![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
@Deja-vu
Ar trebui sa nu-ti mai raspund. Ziceai ca esti satul de dat lectii aici. Nici nu te pune nimeni si nici nu stii mare lucru. Nu faci decat sa imprastii lucruri gresite si sa amesteci lucrurile, pana si scripurile le prezinti gresit. Totusi nu vreau sa ramana greseli aici, ca mai vin si altii si citesc si chiar le iau in serios. 1. Din Scripuri: - daca Iisus ii spunea Maicii sale numai "femeie" si nu "mama" nu stiu. Nu reiese asta. Poate ca pe atunci asa era obiceiul. M-ar intrista sa stiu ca nu o considera mama. - la moartea Lui au fost acolo femeile mironosite, dar cred ca n-ai auzit de ele. Erau Maica Domnului, Maria Magdalena si inca vreo doua Marii si nu mai stiu acum exact, pe de rost. Maria Magdalena i-a spalat capul si picioarele cu mir. A fost femeia pacatoasa, pe care Dumnezeu a iertat-o si iubit-o chiar mai mult decat pe Apostoli. L-or fi dat barbatii jos de pe cruce, dar femeile l-au plans si ingrijit. - prima persoana care a vazut si inteles Invierea Sa a fost tot o femeie...Maria Magdalena. Si tot ea a dus vestea Apostolilor. Ea a umblat la mormant si L-a cautat si nu Apostolii. De ce, nu stiu. - Maria Magdalena a fost de fapt tot o apostolita a lui - peste tot L-au urmat si femei, numai ca nu se spunea asta direct. - exista unele intrebari si nelamuriri la multa lume, a caror raspuns n-o sa-l aflam niciodata. - cel mai important lucru: Iisus a iubit si respectat femeile, le-a aparat. Numai oamenii nu... - ai inteles gresit ceea ce spuneam de Adam si Eva. Ei, acolo in Scripturi au pacatuit si au fost pedepsiti impreuna. Scrie clar pedeapsa pentru femeie, dar nu prea scrie de cea a lui Adam. In fine, au primit amandoi pedeapsa. In practica, in biserica, insa, se vede ca numai femeia este pedepsita, iar barbatul deloc. Asta spuneam eu. Asta fac oamenii. 2. Au existat femei diaconite, mai citeste putin. Si eu spuneam ca ar trebui sa mai existe si azi. 3. A doua casatorie este acceptata de B.O.R. Numai la preoti este interzisa, fiind, dupa cate am inteles eu, comparata cu desfraul, adica un preot trebuie sa apartina numai unei singure femei. Si daca aia a gresit, tot preotul sufera si ramane fara familie, fara copii si fara profesie dupa unele opinii. Noroc ca mai exista judecata fiecarui episcop... Si nu toti preotii divortati, mai ales daca este de vina femeia, trebuie sa lase preotia. Depinde de episcop. Este f.greu sa fie preot de mir necasatorit. Dar isi poarta crucea. Asta tot oamenii au inventat-o. Singurii necasatoriti in ortodoxie ar trebui sa fie monahii. Si si aceia au probleme din aceasta cauza si cad in pacat. 4. Imi dai citate si exemple cum ca unii sfinti spun asa si altii altfel si vrei sa aduci lumina in acest fel. Pai daca tu insuti vezi contradictiile, de ce mai vorbesti? Exista opinii si opinii. 5. Nu vorbeam aici de emanciparea femeii, ci despre pozitia ei in biserica (si numai acolo), ceea ce este o mare diferenta. Nu este vorba ca femeia sa faca nu stiu ce, sa fie hirotonisita (desi nici in asat nu vad ceva rau), ci sa fie respectata si sa poata ajuta in credinta laolalta cu barabtul si nu sa fie prigonita. Inca o data: biserica este plina de femei. Barbatii nu mai vin, se duc la munca, la distractie, la nu stiu unde. Femeile mai tin credinta in picioare in bisericile de mir. Sa primeasca o recunoastere oficiala pentru asta si respect. Asta se cere aici. 6. Batjocoresti femeile in orice chip, ba ca cele tinere, ba ca vaduve, ba nu stiu care. Si barbatii ce fac? Ce mizerii fac in lume: baut, tutun, fotbal, femei (adultere, ca sa nu soun mai mult), pedofilie, razboaie, omoruri etc.! Iti place? Dar in biserica sa fie primii si fara pata! Nu mai tot batojocori femeile si spala barbatii, ca nu tine nici macar in fata lui Dumnezeu. El stie f.bine adevarul. Si inca ceva: eu nu interpretez cum vreau eu Scripturile. Nici nu am pretentia multora de aici ca le stiu si inteleg bine. Pe lumea asta toata lumea pare sa stie (la fel ca in fotbal si in politica) totul in credinta si da lectii. De la cel mai analfabet si pacatos mirean, pana la cel mai singuratic pustnic si la sfinti (care au fost tot oameni). Numai Dumnezeu stie cel mai bine ce a lasat si ce ne-a invatat si oamenii nu facdecat sa tot rastalmaceasca legea si vorbele Sale.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 07.06.2010 at 12:33:40. |
