Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2009, 18:29:37
Agkelos Agkelos is offline
Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Locație: Cluj
Implicit

Intentia nu era sa te supar si imi pare rau daca am facut-o. Totusi, nu trebuie sa te cunosc pentru a purta o discutie cu tine. Ti-am inteles punctul de vedere si ti-am spus punctul meu de vedere care am considerat ca te-ar putea ajuta.

Referitor la ce am citit... nu prea am citit despre calugari. Daca citeam despre calugari prezentam o parere a unei persoane care s-a exprimat si cu care eu sunt de acord. Ce ti-am spus mai sus a fost o analogie simpla. Mi se pare normal ca atunci cand iti iei un angajament si apoi te sustragi responsabilitatii sa apara si consecinte. Din ce spui inteleg ca tu ai citit si nu esti de acord cu ce au citit altii. Fiecare isi face propriile pareri si s-ar putea sa ai dreptate, dar in momentul de fata mi se pare ceva foarte urat sa consideri un angajament luat fata de Dumnezeu ca fiind ceva superficial peste care se poate trece fara a exista urmari.

Pana cand ajung la un numar mare de posturi ma abtin si nu-ti mai spun nimic, dar ca un sfat amical iti recomand sa iti pazesti putin inima. Cuvintele tale degaja prea multa ura.

Dumnezeu sa ne ajute!
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 18:37:54
Anca-Miha
Guest

Implicit

Stii pilda cu oamenii tocmiti pentru vie?
Ei, uite un exemplu din care intelegem ca omul a inceput sa impuna lui Dumnezeu conditii.
Chiar traim vremurile cele de pe urma!
Oare chiar nu ne vedem cat suntem de mici?

Nu e nimeni vinovat de deciziile noastre gresite din timpul vietii. Eu le suport pe ale mele, tu le suporti pe ale tale, si el le suporta pe ale sale.
Noi gresim si facem apel la mila lui Dumnezeu. Dar nu vrem sa ne indreptam, doar El sa ne ierte. Din partea noastra nimic.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 20:18:32
Anca-Miha
Guest

Implicit

Nu e de competenta oricui sa ierte asemenea lucruri; ci trebuie facut apel la mila lui Dumnezeu.
Oamenii pot ierta, pot fi milosi, trec cu vederea, dar la ce ajuta?!? Greseala e facuta fata de Dumnezeu, nu fata de oameni.
Eu personal ii iert pe cei care ies din manastire; dar nici nu mi-au gresit, nici nu le ajuta la ceva iertarea mea. Ca om ii inteleg, dar tot nu ajuta la ceva.
Cei, care sunt in masura sa dea iertarea, trebuie sa tina cont de canoane.

Cu masura cu care masori trupul tau ti se va masura intors din partea lui Dumnezeu.
(Talasie Libianul 36)

Un semn de maturitate e acela de a accepta urmarile propriilor greseli.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 21:22:14
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Anca,stii ca semnatura ta reprezinta un fragment din cantarile postului mare?Cand am citit,am incaput instantaneu sa le cant...sunt extraordinar de frumoase,si se canta doar in postul mare.
Vechi 05.03.2009, 22:00:06
Anca-Miha
Guest

Implicit

"Doamne al Puterilor fii cu noi, ca pe altul afara de Tine, ajutor in necazuri, nu avem. Doamne al puterilor, miluieste-ne pe noi." (Pavecernita Mare)

Da, si mie imi place f mult.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2009, 05:30:59
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Daca cineva a luat o cale, ar trebui s-o tina si sa mearga pe calea aleasa singur. Fara sa fie impins de la spate de nimeni.
Asta inseamna ca persoana rspectiva este responsabila in viata si matura.

Uneori insa, ni se pare ca decizia initiala a fost gresit, si atunci schimbam ceva, dam inapoi, sau regretam.

Ni se intimpla tuturor.
Asta nu inseamna ca a fost lipsa de responsabilitate.
Inseamna dor ca la momentul respectiv acea decizie era potrivita pentru persoana respectiva.

Inainte a de a da inpoi de la ceva, trebuie analizat bine: m facut eu oare tot ce trebuia atunci? am dus la bun sfarsit ce am inceput? sint oare superficial/a? sint oare responsabil/a? pot da inapoi? nu cumva am facut legaminte pe care nu le pot tine la un moment dat?

Exista un tot de situatii si conjucturi pentru fiecare caz.

Deci, dupa parerea mea: cine a vrut sa fie calugar, iar acum vrea sa se retraga, eu nu pot nici sa condmn, nici sa judec, ca cine sint eu? insa ma gindesc, este faptul ca a fost la cucunia cu Hristos, apoi negi, nu cred ca va fii bine.

Persoana respectiva nu-si va mai gasi nici linistea, nici pacea sufleteasca pina nu gaseste singur/a raspunsul cuvenit la intrebarile personale.

Pentru o simpla intelegere: noi ne propunem sa tinem un post cu o anumita rugaciune, ca mireni, vreau sa spun. Apoi, ceva se intimpla si intrerupem. Cite remuscari? Cite lucruri merg de-andoaselea?
Multe.
Este doar o promisiune aceea de a face o rugaciune, nu o nunta cu Mantuitorul.
Vechi 06.03.2009, 11:16:37
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Orice om pe lumea asta are dreptul la o viata normala,la o familie,si absolut nici o lege Dumnezeiasca nu-i condamna lui aceasta.
Vechi 06.03.2009, 11:27:31
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

orice om, inainte de toate, are libertatea de a alege...
orice om trebuie sa suporte consecintele alegerii sale...
Dumnezeu nu ne judeca. Propriile noastre fapte ne judeca... Suntem singurii care ne condamnam.
asta trebuie sa intelegi surioara ory.
Doamne ajuta!
Vechi 06.03.2009, 12:21:03
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

DA,AM INTELES.....ca nu veti intelege nimic din ceea ce am exprimat,atata timp cat analizati de suprafata.Nu mai are rost!
Vechi 06.03.2009, 12:30:02
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

ory, pana la urma toti putem sa ne mantuim... si intru asta trebuie sa nadajduim. TU sa poti sa te privesti in oglinda... restul, ce se vorbeste, ce se comenteaza... n-are nici o importanta.
incerc, desi n-am cum, pentru ca nu cunosc ce e in sufletul tau, sa inteleg. nu cred ca trebuie sa motivezi cuiva dintre noi. important e ca atunci cand te afli fata in fata cu Mantuitorul sa vezi ca ai parte de iertare. si restul... vorbe-n vant...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58