![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incerci sa fii amuzant?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
31. Dacă mărturisesc Eu despre mine însumi, mărturia Mea nu este adevărată.(In5,31)
|
|||
|
|||
![]()
repet, "avem"=m-am referit la omenire,
evident ca v-ati gandit imediat la "cei alesi" si la alte chestii ce tin de credinta, dar nu e vorba despre asa ceva, este o capabilitate a intelectului. eu asa cred, de aceea consider ca foarte putini oameni pot cu adevarat sa simta asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Faci o afirmatie fara sa ai o dovada, doar parerea ta. Si vrei ca parerea ta sa fie argument, tu considerandu-te reper. Nu ai dovezi impotriva adevarului, il respingi doar instinctiv, bazandu-te pe niste preconceptii capatate pe undeva.
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Legat de intrarea la manastire, de multe ori sotii se hotarau sa mearga amandoi la manastire (fara sa fie vorba si de episcopie). In ortodoxie e o oarecare problema doar daca numai unul din soti vrea sa mearga la manastire. In acest context se spune de divort, de aceea am spus ca nu e divortul laic. Canonul de la Sinodul Trulan nici nu se referea la episcopi, ci la fostele sotii, sa fie ingrijite. Scrie clar acolo ca trebuie sa fie ambii de acord sa se calugareasca. |
|
|||
|
|||
![]()
cataline, esti manipulat, domne...
![]() afla de la mine ca a fost o perioada in biserica, a durat sute de ani!, cand episcopi ajungeau taman aia cu "pile" si majoritatea erau laici. in vest a durat mai putin, dar in bizant a durat pana la disparitia imperiului. si unii dintre ei au ajuns sfinti. in bizant nu sufla unu impotriva imparatului, va veni si ziua in care am sa-ti scriu ce au patit cei mai curajosi, totul se facea asa cum dorea imparatul. papalitatea a fost cu totul si cu totul altceva, acolo a durat mult mai putin. in ceea ce priveste "pilosii" la noi inca se practica lucrul asta. tu ar trebui sa te intrebi altceva, ar trebui sa te intrebi de ce ascunde biserica trecutul ei intunecat, asta ar trebui sa te intrebi, chiar atat de slaba este credinta? raspunsul meu pentru tine ar fi ca nici pomeneala, insa au putina incredere in oameni, aia e... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Ai găsit graalul, Dănuț?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si in alea cateva sute de ani, erau alesi exclusiv pe pile? Asta o spui ca unul care lua spaga pe vremea aia si deci stie direct de la sursa sau cum ?
|
|||
|
|||
![]()
asta arata ca de fapt multi dintre voi nu stiu mai nimic. chiar asa, cum se ajungea episcop la inceput?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 14:30:20 |
Falsii calugari puciosi, | andreicozia | Calugarul | 0 | 20.04.2010 01:32:12 |
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? | sophia | Calugarul | 322 | 26.06.2009 14:51:55 |
|