|
||||
|
||||
![]()
Maica Domnului este cea care reda demnitatea femeii.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Da, spunea un sfant parinte, parca Irineu, ca Fecioara Maria vindeca ceea ce a ranit Eva.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
" Fericit barbatul care iubeste numele tau Marie , Maica pururea Fecioara .Caci cu darul tau sufletul lui se va intari si ca un pom rasadit langa izvoarele apelor , va da multe roade la vremea sa . Fericita esti tu intre femei , pentru smerenia si credinta inimii tale . Caci tu covarsesti toate femeile cu frumusetea ta si intreci pe ingeri si pe arhangheli cu sfintenia ta ! Milele si indurarile tale peste tot se vestesc . Dumnezeu a binecuvantat lucrul mainilor tale ! " ( Psalmul 1 - Psaltira Maicii Domnului )
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 07.06.2010 at 20:26:09. |
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc pentru completari, Cristian! Ma uimesti din nou!Multumesc!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
.....deja-vu................
ar mai fii ceva atat timp cat botezul simbolizeaza clar si explicit IRETAREA PACATULUI STRAMOSESC ...evident ca nu ar avea dece femeia sa plateasca pacatul evei asta insemnad ca negi botezul pt fete si ar fii valid oare cel pt baeti.....?si nu cred ca intr o taina asa de mare se pune problemea iertari pe jumate la fete si in totalitate la baieti.....??e o mare aberatie acesta interpretare,E CLAR PRIN BOTEZ AMBII PRIMESC IERTAREA PACATULUI STRAMOSESC..... SI SA NU UITAM MAREA TAINA A LUI DUMNEZEU CARE SA INTRUPAT DIN FEMEIE .....E INCREDIBIL........SI CULMEA IN CRESTINISM FEMIEA E PEDEPSITA OARE CUM...DAR ATAT TIMP CAT DUMNEZEU SA SMERIT ATAT DE MULT PT A RIDICA CINSTEA FEMEI........... noi nu facem decat sa avem curente iudaice introduse care de-a lungul timplui s a ajuns aici,si femeiea e tratata ca in cultul mozaic...oare cum.....sub o alta fatada cu amprenta crestinismului..... pt ca noi daca nu ne smerim nu putem intelege mare taina pe care a facut-0 DUMNEZEU de a se intrupa din femeie... ca exemplu multi barbati pe acesta tema ii zice femei SA SE SMEREASCA ASTA E SOARTA EI.....EI UITAND DE FAPT CA ACEASTA REGULA E VALABILA SI PT BARBATI A SE SMERIIIIII....dar in modul lor de impunere a femei sa se smereasca inseamna ca in mintea acestora exista un dram de mandrie pe care Dumnezeu il cunoaste..... deci sfatul ca femeiea sa se smereasca e valabil tuturor ca noi toti sa ne smerim....iti dai seama ce greu e pt un barbat sa se smerasca in fata unei femei.......imposibil pt mandriea pe care o are..... uitam ca o fapta buna foarte greu e scrisa in ceruri pt ca se cerceteaza orice gand cat e de mic si unul ca mandria care a facut din ingeri draci e cam grav..... deci cand ai sa vezi un barbat ca se smereste in fata unei femei sa stii ca abea atunci a ajuns la desavarsire....pt smerenia sincera .... dar rar vei vedea pt ca MANDRIEA CA E BARBAT E DINTAI NASCUT ADAM il face sa piarda tot ce incearca sa cladeasca...... un pacat asa de mica...... le este usor sa zica asta e soarta femei smerestete si taci......!!!!!!!mai da si rugaciuni pt asa ceva...dar oare asa zicea Hristos cand propovaduiea....NU SE DADEA PE SINE EXEMPLU SMERINDU SE....... deci mai avem mult pana ajungem oarecum sa cunoastem pe Dumnezeu.....ni se pare ca daca stim legea stim tot ...dar e greu sa mergi pe calea ceea stramta si mai ales fara smerenie.... ma mirat foarte mult stilu pe care l ai folosit.....din care a reesit acest lucru mandria ca esti barbat si asta e .....oricum sunt multi barbati care efectiv nu poate accepta ca femeie prin botez ii s a iertat si ei pacatul si nu pe portinui sau o parte ci intotalitate ca Hristos a venit sa ridice pe om fie barbat fie femeie.....nu a venit partial pt femeie.....! avem de lucrat la smereniea noastra ca om fie barbat fie femeie...! Last edited by piedonee; 08.06.2010 at 16:00:53. |
