Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2007, 17:56:43
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Grav lucru, frate Liviu, daca afirmi ca nu stii despre preotia universala. Preotia universala are alt inteles in Ortodoxie, spre deosebire de protestantism sau sectanti.

Iar voi sunteți seminție aleasă, preoție împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu, ca să vestiți în lume bunătățile Celui ce v-a chemat din întuneric, la lumina Sa cea minunată (Petru 2,9)

Propovaduirea se face continuu pana la sfarsitul vremurilor. Cum spui tu ca propovaduirea s-a facut?

Si Dumnezeu e in cer si oricine poate veni la El. Dar El a preferat sa se coboare de acolo si sa alerge dupa oameni, sa-i aduca inapoi acasa. Si-a lasat tronul ceresc, a luat chip de om si s-a salasluit printre ai Sai pentru ca i-a iubit pana la moarte.

Iar noi oamenii ce avem de facut? Daca nu propovaduim prin fapte si cuvant, nu ne vom asemana Dumnezeului Care vine, coboara, se apropie, cauta oaia cea pierduta! E atat de simplu sa intelegi ca si Dumnezeu e in cautarea noastra, nu numai noi in cautarea Lui. Intalnirea noastra se produce acolo la linia de demarcatie intre El si libertatea noastra.

Hristos a coborat, a alergat dupa om, Si-a dat viata pentru El...iar noi stam comozi, linistiti in biserica si aratam cu degetul spre o usa deschisa....de parca oamenii ar sti intotdeauna a cui e usa aceea....

Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 00:23:06
Colors Colors is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2007
Implicit

Frate iosife ce am avut de spus am spus, fiecare sa inteleaga cat poate. Raman la parerea ca esti in mare confuzie. Ti-am citit si ceva postari mai vechi. Aparent esti in ortodoxie dar personal nu ai deprins inca duhul ortodoxiei. N-o spun spre sfada, asa te vad. Pentru unul neputincios si rob patimilor lumesti am insa mai multa intelegere. Pentru cei rataciti sau impotrivitori ortodoxiei mai putina. Si daca tot simti ca poti mai mult, te rog iesi in fata si treci la fapte, eu iti doresc succes.

O singura data iti mai spun, te rog sa ma ierti, cauta smerenia si nu te aprinde la fapte prea repede ca nu-ti cunosti lupta.

Liviu
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 02:22:49
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Liviu, imi pare rau pentru modul tau de exprimare.
Iosife, chiar esti amuzant in felul tau ne-original de a te pune de-a curmezisul, dar ma rog, este treaba ta, insa, fara suparare, citeodata ma intreb daca nu cumva esti platit pentru a duce campania asta a ta.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 12:49:37
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Colors
Frate iosife ce am avut de spus am spus, fiecare sa inteleaga cat poate. Raman la parerea ca esti in mare confuzie. Ti-am citit si ceva postari mai vechi. Aparent esti in ortodoxie dar personal nu ai deprins inca duhul ortodoxiei. N-o spun spre sfada, asa te vad. Pentru unul neputincios si rob patimilor lumesti am insa mai multa intelegere. Pentru cei rataciti sau impotrivitori ortodoxiei mai putina. Si daca tot simti ca poti mai mult, te rog iesi in fata si treci la fapte, eu iti doresc succes.

O singura data iti mai spun, te rog sa ma ierti, cauta smerenia si nu te aprinde la fapte prea repede ca nu-ti cunosti lupta.

Liviu
Colors stimabile stii ca nu e frumos sa foleseshti termeni pomposhi, hiper-ortodocsi, ca sa-l superi pe Iosif, si daca domnia ta neaga preotzia si preotziile universale si veshnica propovaduire si misiunile lor, shi altele idei interesante promovate de bunul Iosif, nu inseamna ca toate acestea nu exista si nici ca Iosif trebuie sa-ti ia drept bune sfaturile tale de prost gust. Unii le vor vedea si le vor pricepe la momentul potrivit, nu e graba si daca nu le vor pricepe noproblemo, ce parca trebuie sa le stii pe toate... si nu este vorba despre alte culte ci despre ce a facut si ce va mai face Dumnezeu cu oamenii. Ca va mai face unele lucruri... :satisfied:.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 14:32:26
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Nu ma pun de-a curmezisul, insa nu pot sta indiferent la modul in care va pierdeti in minciuni si aberatii. Nici eu nu am intelegere fata de cei care propovaduiesc un spirit ortodox FALS! Ortodoxia nu este baricadata in falsitati si in minciunile pe care le propovaduiti! Cercetati Ortodoxia in toata splendoarea ei, cercetati si vedeti ce inseamna Ortodoxia, ce inseamna adevaratul spirit crestin. Incetati sa mai judecati ceea ce nu cunoasteti.

