Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2017, 17:30:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
ok, dar din ce ai scris initial se intelege ca marturisirea ar fi suficienta.

pe de alta parte poate nu esti constient ca imensa majoritate asa crede, ca merge la popa, isi marturiseste "greselile" si gata, si-a rezolvat problema. fara sa constientizeze la nivel profund anterior mergerii la preot. eu am mai scris aici ca doar o infima minoritate avem capacitatea asta, e greu.
"avem"?

Incerci sa fii amuzant?
Vechi 16.11.2017, 17:44:03
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
... eu am mai scris aici ca doar o infima minoritate avem capacitatea asta, e greu.
Tu marturisesti despre tine ca esti drept? Smereste-te!

31. Dacă mărturisesc Eu despre mine însumi, mărturia Mea nu este adevărată.(In5,31)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2017, 19:46:01
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

repet, "avem"=m-am referit la omenire,

evident ca v-ati gandit imediat la "cei alesi" si la alte chestii ce tin de credinta, dar nu e vorba despre asa ceva, este o capabilitate a intelectului. eu asa cred, de aceea consider ca foarte putini oameni pot cu adevarat sa simta asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2017, 19:50:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
pai e fals, mincinos, ce scrie acolo.
Faci o afirmatie fara sa ai o dovada, doar parerea ta. Si vrei ca parerea ta sa fie argument, tu considerandu-te reper. Nu ai dovezi impotriva adevarului, il respingi doar instinctiv, bazandu-te pe niste preconceptii capatate pe undeva.
Citat:
eu nu dispretuiesc biserica si mi-ar parea tare rau sa creada cineva asta.
e adevarat, nu cred ca exista asa ceva, sfinti. toti astia, incepand cu petre si terminand cu cine vrei tu, au fost doar niste oameni.
Din ceea ce scrii rezulta ca tu nu stii cine sunt sfintii. Toti sfintii au fost oameni, nu ai citit niciodata un articol sau o carte ortodoxa? Biserica este formata si din sfinti.
Citat:
eu doresc cu toata simtirea mea sa existe cu adevarat judecata de apoi, sa existe rai si iad, mai ales iad, pentru ca toti cei care au facut rau aici sa sufere macar dupa moarte si ca toti cei neprihaniti, care au suferit degeaba aici, sa fie primiti regeste acolo, sus.

in acelasi timp mi-l imaginez pe Hristos invatandu-ne despre iubire, uitandu-se mai ales la cei sarmani, venit pentru ei, inconjurat de ei, fara manie si plin de dragoste, si apoi vad toti sfintii astia facuti de om denaturand invataturile Lui.
Secretul e ca trebuie sa fii convins de aici, pentru ca daca astepti sa vezi adevarul dupa ce ajungi dincolo va fi prea tarziu. Daca tu crezi ca Biserica te pacaleste inseamna ca nu ai ajuns la intelegerea adevarului (de fapt cred ca nici nu ai cautat sa afli adevarul).
Reply With Quote
Vechi 16.11.2017, 20:24:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ai dreptate.
Insa ai scris despre altceva decat se discuta. Ai intrat in discutie fara sa te informezi despre ce e vorba (canonul 48 Trulan) si ai inceput sa vorbesti despre ceva ce te preocupa intens pe tine insa nu nu avea legatura cu ce vorbeam noi.
Eu m-am referit inca d ela inceput la canonul de la Sinodul Trulan, de aceea am spus ca tu nu intelegi ce vorbim.
Citat:
Si ai scris de 10 sau mai multe ori, insa nimeni nu a inteles nimic din tot ce ai incercat sa explici.
Doar tu nu intelegi, nu stiu de ce vorbesti la plural.
Citat:
Nimeni nu e obligat sa fie episcop insa daca un crestin casatorit vrea sa fie episcop, i se cere sa divorteze, ceea ce este clar ca incalca, in dubla masura, Biblia.
Nu ai citit nici titlul conferintei. Toti episcopii sunt alesi dintre calugari, niciun credincios nu se trezeste ca vrea sa fie episcop. Nici nu depinde de el, pentru ca este ales.
Citat:
Insa se incalca Scriptura daca se comit urmatoarele pacate:
1. daca episcopul divorteaza despartind el, omul, ceea ce a unit Dumnezeu. În acest caz se încalca porunca Mantuitorului care a interzis divorțul pe alte motive decat adulterul.
2. daca se face o lege conform careia episcopul trebuie sa fie necasatorit.
In acest caz se incalca invatatura apostolului Pavel, care a explicat clar ca episcopul poate fi casatorit.
Se pare ca in Canonul 48 Trulan sunt incalcate amandoua învataturile biblice de mai sus.
Pentru ca ti-am explicat de atatea ori e clar ca tu vrei doar sa denigrezi Biserica pe baza unor acuzatii mincinoase. Sfantul Apostol spune ca episcopii sa nu fie recasatorit, exista si un canon apostolic care spune acelasi lucru (sa nu aiba doua casatorii sau ibovnica). Deci poate sa fie si necasatorit. Acelasi Apostol spune ca e mai bine ca omul sa fie ca el, necasatorit, deci Biserica a ales sa ii aleaga episcopi pe cei mai vrednici dintre credinciosi, nu pe oricine (cum probabil se intampla in cultele neoprotestante). Inca de la inceput majoritatea episcopilor erau ca si Sfantul Pavel.
Legat de intrarea la manastire, de multe ori sotii se hotarau sa mearga amandoi la manastire (fara sa fie vorba si de episcopie). In ortodoxie e o oarecare problema doar daca numai unul din soti vrea sa mearga la manastire. In acest context se spune de divort, de aceea am spus ca nu e divortul laic. Canonul de la Sinodul Trulan nici nu se referea la episcopi, ci la fostele sotii, sa fie ingrijite. Scrie clar acolo ca trebuie sa fie ambii de acord sa se calugareasca.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2017, 22:10:23
Senior Member

