![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajuta,ca cineva trebuia sa ii opreasca.Deja era strigator la cer.
Felicitari d-le pacatosul. |
|
||||
|
||||
![]()
Trebuie sa confirmam un lucru cu stupoare. Prin Sabbat , binecuvantarea pruncilor , carnea de porc, elemente ale Legii , cultul ADVENTIST nu s-a rupt de influenta iudaica. Voi sunteti un sincretism de crestinism si iudaism. Va pierdeti pe drum ... noroc de doctrina trinitara, pe care de la noi a-ti luat`o ca altfel sunteti greu de numit crestini.
Referitor la Sabbat daca tot citesti Biblia si iti dai seama: Faptul ca Mantuitorul desfiinteaza Sabbatul nu mai conteaza ? Restabilirea Eshatonului in Creatie, nu va spune nimica ? De ce vin profesorii adventisti la Ortodocsi la doctorate, redactand teze de doctorat perfect Ortodoxe, daca o aveti pe White ? |
|
||||
|
||||
![]()
Sa-l sustin pe Henri al sambata sa fiu clar a fost data doar evreilor ca zi de sarbatoare recunostinta fata de Dumnezeu pentru ca i-a scos de sub robia egiptenilor..."Amintire ca ati fost robi in Egipt si v-am scos cu mana tare si va fi legatura vesnica intre Mine si tine Israele." doar pentru evrei ,nu pentru toate popoarele....Cand a venit Ezdra sa zideasca Ierusalimul au venit si celalte popoare sa le ajute la zidirea Ierusalimului si le-a spus Ezdra si Neemia:"Voi n-aveti fagaduinta si n-aveti Sambata data de Dumnezeu,noi avem Sambata data de Dumnezeu nu voi de aceea nu veti zidi impreuna cu noi." Prin asta clar arata Sfanta Scriptura ca Sambata a fost pentru evrei ,nu pentru celalte popoare.
Ia auzi ce zicec Dumnezeu ca va da alta zi de sabatoare prin proroci Lui...Ieremia 31,31:"Si alt Testament voi incheia cu casa lui Israel,nu ca cel ce l-am incheiat pe Muntele Sinai si alta zi de sarbatoare voi randui poporului Meu." Ia auzi si aici ce zice Sfantul Apostol Pavel CATRE coloseni credeti in el nu...Credeti N.T NU?ATUNCI ASCULTA AICI:"Nimen sa nu va invinuiasca pe voi pentru ziua noua,sau sarbatoare sau sambata,cele vechi au trecut,toate s-au facut noi." Mi-am incheiat pledoaria ca ceea ce biserica voastra militeaza e o minciuna si vii cu tupeul nerusinat aici la noi sa spui ca Biserica noastra e un fals sectantule...du-te si vezi de drumul tau CINE ARE URECHI SA AUDA,CINE NU SA RAMANA IN RATACIREA LUI...fugi acuma la pastorul sau ce aveti in biserica aia sa-ti zica ce-s cu astea ca sa poti sa-mi raspunzi...Mai bine deschideti ochii si vezi Adevarul ca doar unul e si acela in Trupul Lui Hristos... |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Mai lasati ceva... De cand ortodoxia din Romania a devenit B.O.R. probabil nu a apucat sa aiba 20 de milioane de membri practicanti, nu martiri... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
[quote=pacatosul;164160] biserica ta ca si altele nu au nici o legatura cu Adevarul Evanghelic propovaduit de Hristos!!! Lucrul acesta se poate verifica chiar cu Scriptura, unde se gaseste "Adevarul Evanghelic propovaduit de Hristos". Aveti curajul sa faceti aceasta verificare? Dar daca in dreptul Bisericii Ortodoxe nu o sa se păsălească, sa nu dati vina pe mine! Sunteti dezinformat. Biserica mea nu a facut nici o prezicere (falsa sau adevarata) cu privire la data venirii Fiului Omului. Nu va mai lasati asa de usor influentat de niste persoana certate cu adevarul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
In afara de o folosire improprie a termenilor, sincer nu. |
|
|||
|
|||
![]()
niciodata nu am negat ca Doamna White a vazut ceva, dar nu sunt sigura de cine a fost inspirata
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca voi v-ati dezis de Miller dupa marea dezamagire cu toate ca el a continuat sa fie membru al comunitatii adventiste primare si ca Ellen White i-a luat apararea si a cautat sa explice gresala lui, iata cuvintele ei: Si nu mai incerca sa-mi arunci in fata caracterul instabil al lui Canright! Daca citatele date de el din scrierile dnei White sunt adevarate, e clar cat sunteti de inselati de tatal minciunii si mai grav ca sunteti incurabili in incapatanarea voastra. In 1840, la varsta de treisprezece ani, Ellen l-a auzit pe William Miller predicand ca sfarșitul lumii va veni in 1843. A fost foarte ingrozită și a crezut că e pierdută (p. 15). Intorcandu-se acasă, a petrecut aproape toată noaptea rugandu-se și plangand (p. 16). ( "Mărturii către biserică") A continuat să trăiască in această condiție disperată mai multe luni de