|
|||
|
|||
![]()
femeia merita... un barbat
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desigur, in virtutea oricaror libertati , ori a principiului al III-lea al mecanicii newtoniene (principiul inertiei) ori... al oricarui fenomen meteorologic terestru sa nu ascultam de nimeni si se nimic si sa facem cum voim noi. Se poate si asa dar nu pe tarimul teologicoduhovnicesc deoarece se alege paful de curajos . Poti incerca si sa vezi ce obti ! Defapt esti pe drum . Neascultarea da roade tare bogate . Cele mai mari si frumoase sunt ereziile ! |
|
||||
|
||||
![]()
pentru ZAHARIA
APROPO DEFINESTEM EREZIA??????????probabil nu cunosti sensul ereziei Ereziile (gr. hairesis și lat. haeresis = opțiune, alegere) sunt "concepții particulare fie despre Sfânta Treime[/COLOR, fie despre dumnezeirea lui Iisus Hristos, sau despre firea Sa omenească, sau despre raportul dintre cele două firi în ipostasul Său dumnezeiesc, acestea din urmă fiind cunoscute sub numele de erezii hristologice. Se cunosc și erezii pnevmatologice, întâlnite în teologie sub numele de subordinaționism pnevmatologic, sau de pnevmatomahie". De asemenea, ereziile care afectează viziunea corectă asupra Bisericii se numesc erezii eclesiologice. ARATA MI MIE UNDE AM FACUT EU ASTFEL DE AFIRMATI?????????? DACA AM ZIS SA FITI MAI SMERITI ASA CUM A FOST HRISTOS CARE FIIND DUMNEZEU SA SMERIT NASCANDU-SE DIN FEMEIE.....nu e o conceptie particulara ci chiar asa a fost nu??? 1.ce te face sa crezi ca sunt pe drumul rau iar tu pe drumul drept?????? 2.daca tot crezi ca eu intrepretez cum vreau nu observi ca si tu vii cu citate din scriptura doar cee CE VREI TU......oricum orice discutie pe tema scrpituralnica fiecare are adevarul si interpretarea lui......eu vorbeam ce zice Hristos dar daca tu crezi ca ce zice SF.AP.Pavel e mai presus de cat smerenia in sine a lui Hristos nascandu-se din femeie pe care in orice pericopa o numeste femeie aratand pozitia ei clara ca a ridica-o.....putea zice"mama"dar nu.... 3.ce e rau ca noi toti sa ne smerim????????....dece un barbat nu s-ar smeri in fata unei femei????????????? e PACAT daca un barbat se smereste in fata unei femei???????? 4.chiar Sf.Ap.Pavel zice in Hristos nu exista barbat sau femeie,bogat sau sarac.....deci evident ca vei interpreta cum doresti.....capul plecat sabia nu-l taie deci mai ai de lucrat la smerenie eu am la"erezie"dupa cum zici tu iar tu la SMERENIE caci in toate postarile tale faci sa injosesti femeia si tot bati la lege....tu tot suti ca LA BOTEZ FEMEI II SE IARTA DOAR PE JUMATATE PACATUL STRAMOSESC???????de ce crezi...?oare Hristos a murit doar pe jumatate pt femeie????asa relatezi in alte postarile tale ca femeii pe jumatate ii se iarta pacatul stramosesc? 5. nu e nevoie de fizica pt smerenie atat timp cat Hristos a zis cine vrea sa fie sus sa fie SLUGA...dar cum un barbat nu poate sa se smereasca in fata unei femei clar caNU e pe drumul cel bun????????????nu?crezi ca smerenia are trepte? 6.tu crezi ca crestinismul se merge strict pe lege???????e ca si cum ai zice unde e lege nu i tocmeala.....?dar faza asta nu prea merge in crestinism se MERGE PE MILA SI NU JERFA... dar nu uita cu ce masura masori cu aceias vei fii masurat........ cand vei ajunge in rai sa ma pomenesti si pe mine pt faptul ca eu consider CA SMERENIA INTRECE ORICE LEGE...... si probabil fiind invatat ai citit interpretrea teologica a NT in care se explica foarte clar de ce sf.ap.Pavel a zis ca femeia sa taca ...pt faptul ca femeile erau predominante in primele veacuri erau mai galagioase si lea interzis.....si in constituita apostolica vezi clar rugaciunea de hirotonie a diaconitelor in care se rosteste exact ca si acum iar Sf.Vasile le a oprit tot din cauza slabiciuni barbatilor....... intrebat un parinte din sf Munte dece femeile nu au voie...stii ce a raspuns???PT SLABICIUNEA SI NEPUTINTA FIRII NOASTRE DE BARBAT....!si oare el nu putea critica femeia etc...dupa lege....dar nu a facut-o pt faptul ca fiind intelept S-A SMERIT PE SINE CONSINDERANDU-SE NEPUTINCIOS........! dar oricum aici nu e vorba de lege ci doar de ORGOLIU MASCULIN care isi pune accentul......crezi tu ca daca te smeresi in fata unei femei vei fii pedepsit de sf.ap.Pavel?????????sau vei da socoteala in fata lui Dumnezeu?????????crezi tu ca Dumnezeu nu va primi pocainta uniei femei care e in pantaloni si cu capul gol???????? APROPO CE POT SA OBTIN PRIN FAPTUL CA SUSTIN CA SMERENIA E BAZA FIE BARBAT FIE FEMEIE CA UNUL ALTIUEA SA SE SMEREASCA....CE POT OBTINE MA VOI DUCE IN IADDDDDDDDD CA SUSTIN CA UN BARBAT SA SE SMEREASCA???????????????????????????/ incredibil unde poate merge MANDRIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA norocul meu e ca Dumnezeu nu gandeste ca voi si va plati fiecaruiea dupa FAPTELE SI BUNATATEA LUI fiecare om are dreptul sa se smereasca..... si nu uita ca in cultul ortodox fiecare etapa sa plasat in timp pt fiecare perioada ... cand zice Hristos iubeste pe aproapele tau nu zice doar daca e barbat daca e femeie supune-o ca e femeie nu o respecta e e femeie si etc.....hai ca deja dam in alte curente care au aparatut dea lungul anului CAND TE VEI SMERI UN PIC IL VEI CUNOASTE CU ADEVARAT PE DUMNEZEU.....!MAI AI...........! daca vrei la lege sunt atatea greseli care se fac se incalca N canoane si nu se mai zice nimic.....chiar daca sunt administrative dar sunt facute de SF Parintii si nu ar trebui sa se incalce......dar daca zic ca smereniea e baza gata ...mi se aduce citate etc.....!hai sa o lasam balta... stii ce a zis Moise ca de cat sa se duca singur in rai mai bine sa l piarda si pe el ca nu e de folos sa mearga singur deci a renutat la rai pt poporul sau....iar noi nu stim cum sa facem sa vedem paiul din ochiul celuilant...ca e femeie e in pantaloni etc...in loc sa vedem barna noastra... uite de asta in toate pericopele,Hristos arata ca cei de alt neam samarinean etc erau mult mai milostivi decat evrei cu litera legi..... si hai sa nu mai aruncam cu"pietre"ca ni se pare ca X e eretic....nu am ajuns la o asemenea DESAVARSIRE ca sa fim in masunra a spune astfel de lucruri......da...putem afirma aceste lucru fata de ceilanti atat timp cat ne consideram in sinea nostra un pic mai buni si credinciosi fata de ceilatii si din cauza A TOT CUNOASTERI NOSTRE NE PRMITEM SA jicnim indirect facand eretic pe unul si pe alt pt faptul ca nu ne consideram mai intelepti...deci MANDRII de intelepcinea nostra..... oricum ma bucur daca ati ajuns la astfel de desavarsire de a cunoaste si a deprinde cine e eretic......! Last edited by piedonee; 10.06.2010 at 00:14:54. |
|
||||
|
||||
![]()
O persoană care renunță complet la creștinism nu este considerată eretică, ci apostată; o persoană care renunță la autoritatea Bisericii, dar nu la învățăturile sale este o schismatic, în timp ce un individ din afara Bisericii Ortodoxe care se consideră el însuși creștin poate fi numit heterodox. De obicei, ereticii nu ăși definesc învățătura ca fiind eretică. Erezia este expresia unei vederi din interiorul unui sistem de credință stabilit. De exemplu, romano-catolicii îi consideră pe protestanți eretici în timp ce unii necatolici consideră catolicismul ca fiind "marea apostazie."
Last edited by piedonee; 10.06.2010 at 09:37:36. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? | clementia | Generalitati | 74 | 27.06.2011 00:16:30 |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce poarta femeia batic in biserica? | ortodoxie | Intrebari utilizatori | 3 | 28.06.2010 09:42:33 |
de ce Biserica nu face mai mult? | anamariaplop2000 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 18.05.2010 18:07:25 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|