Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2008, 12:25:40
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Ecumenismul e pur distructiv.B.O.R. incalca canoane si face rugaciuni comune cu ereticii,spuns ca sunt "fratii" nostri,biserica "sora",iar papa spune ca biserica catolica e cea adevarata.De aceea ma supar,ca se ia apararea ereticilor.Daca noi nu stam fermi pe pozitii si facem compromisuri,nu ii vom ajuta pe ereticii,ci ii vom lasa sa se complaca in erezii,erezii in care cadem si noi.De aceea trebui oprit ecumenismul.Vreme de atatia ani s-au vazut roadele lui.Dar spuneti asta masonilor ce s-au infiltrat in B.O.R.Asa ca Mirean nu mai face pe agentul masonilor,asta esti tu,deoarece devii eretic.Tu si cei ca tine.
Pai prietene, care sunt "roadele" ecumenismului? Eu asta ti-am cerut sa imi spui si nu ai stiut! :)
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 12:27:24
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Citat:
Ecumenismul e pur distructiv.B.O.R. incalca canoane si face rugaciuni comune cu ereticii,spuns ca sunt "fratii" nostri,biserica "sora",iar papa spune ca biserica catolica e cea adevarata.De aceea ma supar,ca se ia apararea ereticilor.Daca noi nu stam fermi pe pozitii si facem compromisuri,nu ii vom ajuta pe ereticii,ci ii vom lasa sa se complaca in erezii,erezii in care cadem si noi.De aceea trebui oprit ecumenismul.Vreme de atatia ani s-au vazut roadele lui.Dar spuneti asta masonilor ce s-au infiltrat in B.O.R.Asa ca Mirean nu mai face pe agentul masonilor,asta esti tu,deoarece devii eretic.Tu si cei ca tine.
Trebuie actionat acolo unde se fac slujbe comune ,in acele orase,acolo trebuie demonstratii in strada si organizare ,dar credinciosii trebuie sa ia atitudine alaturi de preoti.
La mine in oras nu am auzit de asa ceva ,eu locuiesc intr-o resedinta de judet.
Pai nici nu sunt slujbe comune, aste este ideea. este vorba de niste rugaciunii, in conditii clare, despre care am vorbit. Aici sunt inventiile lui marius_daniel despre slujbe, dar nu a stiut sa dea nici un exemplu.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 12:35:14
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Esti culmea,roadele ecumenismului s-au mai spus,nu numai de catre mine:schimbarea calendarului,ridicarea anatemelor,rugaciunile comune si continua si azi cu altele.Asa ca tu ramai eretic si agent masonic al ecumenismului.Punct.Nu mai am de gand sa raspund, pana nu aduci DOVADA vorbesti prostii.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 12:38:10
Senior Member

Implicit

Cred ca e clar pentru toti ca tu si B.O.R.va inchinati papei,nu lui Hristos.Altfel nu i-ai lua atat apararea si nu ai trece peste invataturile Sf.Parinti,totul in numele ascultarii de papa si ereticii din B.O.R.Nu esti decat un alt papistas ce face propaganda ecumenista.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 12:43:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Vad ca fiecare vrea sa aiba dreptate ,am mai spus fiecare are si nu are dreptate.
Ca s-a schimbat calendarul in 1920 ,nu e vina noastra , Dumnezeu a ingaduit si asta ,la noi si la greci .
O sa mai vedem ce va fi ,nici nu vreau sa ma gandesc.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 12:49:39
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Esti culmea,roadele ecumenismului s-au mai spus,nu numai de catre mine:schimbarea calendarului,ridicarea anatemelor,rugaciunile comune si continua si azi cu altele.Asa ca tu ramai eretic si agent masonic al ecumenismului.Punct.Nu mai am de gand sa raspund, pana nu aduci DOVADA vorbesti prostii.
Nu, cred ca nu intelegi.
Eu te intreb: care sunt rezultatele negative ale celor mentionate de ti? Axista o schimbare a dogmei?