Sunt o multime de mari duhovnici de la care am invatat tot ceea ce am scris in toate postarile mele. Sunt tributar acelor oameni providentiali care au lucrat in viata mea prin randuirea lui Dumnezeu si care mi-au descoperit ca Dumnezeu este Iubire si Adevar! Daca ai intelege, frate Liviu, care e legatura dintre iubire si adevar, ai intelege si ce inseamna libertatea Ortodoxiei. Pana atunci....te sfatuiesc si eu cu aceeasi dragoste sa-L rogi pe Dumnezeu sa iti lamureasca nedumeririle, sa iti descopere precum voieste El frumusetea acestor adevaruri. Apoi, luminat de puterea si intelepciunea lui Dumnezeu, vei putea sa intelegi mai mult! Este sfatul pe care l-am primit si eu la randul meu si m-am folosit mutl de el.

Propovaduirea este continua si se va face neincetat pana la sfarsitul veacurilor. si fiecare crestin este uns, ales, are preotie universala in baza careia propovaduieste pe Dumnezeu. Una este preotia universala, alta este preotia sacramentala.

Eu de preotie universala nu am auzit, propovaduirea s-a facut de mult, as spune ca s-a incheiat de mult,

Ceea ce ai spus aici este absolut o erezie! Si m-as bucura sa cercetezi si sa rectifici de unul singur pentru ca la asta te obliga insasi adevarul credintei noastre.

Cu toate urarile de bine,
Iosif
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 14:36:16
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Cozia, nu trebuie sa fiu platit sa marturisesc adevarul!Iar pentru marturisirea acestui adevar am primit incredintare, binecuvantare, am depus un juramant.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 16:27:59
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
Cozia, nu trebuie sa fiu platit sa marturisesc adevarul!Iar pentru marturisirea acestui adevar am primit incredintare, binecuvantare, am depus un juramant.
Ai depus juramant? Unde?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 16:39:02
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Nu intru in detalii.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 16:44:39
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

nu domnule Iosif, si imi pare foarte rau ca ma amestec si va dezamagesc, poi dumneata ne spui cum ca fiecare creshtin ar fi preot universal si ca ar exista o alta preotzie sacramentala...

Doamne pazeshte, ce vrei sa spui, ca nu te pot intzelege absolut deloc...

Si scuza-ma ca-mi dau cu parerea si te combat, dar exista doar o singura preotzie in biserica ortodoxa a lui Cristos, si ma refer la BOR in special, adica a Domnului Nostru Iisus Hristos:
-preotzi de diferite trepte si ranguri si pozitzii atat in plan bisericesc ca si institutzie cat si in plan Dumnezeiesc dar care pentru noi savarshesc aceleashi taine si slujiri, si
-creshtinii care si ei sunt de diferite ranguri si trepte si pozitzii si care si ei primesc puterea slujitoare si drept maritoare inclusiv din darul si obligatziile preotziei fara a fi preotzi, nu este necesar, si pot linishtitzi sa duca aceasta putere si s-o foloseasca in viatza lor pentru ca sa iubeasca, sa propovaduiasca, sa ierte sa-L marturiseasca si multe altele asha dupa cum primesc cu totzii de sus de la Parintele Ceresc, de la Domnul Iisus Hristos, de la cum ii invatza preotzii si slujitorii si trimishii si toate cele ale Domnului.

Ce vrei sa spui ca exista alte tipuri de preotzii si de slujiri? Spune ne si noua ca eu nu ma pricep, nu sunt decat un banal creshtin ortodox foarte slab practicant... deci nu emit pretentzii de adevar...:satisfied:
Reply With Quote
Vechi 27.04.2007, 16:51:18
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
Nu intru in detalii.
Banuiam...asumarea raspunderii?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pentru tinerii care au probleme cu babutele din biserica eduardd Reguli in Biserica 21 22.09.2010 14:33:14
tinerii de azi ionyk Generalitati 34 22.03.2010 20:06:25
tinerii cristiboss56 Generalitati 19 08.05.2008 18:49:21
Copiii, tinerii si Biserica irina77 Generalitati 16 20.10.2007 23:09:38
DIALOG CU TINERII Laurentiu Generalitati 8 11.12.2006 01:00:59