Implicit

cataline, esti manipulat, domne...

afla de la mine ca a fost o perioada in biserica, a durat sute de ani!, cand episcopi ajungeau taman aia cu "pile" si majoritatea erau laici. in vest a durat mai putin, dar in bizant a durat pana la disparitia imperiului. si unii dintre ei au ajuns sfinti. in bizant nu sufla unu impotriva imparatului, va veni si ziua in care am sa-ti scriu ce au patit cei mai curajosi, totul se facea asa cum dorea imparatul. papalitatea a fost cu totul si cu totul altceva, acolo a durat mult mai putin.

in ceea ce priveste "pilosii" la noi inca se practica lucrul asta.

tu ar trebui sa te intrebi altceva, ar trebui sa te intrebi de ce ascunde biserica trecutul ei intunecat, asta ar trebui sa te intrebi, chiar atat de slaba este credinta? raspunsul meu pentru tine ar fi ca nici pomeneala, insa au putina incredere in oameni, aia e...
Reply With Quote
Vechi 16.11.2017, 22:22:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
repet, "avem"=m-am referit la omenire,

evident ca v-ati gandit imediat la "cei alesi" si la alte chestii ce tin de credinta, dar nu e vorba despre asa ceva, este o capabilitate a intelectului. eu asa cred, de aceea consider ca foarte putini oameni pot cu adevarat sa simta asa ceva.
Crezi prost.
Vechi 16.11.2017, 22:23:11
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ai găsit graalul, Dănuț?
Reply With Quote
Vechi 16.11.2017, 22:38:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

afla de la mine ca a fost o perioada in biserica, a durat sute de ani!, cand episcopi ajungeau taman aia cu "pile" si majoritatea erau laici.
Si inainte de alea sute de ani incert plasate istoric vorbind, erau toti alesi pe bune?
Si in alea cateva sute de ani, erau alesi exclusiv pe pile?

Asta o spui ca unul care lua spaga pe vremea aia si deci stie direct de la sursa sau cum ?
Vechi 16.11.2017, 22:47:06
Senior Member

Implicit

asta arata ca de fapt multi dintre voi nu stiu mai nimic. chiar asa, cum se ajungea episcop la inceput?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 22:35:07
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20
Falsii calugari puciosi, andreicozia Calugarul 0 20.04.2010 01:32:12
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? sophia Calugarul 322 26.06.2009 14:51:55