Indreptarea calendarului nu este o abatere dogmatica, ridicarea anatemelor nu poate decat sa fie un lucru pozitiv (nu uita ca s-au ridicat si cele aruncate de Biserici ortodoxe asupra altor Biserici ortodoxe), cat despre rugaciune...am postat anterior....

Crede-ma daca ar aparea o schimbare dogmatica as fi de aceeasi parte cu tine.

In primele veacuri crestine bisericile nu aveau catapeteasma, nu exista dvera, nu existau actualele cantari liturgice, vesmintele preotilor erau altfel intocmite, etc. Putem considera "tranzitia" la ceea ce este azi, drept erezie?

Nu stiu ce dovezi vrei...eu nu am ce dovezi sa aduc atata timp cat eu nu acuz pe nimeni de nimic. Tu sa aduci, pentru ca tu esti cel care acuza!
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 12:51:07
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Vad ca fiecare vrea sa aiba dreptate ,am mai spus fiecare are si nu are dreptate.
Daca tot ne judeci, poate ne si argumentezi....
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 13:06:27
Senior Member

Implicit

Vreau DOVADA ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii.Dimpotriva,ei au participat la sinoade ca sa combata ereziile ereticilor si sa-i aduca pe drumul cel bun.Nicidecum nu au facut rugaciuni cu ei,nici pentru pace,pentru nimic.Deci,e bine ca au participat,ca au avut un scop bun,religios si dogmatic.Astazi,insa scopul intalnirilor s-a schimbat,se face politica si social,si din pacate si compromisuri,cum ar fi acceptarea bisericii catolice ca biserica sora si apostolica.Nu demult papa a spus ca biserica catolica e cea adevarata,iar ai nostri ierarhi cochetau cu acceptarea primatului papal.Tu ii crezi pe ei orbeste,cand spun ca nu-i nici un pericol?Dar te-ai gandit ca pot sa minta?Atata timp cat masoneria s-a infiltrat in sinod iar diavolul e tatal minciunii?Spuneti ca nu sunt masoni,ca nu ii stim.La noi in tara e un paradox:avem coruptie fara corupti,ecumenism fara ecumenisti,masonerie fara masoni.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 13:34:11
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Vreau DOVADA ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii.Dimpotriva,ei au participat la sinoade ca sa combata ereziile ereticilor si sa-i aduca pe drumul cel bun.Nicidecum nu au facut rugaciuni cu ei,nici pentru pace,pentru nimic.Deci,e bine ca au participat,ca au avut un scop bun,religios si dogmatic.Astazi,insa scopul intalnirilor s-a schimbat,se face politica si social,si din pacate si compromisuri,cum ar fi acceptarea bisericii catolice ca biserica sora si apostolica.Nu demult papa a spus ca biserica catolica e cea adevarata,iar ai nostri ierarhi cochetau cu acceptarea primatului papal.Tu ii crezi pe ei orbeste,cand spun ca nu-i nici un pericol?Dar te-ai gandit ca pot sa minta?Atata timp cat masoneria s-a infiltrat in sinod iar diavolul e tatal minciunii?Spuneti ca nu sunt masoni,ca nu ii stim.La noi in tara e un paradox:avem coruptie fara corupti,ecumenism fara ecumenisti,masonerie fara masoni.
Nu au facut rugaciuni comune. Dar indemnul lor de a nu participa la rugaciuni comune trebuie inteles si in contextul istoric.
de asemenea, am postat ca rugaciunile de azi, care sunt impreuna, dar nu "in acelasi Duh" trebuie intelese in stransa legatura cu aspectul misionar al slujirii Bisericii.
Acum te intreb, care sunt consecintele dogmatice (concret) ala rugaciunii? Unde apare schimbarea.

Poate eu nu sunt suficient de clar. Postez un pasaj dintr-un interviu cu IPS Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, un ierarh cu care tu erai de acord in postarile anterioare.

Credinciosii se vor putea ruga impreuna cu preotii lor in orice biserica, indiferent de cult?

