta din tara noastra ,uitati-va in Rusia ,acolo nu se pune problema asa ,noi am intrat in UE si de aici tot raul. Avem conducatori atei ,libertini ,nu prea avem ce spera. Dar e cazul sa incetati ,jignirile nu vor aduce nimic bun. Mirean ,cand vor modifica sf.Liturghie cum vei actiona? Eu am adus ca argument ce a zis par.Nicolae Velimirovici ,un sfant contemporan. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodoxia si ecumenismul | Eugen7 | Dogmatica | 234 | 02.02.2017 23:49:09 |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|