![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 08.03.2010 at 13:40:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Acum ,daca atitudinea asta vine din experiente neplacute cu crestini ipocriti, sa stii, ory, ca nu toata crestinatatea e ipocrita. Mai sunt si oameni de treaba prin Biserica...:) Iti doresc sa cunosti cat mai multi, eu cunosc cativa si-mi pare bine pt asta :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Se vede cat este de ortodoxa cand, vorbind despre sex, zici:"o zi inainte de Paste si Craciun ...e prefect ...eu numesc asta INTELEPCIUNE".
Asta da intelepciune si"ortodoxie" in mintea ta ! OK, fa si tu sex cand vrei, dar macar nu mai vorbi de viata crestineasca, autentic ortodoxa. |
|
|||
|
|||
![]()
Ok ! , " Este bine ca ne-am lamurit "...totusi, nu de experiente vorbeam mai sus, ci de adevarata relatie dintre biserica si aspectul social al lucrurilor si al oamenilor, aspect pe care-l subscriu iarasi, daca tot nu vrei sa intelegi ce vreau sa spun.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai lipseste sa ii laudam pe cei care crestini fiind adreseaza astfel de intrebari, in loc sa simta cand si cum( sau sa afle intreband preotul, foarte simplu)...nu sa intrebe de cate ori da voie Biserica sa se "impreuneze" pe zi, si cat sa tina actul? Din cauza oamenilor astora a inceput Biserica saraca sa tot fie nevoita sa dea sugestii, cand si cum, cand de moment ce ne consideram crestini (mai vorbim si de trepte duhovnicesti, si mers la Biserica) ar trebui deja sa stim in mare ce si cum...simplu ca buna ziua, nu? Pana sa ne casatorim ce pazim, nu mergem la Biserica, nu ne pica in mana o carte ceva, nu auzim intamplator anumite sfaturi duhovnicesti?...adica ne trezim taman inainte sa ne " impreunam", ca fiind mari crestini...vrem sa aflam in detaliu ce si cum trebuie sa facem, si eventual sa rugam si niste martori sa evalueze actul si sa stea cu un cronometru langa patul conjugal...ca sa reusim sa fim buni crestini! ![]() Chiar in calitate de crestini trebuie sa uitam ce e aceea intimitate oare, pudoare... putem deveni atat de confuzi incat trebuie sa intrebam in jur ce inseamna casatoria...si sa nu mai simtim nimic, in loc sa simtim totul mai clar si mai sanatos? Parerea mea acum....si sper sa nu te superi! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, ai dreptate, uneori Biserica incearca sa schimbe ceva din principiile religioase care, mai degraba face confuzie si dezbina idei etice , decat sa construiasca ceva. Insa omul, credinciosul habotnic se sminteste si refuza categoric ca Biserica sa impuna vre-o reforma, astfel ea continua sa existe si sa deformeze, uneori, adevaratele valori conjugale, in cazul de fata. Sunt convinsa ca multi care intreaba aici, nici macar nu sunt habotnici, doar intreaba ca sa se afle in treaba si sa treaca imediat peste...caci nu prezinta un real interes, nici nu prea are cum in realitatea vietii noastre, decat in cazuri mai izolate si cu consecinte pe masura, fiindca vor exista intotdeauna consecinte si neclaritati atunci cand va fi vorba de DOI, si nu de unul, caci un cuplu inseamna DOI, oameni buni, de regula personalitati diferite si principii pe masura. Cu acest aspect cum ramane ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, regula cu "martea si joia" a fost facuta si promovata de oameni necasatoriti, calugari sau episcopi care nu stiau cum e in viata de familie si cati s-ar putea tine de ea. Oricum, cine e crestin stie totusi ca postul e post, adica abtinere, iar sarbatorile sunt sarbatori, adica zile dedicate vietii duhovnicesti mai mult decat zilele obisnuite. Am observat ca respectarea posturilor si sarbatorilor in viata de familie are si din punct de vedere medical un efect benefic. Nici vorba de problemele de "rutina" , de "plictisire de celalalt" sau de cautare de senzational, chestii care duc la probleme, unele grave, in casatoriile in care nu sunt limitari. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred ca e frumos sa nu ne alteram sensibilitatea, sufletul, discernamantul...intreband in stanga si in dreapta orice detaliu delicat, in loc sa incercam ca si crestini sa ne imbogatim sufletul si cu lucruri frumoase...si privite frumos. Eu nu voi intelege niciodata acest gen de exprimari, conceptii, de oameni...care se exprima urat, care coboara totul intr-o lumina grea si degradanta...si care cred ca asta inseamna Crestinismul! Cred ca omul ar trebui sa isi pastreze acea delicatete sufleteasca, sa si-o protejeze...si nicidecum invers, si mai ales crestin fiind, sanatos fiind sa priveasca viata frumos, sa se bucure de minunile lui Dumnezeu...si sa ii vada si pe cei din jurul lui frumosi...ca pe niste minuni, pentru ca asta inseamna omul!
|
|||
|
|||
![]()
Of !, Cosmy, cum le stim noi pe toate si cu cata dezinvoltura aducem in instanta vietile si scrierile Sfintilor, in acelasi timp in care zacem intr-o mocirla iremediabila de pacate si de ura.
Sunt curioasa ce calitate are viata fiecaruia dintre predicatorii de pe-aici, caci eu tare ma minunez cu cata vrednicie afisam stafeta teoretica a credintei si cu cata nepasare ne purtam existenta printre oameni, existenta pe care o cunoastem cu totii, nu este nevoie sa o descifrez atat de filozofic.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 08.03.2010 at 14:11:27. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cand binele nu mai e bine si raul nu mai e rau | dobrin7m | Generalitati | 19 | 29.11.2010 12:16:22 |
Sotia istorica | gabrined | Intrebari utilizatori | 1 | 07.07.2010 07:46:00 |
sotia lui cain | rafella | Generalitati | 14 | 19.06.2010 21:03:21 |
Sotia cea impodobita | enasonia | Intrebari utilizatori | 45 | 20.04.2010 14:50:40 |
|