Da, toata lumea este invitata la rugaciunea comuna. Sunt trei etape pe care noi vrem sa le urmarim in evolutia apropierii dintre Biserici. A fost etapa conflictuala, chiar de conflict, unul impotriva altuia. Am ajuns acum la o etapa a dialogului, unul langa altul. Dialogul este temelia apropierii. Inceputul dialogului il face rugaciunea. Dialogul implica si probleme contradictorii care trebuie rezolvate. In momentul in care il pui pe Dumnezeu in fata si incepi o rugaciune cat de simpla comuna, in care fiecare isi exprima dorinta de unitate, fiecare este constient ca nu poate face singur ceva. Slujbele se vor oficia in limbile engleza, germana, franceza, rusa, romana.

– Adunarea Ecumenica are o tema care marcheaza o premiera in domeniu?

Rugaciunea comuna este o temelie, un inceput. Se trece apoi la tratarea unei teme. Pentru prima data, Bisericile din Europa si-au ales o tema teologica de tratare. In 1989 a fost o tema legata de pace, la a doua reuniune a fost o tema de reconciliere, acum este o tema pur teologica: „Lumina lui Hristos lumineaza tuturor”. Se poate observa deja o evolutie. Noi ortodocsii am propus o tema pe care au acceptat-o toti. Aceasta tema mai are zece subteme, ce vor fi tratate pe rand la Sibiu, cu contributia fiecarei confesiuni crestine din Europa.

– Adunarea Ecumenica si-a propus semnarea unei intelegeri intre toate Bisericile crestine din Europa?

Toate subtemele care vor fi dezbatute sunt preluate de comitetul de organizare. Toate vor aparea intr-un volum. Ce este cel mai important este declaratia comuna a reprezentantilor Bisericii, care se va consemna intr-un act comun si se va semna, prin dorinta lor de unitate. Este foarte important ca s-a trecut de la faza de conflict, la faza de dialog. Dar faza finala este unul pentru altul, aceasta este comuniunea. Eu as fi bucuros sa pot sa sper ca ajungem sa mai facem macar inca un pas, sa facem inter-comuniunea macar cu Bisericile care sunt foarte apropiate de noi din punct de vedere doctrinar si al practicii bisericesti.

– Credeti ca este posibil sa ajungem la o singura Biserica unita?

Dumnezeu va putea randui toate lucrurile acestea. Nu suntem nici pesimisti, nu excludem, dar nu suntem nici naivi sau idealisti fara nici un fel de motivatie, stiind ca intre unele Biserici exista unele diferente imense. Stim ca exista unele Biserici foarte apropiate si Bisericile acestea trebuie sa faca ele intai un pas. Unitatea la care noi nazuim, la care visam, nu va fi o uniformitate, ci o unitate in diversitate. Daca se pastreaza sau se redescopera filoanele de baza ale credintei crestine, daca noi ajungem la credinta primara, vedem dezvoltarea noastra pe parcurs, care a ajuns la o extrema sau la alta.

http://www.mitropolia-ardealului.ro/actualitati/act.php?id=417
Reply With Quote
Vechi 08.01.2008, 14:15:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
Daca tot ne judeci, poate ne si argumentezi....
Nu va judec ,dar e cazul sa incetati ,argumente am adus ,raul inca nu s-a dat pe fata ,cand vor modifica Sf.Liturghie atunci da ,pot sa spun ca nu mai avem ce spera.
Dumnezeu a ingaduit asta pentru putina credinta din tara noastra ,uitati-va in Rusia ,acolo nu se pune problema asa ,noi am intrat in UE si de aici tot raul.
Avem conducatori atei ,libertini ,nu prea avem ce spera.
Dar e cazul sa incetati ,jignirile nu vor aduce nimic bun.
Mirean ,cand vor modifica sf.Liturghie cum vei actiona?
Eu am adus ca argument ce a zis par.Nicolae Velimirovici ,un sfant contemporan.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodoxia si ecumenismul Eugen7 Dogmatica 234 02.02.2017 23:49:09
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Ortodoxia și ecumenismul monoteist doctor_faustus Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.10.2010 22:48:14
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17