zile (p. 16). Apoi, la intalnirea dintr-o tabără metodistă, a avut o convertire minunată. (p. 18). Aici, a văzut multe persoane care cădeau in inconștiență, alate sub putere, cum era atunci la modă. Părinții ei erau și ei acolo, foarte entuziasmați de aceste experiențe. Din nou, in 1842, l-a auzit pe Miller demonstrand că Hristos va veni intr-un an. Din nou a fost ingrozită. Ea mărturisește: "Condamnarea imi răsuna in urechi zi și noapte." (p. 23). "Mi-era teamă c-o să-mi pierd mințile (p. 25). "Disperarea mă copleșea." Adeseori, mă rugam toată noaptea, gemand și tremurand de o groază de nedescris " (p. 26). Aceasta e o dovadă a condiției ei mentale. Visa că merge in rai și se intalnește cu Iisus și era eliberată (p. 28). Apoi, frecventa intalnirile de rugăciune și devenea inconștientă, rămanand in această stare toată noaptea. (p. 31). Acest lucru s-a repetat de mai multe ori. Ea caută să dea impresia că toate experiențele ei erau lucrarea Duhului lui Dumnezeu. Dar oare așa era? Nu; erau doar rezultatul condiției sale fizice și mentale, distorsionate de exaltările religioase de care era din nefericire inconjurată. Prezicerile alarmante ale lui Miller aproape că i-au dezechilibrat mintea isterică din trupul ei slăbit. Mai tarziu, mărturisește ea insăși lucrul acesta spunand: "Dacă mi s-ar fi prezentat adevărul așa cum il ințeleg eu acum, aș fi fost scutită de multă durere și confuzie " (p. 25). Din 1840 pană in 1844, de la varsta de treisprezece pană la șaptesprezece ani, această fetiță slabă, bolnăvicioasă, needucată, impresionabilă și anormal de religioasă și de emoțională, a intrat sub influența predicilor domnului Miller, care preziceau sfarșitul lumii in 1843, apoi in 1844. Spre final, a frecventat aceste intalniri exaltate in mod constant și a crezut fără nici o indoială tot ce prezicea el. Ea spune: "Credeam in cuvintele solemne rostite de slujitorul lui Dumnezeu " (p. 22). Efectul asupra minții ei tinere, slăbite, pline de imaginație și neechilibrate a fost groaznic. Spunea: "Mi se părea că soarta mi-e pecetluită " (p. 28). Părinții și toată familia ei au acceptat teoriile lui Miller, ceea ce a dus la separarea lor de biserica metodistă. Prezicerea lui Miller ca sfarșitul va veni pe 22 Oct. 1844 se baza pe un șir lung de cifre cronologice indoielnice ce se intindeau pe două mii trei sute de ani. Erau obiectul unor dispute intre oameni foarte invățați. Acum, ce putea știi această fată needucată despre aceste străvechi date cronologice? Absolut nimic. Pur și simplu a crezut in afirmațiile puternice, pozitive ale domnului Miller, fără să știe dacă erau demne de incredere sau nu. Același lucru era valabil și pentru marea masă din aceia care acceptau predicile domnului Miller. Intr-adevăr, foarte puțini erau persoane cu educație sau abilități. Erau persoane ușor de mișcat prin simple afirmații sau entuziasm. Și acestea existau din belșug. Ellen a fost atat de influențată de aceste afirmații pozitive că stătea la pat zile in șir , incercand să caștige cațiva bănuți pentru a cumpăra tratate adventiste pe care să le impartă. (p. 38). Cand reușea să se scoale, se ducea să-și avertizeze tinerii prieteni. Spune că am petrecut astfel cateva nopți intregi ". Apoi povestește cum diferite persoane cădeau fără putere la pămant la aceste intalniri exaltate. (p. 47). Și copiii erau la fel de afectați. Predicatori adventiști experimentau același lucru (p. 49). Timp de mai multe săptămani inaintea datei fixate, au incetat afacerile și aveau loc intalniri exaltate mai tot timpul (p. 51). Ellen și părinții ei au acceptat toate aceste lucruri fără nici o intrebare ca pe puterea lui Dumnezeu, lucrarea Duhului Sfant care aducea mărturie față de adevărul invățăturilor lui Miller. Dar oare așa era? Nu. Persoanele cinstite vor vedea că erau doar sentimentele lor exaltate, distorsionate; doar atat. Dezamăgirea le-a fost mare. A urmat apoi confuzie, dezbinări și cel mai sălbatic fanatism vise, transe, viziuni, vorbire in limbi, pretenții de a avea daruri profetice și tot așa. Bătranul White, in Present Truth din Mai, 1850, spune: "J.V. Himes, la conferința de la Albany Conference din primăvara lui 1845, a spus că mișcarea de ziua a șaptea producea o hipnoză adancă de șapte picioare". In Decembrie 1844, la numai două luni după acel eșec, doamna White a inceput să aibă viziuni. In prima din ele, spune: "Dumnezeu mi-a arătat printr-o sfantă viziune," etc. I-a căutat pe adventiști dar nu i-a văzut. I s-a spus să privească mai sus. Acolo, mai sus de lume, i-a văzut pe un drum inalt ce ducea in cetate. In spatele lor strălucea o lumină plină de slavă. Era avertismentul lui Miller, făcut cu două luni in urmă. Aceia care negau această lucrare cădeau de pe drum, impreună cu "toți cei răi pe care-i respinsese Dumnezeu" ("Cuvant către turma mică" p. 14). A nega faptul că Dumnezeu era prezent in termenul din 1844 insemna că ești pierdut. Astfel, ea spune: "Deoarece bisericile au refuzat să primească mesajul primului inger [lucrarea lui Miller], ele au respins lumina din cer și au căzut din harul lui Dumnezeu " ("Scrieri timpurii" p. 101). Incercand să scuze eșecul lor din 1843, ea spune: "Am văzut că diagrama din 1843 era după cum spusese Domnul și că nu trebuie schimbată; că cifrele erau așa cum vroia Domnul; că mana lui era deasupra și a ascuns o greșeală la unele cifre " ("Scrieri timpurii" p. 64). Aici, ea are indrăzneala să arunce asupra lui Dumnezeului cel atotputernic responsabilitatea pentru confuzia și eșecul din 1843. Nu inseamnă asta să-l acuzi pe Dumnezeu de nebunie? Toate astea pentru a-și scuza propria lor nebunie. Apoi adaugă: "Mișcarea adventistă din anii 1840-44 a fost o manifestare glorioasă a puterii lui Dumnezeu." (Tragedia veacurilor, Vol. IV., p. 429). Așa că Dumnezeu e făcut responsabil pentru toate eșecurile lor de stabilire a unui termen, atat in 1843 cat și in 1844. Iata pe ce a fost intemeiata secta adventista: pe o mare dezamagire negata ca ar apartine adventistilor si pe ,,viziunile,, isterice si mincinoase ale unei fete naive si aproape analfabete.
Om rational este cel ce ingaduie sa fie indreptat. Iar cel ce nu ingaduie sa fie indreptat e neom caci s-a pogorat pe sine in randul dobitoacelor. (Sf. Antonie cel Mare) Last edited by Iustin32; 05.09.2009 at 01:20:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă." (Marcu 2,27) Isaia 56:6 "Și pe străinii, care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească, și să iubească Numele Domnului, pentru ca să fie slujitorii Lui, și pe toți cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pîngărească, și vor stărui în legămîntul Meu" Citat:
18. "Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta; 19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta." (Apocalipsa 22) Citat:
16. "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete," Termenul este sambete, nu sambata, insa in original e vorba de sabate, iar aceste sabate ceremoniale la evrei puteau fi si in alte zile decat sambata. Contextul in care e plasat termenul (sarbatoare, luna noua) ne spune clar ca e vorba de aceste sabate ceremoniale, si nu de sabatul zilei a saptea a saptamanii. Citat:
Nu este nevoie sa-l deranjez pentru atata, va raspund eu din slabele mele cunostinte. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu avem de ce sa ne dezicem, insa retineti: Biserica Adventista de Ziua a Saptea s-a fondat abia la 1863, data la care Miller era deja mort. Membri ai comunitatii adventiste primare au fost si baptisti si metodisti chiar si catolici si probabil si ortodocsi (printre sutele de mii de credinciosi impresionati de apelurile lui Miller nu se poate sa nu fi fost si emigranti romani, rusi sau greci).
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata ce spun Sfintii de dupa Apostoli:
-Sf Ignatie, ucenic al Sf Ap. Ioan Evanghelistul, martirizat la 107 spune:,, Cei ce traiau in lucrurile cele vechi au ajuns la o noua credinta, nemaitinanad sambata, ci traind dupa Duminica, in care a rasarit si viata noastra prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.,, -Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti." -Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,, - Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza ziua Domnului.,, -Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,, -Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,, Toate acestea arata minciuna adventista cu privire la faptul ca Imparatul Constantin ar fi impus Duminica ca zi de odihna.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CASATORIE ALBA | nicoleta23 | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 05.07.2021 13:02:53 |
'CALUGARIA ALBA' | Nosam | Nunta | 65 | 03.12.2020 14:32:51 |
Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 22:37:30 |
Casatoria alba | Adriana_Crestina | Nunta | 7 | 11.08.2011 21:32:25 |
|